Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.05.2015 14:49
Foto

Dráma do úplného konca! Naši chlapci po bojovnom výkone vybojovali cenné víťazstvo

Slovenskí hokejisti si na úvod MS poradili s Dánskom.

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili vo svojom úvodnom zápase B-skupiny na 79. majstrovstvách sveta v Ostrave nad Dánskom 4:3 po predĺžení a nájazdoch. V nich rozhodol Marko Daňo.

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka sa v prvej tretine dostali iba k dvom poriadnym šanciam, no nepremenili ich. Dáni ich potrestali v 26. minúte, keď využili presilovku a dostali sa do vedenia 1:0. Odvtedy už dominovali slovenskí reprezentanti, no dlho nevedeli nájsť recept na výborného Galbraitha.

Otvoriť galériu

Podarilo sa im to až v 49. minúte, keď v početnej výhode vyrovnal Sersen a odštartoval gólovú trojminútovku, po ktorej viedli Slováci 3:2. Ďalšie góly pridali Viedenský, Graňák a za súpera Hardt. Tesné vedenie ale neudržali, keď inkasovali v oslabení 2:14 minút pred klaksónom z hokejky D. Nielsena. V predĺžení gól nepadol a tak o triumfe Slovenska rozhodol v šiestej sérii samostatných nájazdov Marko Daňo.

 

Slováci sa najbližšie stretnú už v nedeľu o 16.15 h s Bieloruskom. V B-skupine ich ďalej čakajú aj Slovinsko, Nórsko, Fínsko, Rusko a na záver USA.

Otvoriť galériu

Slovensko - Dánsko 4:3 pp a sn (0:0, 0:1, 3:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 49. Sersen (L. Hudáček, Pánik), 51. Viedenský (Dravecký, Lušňák), 52. Graňák (Dravecký, Laco), rozh. nájazd: Daňo - 26. Bjorkstrand (J. Jensen, J. B. Jensen), 51. Hardt (Madsen), 58. D. Nielsen. Rozhodcovia: Bulanov (Rus.), Rönn (Fín.) - Fluri (Švaj.), Schrader (Nem.), vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 8812 divákov (vypredané).

SR: Laco – Meszároš, Jánošík, Jurčina, Sersen, Ďaloga, J. Mikuš, Graňák – Miklík, Kopecký, Gáborík – Pánik, Bližňák, Bartovič – Daňo, Surový, L. Hudáček – Lušňák, Viedenský, Dravecký

Dánsko: Galbraith - D. Nielsen, O. Lauridsen, Kristensen, J. B. Jensen, Bödker, M. Lauridsen, Uldall – Hardt, Jakobsen, Madsen - Bjorkstrand, J. Jensen, Storm - Spelling, Green, M. Poulsen - Hansen, A. Poulsen, Starkov

Otvoriť galériu

Marián Gáborík, útočník SR: "Škoda toho vyrovnania, možno to vylúčenie bolo prísne, ale hlavne sme to mali ustrážiť. Takto sme prišli o bod. Nevyšla nám ani prvá tretina, ale ináč sme mali prevahu a podali sme výkon, na ktorý musíme nadviazať v ďalších zápasoch. Dnes sme síce stratili bod, ale máme dva."

Marek Viedenský, útočník SR: "Nezískali sme všetky tri body, takže cieľ sme nesplnili úplne. Nevychádzal nám streľba, mali sme dosť šancí, ale ich brankár chytal výborne. Urobili sme aj niekoľko chýb, z ktorých sa musíme poučiť a ja verím,, že v ďalších zápasoch nadviažeme na to dobré."

Vladimír Országh, asistent trénera SR: "Prvú polovicu sme sa hľadali, bolo to trochu kostrbaté, ale potom sme prevzali opraty zápasu. Vytvárali sme si šance, strieľali sme a napokon sme to aj zlomili a dali sme tri góly. Škoda, že sme v závere ešte inkasovali, ale chvalabohu za ten Daňov rozhodujúci nájazd."

Marko Daňo, útočník SR, strelec víťazného nájazdového gólu: "Vymenil som si hokejku a šiel som s tým, že to chcem zamiešať, sledoval som ako brankár stojí a vyšlo mi to. Potom Jano Laco chytil a vyhrali sme. Tímový výkon bol prvoradý a myslím, že sme nesklamali. Naše mužstvo má silu, ktorú ukázalo najmä po strelení prvého gólu."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú