Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.05.2015 15:52 | Správy | Krimi | Domáce krimi
Video

Obžalovaných z dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave súd oslobodil!

Bratislavský súd oslobodil spod obžaloby Radoslava M. a Róberta B., ktorých prokuratúra viní v prípade vraždy v roku 2004 v Moste pri Bratislave. Zomreli vtedy desaťročný chlapec a mladá žena.

Okrem vraždy im prokuratúra kladie za vinu aj nedovolené ozbrojovanie. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, odvolanie podala prítomná prokurátorka. 

V prípade dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave prebiehajú naraz v tej istej veci dve pojednávania pred dvoma rôznymi senátmi Okresného súdu Bratislava I. V prvom obžalovali Branislava Adamča., Jozefa B., Nikolu P. a Karola Mella. V tomto konaní sa posledné pojednávanie uskutočnilo minulý mesiac. V druhom konaní obžalovala prokuratúra Radoslava M. a Róberta B. Jedným z kľúčových dôkazov mala byť práve výpoveď svedka Nikolu P., ktorý v pôvodnom konaní vystupuje ako obžalovaný.

Radoslava M. a Róberta B. nakoniec neusvedčil, súd totiž jeho výsluch nepripustil. „Je absurdné, aby v jednej veci, kde ešte nebolo právoplatne rozhodnuté, vystupoval ako obžalovaný a v druhej veci ako svedok,“ vyhlásil sudca pri odôvodňovaní svojho rozhodnutia.

Otvoriť galériu

Matka zavraždeného Riška na súde plakala

Otec zavraždeného Riška so svojou bývalou manželkou spolu nežili a v osudný večer sa otec bol s chlapcom a družkou najesť v Slovenskom Grobe. Po návrate do domu v Moste pri Bratislave chcel ísť Riško domov kvôli psíkovi. "Hovoril som družke, aby išla fabiou. Ale ona si zobrala môj passat, ktorým po pokuse zlikvidovať ma v roku 2003 mala zakázané sama jazdiť..." povedal na jednom z pojednávaní Juraj G., ktorý pred incidentom podnikal s bratmi Radoslavom a Andrejom M. Radoslav je v procese obžalovaný. Vlastnili spolu tri herne s výhernými automatmi v Nitre. Svoj podiel po spomínanej streľbe v roku 2003 Riškov otec podľa jeho slov predal Karolovi Mellovi. Jazda passatom sa chlapcovi a družke Juraja G. Henriete stala osudnou, v aute ich zavraždili výstrelmi zo samopalu.

 

Riškova matka Jana H. sa na začiatku výpovede v pojednávacej sieni srdcervúco rozplakala a povedala, že hoci prešlo odvtedy už veľa času, stále sa s tým nevie vysporiadať. Predseda senátu prečítal jej výpoveď z prípravného konania. "Bolo nezodpovedné, že si jeho otec vzal malého a posadil ho do svojho auta," povedala Riškova matka na polícii. Súčasný manžel matky zabitého chlapca na pojednávaní povedal, že Juraj G. krátko po streľbe s niekým telefonoval a počul ho, ako hovorí, že mu zabili syna. 

Mladú ženu Henrietu († 30) a Riška († 10) zastrelili v Moste pri Bratislave v decembri 2004. Z vraždy sú obžalovaní aj Branislav Adamčo, Jozef B., Nikola P. a Karol Mello. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci pripravili o život jeho blízkych. Juraj G. podnikal s bratmi Radoslavom a Andrejom M. Práve prvý z nich bol v tomto procese obžalovaný z toho, že si objednal jeho vraždu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo
Investment theme stockmarket and finance business analysis stockmarket with digital tablet
Nemecká a francúzska ekonomika budú rásť pomalšie, ako sa očakávalo: Odhad rastu eurozóny je zrušený
Mliečna cesta ukrýva ešte mnoho tajomstiev (ilustračné foto).
Astronómom sa podaril veľký objav v Mliečnej ceste: Takéto niečo sa podarí raz za život
(ilustr. foto)
Neuveriteľný nález v Lešti z obdobia II. svetovej vojny: Čo s nimi teraz bude?!
Ilustračné foto.
Trpíte bolesťou chrbta? Môže ísť o VÁŽNE ochorenie! Kedy treba okamžite vyhľadať POMOC
Ilustračné foto
Ukrajina zverejnila počet nezvestných: To číslo trhá srdce! Smutné slová Kyjeva
Zarážajúci moment zo Španielska: Fanúšik požiadal hráča o dres, ten si vypýtal peniaze!
Americká vlajka a čínska vlajka (ilustračná fotografia).
Veľký krok medzi USA a Čínou: Stalo sa to po vyše roku! Ako dopadol rozhovor ministrov?
Speváčka a vášnivá astrologička Marcela Laiferová
Úprimná rada astrologičky Marcely Laiferovej: Chcete byť ŠŤASTNÍ? Viem, ako na to
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?