Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.05.2015 07:07 | Šport | Šport mix

Kto z koho: Namyslený milionár alebo skromný sympaťák? Boxerský duel storočia pozná svojho víťaza!

Americký boxer Floyd Mayweather Jr. bol v sobotu v noci v Las Vegas korunovaný profesionálnym majstrom sveta vo welterovej váhe.

V "zápase storočia", ktorého rozpočet sa vyšplhal na neuveriteľných 400 miliónov dolárov, zvíťazil nad Filipíncom Mannym Pacquiaom jednoznačne na body. Svojou úrovňou však zápas trochu zaostal za očakávaniami a bol skôr taktickou bitkou než prehliadkou dychberúcich úderov. Ani jeden z borcov nebol počítaný, ani viditeľne zranený.

 

Za desiatky dolárov videli dlho len čiernu obrazovku

Päťročné úsilie dostať oboch boxerov do jedného ringu bolo konečne zavŕšené úspechom. Na prvý gong však museli priaznivci boxu neplánovane čakať o hodinu dlhšie kvôli problémom s preťaženými prenosovými sieťami. Diváci, ktorí za sledovanie prenosu zaplatili po sto dolároch, videli dlho len čiernu obrazovku.

Tí šťastnejší v sále hotela MGM Grand, v ktorom sa cena vstupenky vyšplhala aj na 10-tisíc dolárov, si mohli krátiť čas počítaním celebrít. Sviatok boxu si v Las Vegas nenechali ujsť herci Robert De Niro, Clint Eastwood, Matt Damon a Ben Affleck, popová hviezda Rihanna, Beyonce či Justin Bieber, basketbalové legendy Michael Jordan a Magic Johnson ani najslávnejší tenisový pár Steffi Grafová - Andre Agassi. Nechýbali slávni boxeri minulej éry na čele s Mikom Tysonom.

 

Priebeh duelu:

Úvod zápasu vyznel v prospech Filipínca, ktorý podľa očakávaní začal veľmi agresívne a niekoľkokrát súpera prišpendlil k lanám. Mayweather bol dvakrát napomínaný, ale vďaka skvelej obrane smršť úderov ustál bez väčšej ujmy. Len vo štvrtom kole sa po jednom zásahu ocitol na chvíľu v problémoch, ale Pacquiao to nedokázal využiť.

Do druhej polovice dvanásťkolovej bitky už vstúpil lepšie Američan, ktorý však aj naďalej ťažil hlavne z dokonalej obrany. V závere mu zostalo viditeľne viac síl než márnymi útokmi vyčerpanému Filipíncovi. Pacquiao sa o rozhodujúci úder, ktorým by zvrátil nepriaznivý vývoj, snažil márne. Výrok trojice rozhodcov bol jednomyseľný v pomere 118:110, 116:112 a 116:112 pre Mayweathera.

Otvoriť galériu

Filipínec neskrýval sklamanie: "Súper nepredviedol nič!"

"Myslel som, že som víťaz. Veď som ho mnohokrát zasiahol a on nepredviedol vôbec nič, len utekal," hneval sa Pacquiao. Ani víťaz nebol so svojím výkonom spokojný.

"Môj otec odo mňa čakal viac, ale Pacquiao je pekelný súper. On je tvrdý bojovník, ja viem počítať. Keď sa píšu dejiny, oplatí sa počkať," popísal svoju taktiku Mayweather.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo