Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.04.2015 10:15 | Šport | Hokej

Slováci proti Lotyšom pôsobili ako štatisti: Vůjtek videl aj pozitíva

Predposledný prípravný duel pred májovými MS v Ostrave sa slovenským hokejistom absolútne nevydaril. Podľa trénera SR Vůjteka sa pod neúspech podpísala nečakaná taktika Lotyšov.

"Súpera sme nepoznali, v prvej tretine nás prekvapil taktikou, ktorú sme nečakali. Lotyši vysunuli až dvoch hráčov na našu modrú čiaru a nám to robilo veľké problémy. Nestíhali sme, prečísľovali nás, dali nám v úvodnej tretine tri góly a prakticky rozhodli zápas. Od druhej tretiny sme sa zlepšili a stretnutie už bolo potom vyrovnané. Samozrejme, súperov náskok sme už nedokázali dohnať," hodnotil stretnutie pre TASR reprezentačný tréner.

Prvýkrát v záverečnej príprave nastúpili za národný tím už aj posily z NHL. Príležitosť dostali Andrej Meszároš, Richard Pánik a Tomáš Kopecký, ktorý prevzal funkciu kapitána. Na ich výkone však bolo badať, že sa ešte celkom nezžili s väčším európskym klziskom.

"Sme radi, že prišli o týždeň skôr. Mohli tak odohrať dva prípravné zápasy a majú šancu si skôr zvyknúť na širšie klzisko. Myslím si, že napríklad Pánik hral veľmi dobre," pochválil Vůjtek krídelníka Toronta Maple Leafs. Ani za nepriaznivého stavu neuvažoval tréner o zmene na brankárskom poste: "Potrebujeme dostať Jána Laca do zápasového tempa. Dlho bol chorý, potrebujeme, aby sa v bránke 'zabýval'."

 

Slováci horeli najma v defenzíve, kde nedokázali včas pokrývať súpera. V niektorých situáciách posobili brániaci hráči ako štatisti, ktorí sa nečinne prizerajú lotyšským kombinačným akciám. Domáci celý čas kontrolovali vývoj stretnutia, držali si gólový odstup a na záver súpera ešte zosmiešnili exhibičným kúskom Kasparsa Daugavinša. Kapitán Lotyšov pri trestnom strieľaní viedol puk iba špičkou čepele hokejky a efektným spôsobom spečatil výsledok na 5:1.

Napriek prehre našiel Vůjtek v hre svojho tímu aj pozitívne prvky: "Vyskytli sa aj dobré momenty. Napríklad druhú tretinu sme odohrali veľmi dobre. Bohužiaľ sme nedali góly, je to stále o tej koncovke. V zajtrajšom zápase musíme nadviazať na tú 15-minútovku z druhej tretiny, potom můžeme byť úspešní."

V sobotňajšej odvete s Lotyšskom, ktorá bude pre Slovákov zároveň poslednou hernou previerkou pred svetovým šampionátom v Česku, príde k niekoľkým zmenám v zostave. Do duelu určite zasiahne útočník Columbusu Marko Daňo, ktorý v piatok dostal po prílete z USA ešte voľno.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Bývalého mafiánskeho bossa Černáka čaká súd, ktorý rozhodne o jeho prepustení z basy.
Foto
Bývalý kulturista Reichel má pre Černáka drsnú výzvu: Ak bossa mafie prepustia, chce s ním bojovať!
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Dlh v zdravotníctve vyrástol na 817 miliónov eur: Mohol byť ešte vyšší
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Toto Amerika nemala robiť! Čína zúri: Hrozí ďalší konflikt? Ich slová hovoria za všetko
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Boj proti medveďom: Z envirorezortu sa presunie 200.000 eur zásahovým tímom
Vláda rozhodla o zákone o Slovenskej televízii a rozhlase! Čo sa mení?
Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny! Rusi tvrdo udreli: Zasiahli obytné oblasti
Úrad na ochranu osobných údajov uložil hnutiu pokutu, OĽaNO sa odvolalo.
Úradu na ochranu osobných údajov nemá šéfa už 4 roky: nového predsedu navrhnú bez hodnotiacej komisie
Europarlament. (ilustr. foto)
Voľby do europarlamentu sa blížia: Ako požiadať o hlasovací preukaz?
Foto
Krásna fyzioterapeutka Trnavy spôsobila boom: V Turecku by ju vyvážili zlatom!