Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Šokujúca smrť zdravej študentky! Majka († 17) odpadla pred školou: Zomrela otcovi v náručí

Skonala priamo pred očami svojich spolužiakov a otca! Mladá veterinárka Majka († 17) patrila medzi nádejné študentky trnavskej odbornej školy.

Skromné, tiché a veľmi inteligentné dievča nadovšetko milovalo zvieratá, ktorým chcelo pomáhať aj v dospelosti. Toho sa už nedožije. Vo štvrtok si po Majku do školy prišiel ako každý deň jej otec. Keď vychádzala z budovy, prišlo jej nevoľno a spadla na zem. Študentka sa zo všetkých síl pozviechala a postavila. Opäť však spadla na zem. A už sa nezodvihla... Nedokázali jej pomôcť ani privolaní záchranári. Bola mladá, krásna, zodpovedná a mala toľko plánov...

Otvoriť galériu
Žiadne z nich sa už nikdy nenaplnia. Študentka Majka († 17) zomrela tak nečakane a tak rýchlo, že nikto nemal šancu sa s ňou rozlúčiť. V osudný deň prišiel po Majku do školy jej otec. Najskôr akoby sa jej len zatočila hlava, následne spadla na zem. Keď spadla znovu, otec k nej rýchlo pribehol a začal ju oživovať. O chvíľu prišla záchranka. „Bolo nahlásené úmrtie mladej ženy po 15. hodine. Okamžite po príchode začal lekár s resuscitáciou. Avšak tá bola neúspešná a u osoby ženského pohlavia skonštatoval úmrtie,“ sucho skonštatoval hovorca záchrannej služby Andrej Hirjak.

Otvoriť galériu

Žila pre zvieratá

Mama, otec a jej mladšia sestrička stále ticho dúfajú, že je to len zlý sen, že Majka otvorí vchodové dvere a usmeje sa na nich tak, ako to vedela len ona. To sa však už nikdy nestane... S týmto faktom sa vyrovnávajú len veľmi ťažko. Bolesť z jej nečakaného skonu ich úplne zlomila. Majka sa učila na Poľnohospodárskej škole v Trnave a túžila byť veterinárkou. Práca so zvieratami bola pre ňu zmyslom života.

 

„Ona doslova žila pre zvieratká. Veľmi ich milovala. Každé ráno, keď som chodila do školy, bola už o štvrť na osem na chodbe a dávala jesť agamám, ktoré boli jej miláčikmi. Vedela o nich úplne všetko. Keď sme mali Deň otvorených dverí, vedela podať toľko informácií o zvieratkách ako nikto. Ona bola naozaj vzorom pre všetkých študentov,“ spomína si na Majku riaditeľ školy Ľudovít Škrabák.

Otvoriť galériu

Vzor pre ostatných

Majkina smrť zasiahla celú školu. Najviac jej spolužiakov, ktorí o nej od žiaľu nedokážu hovoriť. Na niekoľko slov sa zmohla iba triedna učiteľka. „Je to pre nás obrovská tragédia a všetci sme z toho úplne zničení. Majka bola pre nás slniečkom, ktoré navždy zostane v našich srdciach. Bola vynikajúca žiačka a všetkým mohla byť vzorom. Ja osobne som ju dávala za vzor každému. Dokonca jej agamy prestali jesť, akoby cítili, že už nie je medzi nami,“ so slzami v očiach prezradila triedna učiteľka Monika Susková.

Majkini spolužiaci zapaľujú sviečky v celej škole. Parte má až na troch miestach. „Majka bola zlaté dievča. Nikdy sa na nič nesťažovala, bola zdravá a žiadne choroby sa na ňu nelepili. Prečo teda musela tak skoro odísť z tohto sveta? Bola by z nej skvelá veterinárka,“ povedali pomedzi vzlyky dievčatá, ktoré práve zapaľovali sviečky. V pitevnej správe sa píše, že Majka zomrela na pľúcnu embóliu.

Otvoriť galériu

Lekár: Je to zriedkavý prípad

Podľa internistu Igora Vozára mohla za smrť Majky kombinácia viacerých faktorov. „Je to však určite unikátne, že v takomto veku podľahla mladá žena takejto chorobe. Buď to mohla mať vrodené, alebo sa prikláňam k možnosti užívania antikoncepčných tabletiek,“ povedal odborník. „Pľúcna embólia vzniká, keď sa do pľúcnej tepny dostane zrazenina, čím vzniká infarkt pľúc. Pacient pociťuje bolesť hrudníka, zrýchlenie tepu. Diagnóza je veľmi ťažká, pretože jej prejavy sú nevýrazné a lekári to často môžu prehliadnuť, keďže k rýchlemu pulzu dochádza aj za bežných okolností,“ vysvetlil Vozár.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Poľský premiér Donald Tusk
Tusk: Poľsko musí zlepšiť protivzdušnú obranu, aby bolo bezpečné ako Izrael
Ilustračné foto
Dvaja manželia kruto zabili svoje ženy: Ľudia povstali, toto nebudeme tolerovať!
Na snímke predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.
Opozícia opäť spustila kritiku: Nepáči sa im odvolanie Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Bývalá sekretárka po rokoch prelomila mlčanie: Takáto je Meghan naozaj! A nie je to príjemné...
Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!