Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Desivé pochybnosti príbuzných sa potvrdili: Po nehode cez Pavla prešiel aj sanitkár!

Od začiatku ich mučili pochybnosti o okolnostiach tragédie. Rodičia Pavla Kušníra († 32) sú v šoku.

Ich syn 16. januára ako spolujazdec v avii neprežil haváriu s nezodpovednou vodičkou seatu Boženou († 62), ktorá sa stala pri Trebišove. Pri nehode vypadol cez dvere von a podľa stôp boli presvedčení, že ho musel zraziť aj niekto iný. Fakty z policajného spisu sú ešte zdrvujúcejšie. Cez telo obete totiž prešiel aj privolaný sanitkár!

Ten to síce popiera, no všetko videl na vlastné oči a ako svedok aj vypovedal zástupca okresného riaditeľa polície. Tragédia vyvolávala od začiatku veľa dohadov a podozrení. Pavlovi najbližší, jeho rodičia a priateľka Dominika (19), totiž na mieste havárie našli aj úlomky z iného vozidla. „Len ťažko dokážem pochopiť, akým smerom sa uberalo vyšetrovanie smrti môjho syna. Najprv vypočuli sanitkára a až o dva a pol mesiaca aj policajta, ktorý veľa videl. Zdá sa mi, že to chceli zamiesť pod koberec, zahrať to do autu a vinníkom urobili len už mŕtvu vodičku,“ narieka otec obete Pavol (57).

Otvoriť galériu

Keď využil svoje právo a nahliadol do spisu, takmer odpadol. „Myslel som, že nájdu ďalšieho nezodpovedného vodiča, ktorý zrazil syna a zbabelo ušiel. Tým by sa aspoň vysvetlilo, ako sa Paľo ocitol na úplne inej strane vozovky. Ale to, že ho prejde aj záchranár, to už je naozaj absurdné!“ vraví nešťastný otec. Slzy sa mu tlačia do očí, keď vyratúva strašné poranenia, ktoré zistili na tele jeho syna. Po­dľa spisu následkom prejdenia došlo u Pavla k poškodeniu pečene, sériovej zlomenine pravej časti tela, ako aj rozsiahlym deformačným poraneniam pravej časti hlavy. Polícia po štvrťroku vyšetrovanie zastavila s tým, že stíhanie toho, kto zomrel, je neprípustné. „Podľa znalca z odboru cestnej dopravy bezprostrednou príčinou nehody bol nesprávny spôsob a technika jazdy vodičky, ktorá svojím konaním porušila ustanovenie o cestnej premávke,“ uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Uznesenie zatiaľ nenadobudlo právoplatnosť, keďže otec obete, ktorý nesúhlasí so závermi polície, podal sťažnosť, o ktorej ešte prokurátor nerozhodol.

Čo sa stalo na mieste?

Vodič-záchranár Peter B. (36) uviedol, že sanitku po príchode odstavil pri zranenom, aby prednými svetlami osvetlil miesto nehody. Pavol bol v bezvedomí, záchranári ho napojili na umelú ventiláciu a oživovali. Vodič odbehol pomáhať žene zakliesnenej v seate, ktorú po vystrihnutí hasičmi resuscitovali v sanitke. „Odrazu si jeden z nich rýchlo sadol za volant a s vozidlom sa pohol dopredu,“ vypovedal policajt Imrich J. (47). Vodič si po­dľa jeho slov asi v tej rýchlosti nevšimol, že pred sanitkou leží plachtou zakryté telo Pavla († 32), ktorý medzičasom napriek snahe záchranárov skonal. „Začal som na neho kričať, ale keďže mu bežal motor a na sanitke mal zapnuté majáky, vodič ma nepočul a odišiel,“ dodal. Vodič-záchranár Peter B. tvrdí, že aj vzhľadom na to, že sanitka váži zhruba 3,5 tony, pri odchode do nemocnice necítil, že by zachytil nejakú osobu. Vodička Božena († 62) napokon tiež podľahla zraneniam.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Woman hands checking her breast
Temné štatistiky: Čoraz viac mladých žien trpí rakovinou prsníka! Prognózy do ďalších rokov sú šokujúce
(ilustračné foto)
Cyklóna nečakane zmenila smer: O život prišlo najmenej 11 ľudí! Obrovská sila napáchala nezvratné škody
Foto
Hašek tvrdo atakuje slovenskú vládu a hráčov v KHL: Poriadna nálož!
Ilustračné foto
Poliaci si posvietili na proruskú iniciatívu: Rázne kroky! Pomoc prišla aj od našich susedov
Kate si prechádza najťažším obdobím.
Kate priznala rakovinu, teraz prišla ďalšia rana: TOTO chorej princeznej len priťaží!
Poslankyňa NR SR za stranu SaS Jana Bittó Cigániková.
Aktualizované
Opozícia sa pustila do zdravotníctva: Cigániková vyzýva na zrušenie vyhlášky! V hre sú veľké peniaze
Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy
Foto
Požiar na Václavskom námestí! Dym bolo vidieť z celej Prahy: Jeden muž skončil v nemocnici
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.
Rusko u seba zadržiava amerického novinára: Čo s ním bude? Peskov o detailoch mlčí ako hrob!
V druhom kole prezidentských volieb sa stretnú Ivan Korčok a Peter Pellegrini.
Korčok a Pellegrini sa stretli v diskusii: Nečakaný zvrat, konečne našli spoločnú reč
Na snímke ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV) SR
Šimkovičová podporuje spoluprácu so Slovinskom: Máme podobnú kultúru i umenie
Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši sa podarilo vypátrať rekordne rýchlo: Vymakaná technika!
Mária Zelinová
FotoVáš Tip
Markizáčka Zelinová sa rozhodla pre nový účes, muži ju skritizovali pod čiernu zem: Uf, čo naň hovoríte vy?