Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.05.2015 19:05
Video

Obranca Andrej Meszároš rozhodol zápas dvoma gólmi: Čo ho po stretnutí mrzelo?

Druhý zápas, druhé predĺženie a druhé víťazstvo. Slovenskí hokejisti zvíťazili na MS v Ostrave aj v druhom vystúpení, keď Bielorusov zdolali po predĺžení 2:1.

A hrdinom zápasu sa stal obranca Andrej Meszároš, ktorý najskôr vyrovnal na 1:1 a potom v predlžení trafil presne pod horný roh. Boli to jeho prvé reprezentačné góly v kariére.

Otvoriť galériu

"Prvé góly v reprezentácii chutia vynikajúco. Keď sme vyhrali, je to o to lepšie. Nie je dôležité, kto dá góly. Hlavné je, že sa vyhralo. Škoda, že sme nezískali tri body, ale aj dva sú dobré. Každé víťazstvo sa počíta. Ukázali sme silu tímu, že sme sa nepoložili, keď sme prehrávali. Máme veľa šancí, strieľame, máme dorážky, ale obaja brankári, aj včera aj dnes chytali dobre. Som rád, že sme vyhrali," povedal hrdina zápasu, dvojgólový strelec Andrej Meszároš.

Hlasy zo slovenskej kabíny:

 

Ján Laco, brankár SR: "Od začiatku sme hrali dobre. Jazdili sme, prínos Tatara s Jurčom bol oživením. Mali sme silu, vypracovali si kopec šancí, akurát to nepadalo. Hoci sme inkasovali gól, stále som veril, že so zápasom ešte niečo urobíme."

Peter Oremus, asistent trénera SR: "Zápas bol veľmi náročný. Za prvé dve tretiny sme ich prestrieľali, gólik nám tam ale nepadol. Chlapcom sa nedá nič vyčítať, chceli to rozhodnúť už v riadnom hracom čase, ale vzhľadom na vzájomný zápas je dôležité každé víťazstvo. Andrej Meszároš potvrdil svoje kvality, dal dva góly, jeho prínos je obrovský. Je našou ústrednou postavou v obrane."

Tomáš Jurčo, útočník SR, v zápase 0+1: "Zo začiatku to bolo pre mňa ťažké, potom sa to zlepšilo, ale ku koncu som bol unavený. Bol to ťažký prvý zápas, ale som rád, že sme to zvládli. Bielorusi boli dobrí v defenzíve, pre nás to bolo ťažšie. Máme obrovskú silu, perfektný kolektív a na ľade to je cítiť."

Tomáš Tatar, útočník SR, v zápase 0+1: "Na ľade som sa cítil zle. Zďaleka to nebolo ono. Nie som však prekvapený, čakal som to. Bol to náročný zápas, veľmi sa bojovalo, ale počíta sa víťazstvo. Nedali sme góly, hoci sme mali príležitosti. To sú ale detaily a šampionát je ešte dlhý. Máme dva body a ja som spokojný. Stále sme boli pozitívni na striedačke, máme super lídrov v kabíne. Bolo to o góle, ktorý sme strelili a situácia sa zlepšila. Máme deň pauzy, treba si oddýchnuť a sústrediť sa na ďalší zápas."

Mário Bližňák, útočník SR: "Myslím si, že sme podali veľmi bojovný výkon, samozrejme, že aj oni. Na oboch stranách chytali výborne brankári. Hala nás stále hnala dopredu, aj keď sme prehrávali 0:1. Mali sme tam šance, no akoby nám to trošku odskakovalo. Nakoniec to musel vziať do rúk Andrej Meszároš, ktorý dal prvé dva góly v reprezentácii. Vytiahol to v správny čas."

Milan Jurčina, obranca SR: "Bol to hokej pre divákov. Mali sme 34 striel, veľké šance a zase sme spravili z brankára hrdinu, ale dosiahli sme ďalšie dva body. Už tu nie sú ľahkí súperi, Bielorusi veľmi dobre bránili. Zajtra máme voľno, oddýchneme si a potom ideme zase do roboty."

Vladimír Vůjtek, tréner SR: "Bol to veľký boj, od prvej do poslednej minúty. Nebolo veľa priestoru pre nejaké superkombinácie. Obe mužstvá hrali výborne v oslabení. Nakoniec sme sa šťastne dosiahli víťazstvo v predĺžení. Súper hral dôsledne v obrannom pásme, vedeli sme, že majú veľkú útočnú silu v prvej formácii a nakoniec to aj preukázala, keď dala jediný gól Bielorusov. Myslím si, že hokej bol na výbornej medzinárodnej úrovni."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Aktualizované
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!