Utorok 19. 3.
Jozef
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.05.2015 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Boli sme na nakrúcaní nových častí Hornej Dolnej: Vydá sa konečne Petra Polnišová?

A je to tu! Úspešný seriál televízie Markíza Horná Dolná sa opäť nakrúca.

Viac ako dvadsaťčlenný štáb na čele s režisérom Tomášom Jančom nabehol do obce Nová Lehota a pustil sa s chuťou do práce. Obec Nová Lehota v okrese Nové Mesto nad Váhom opäť ožila. Dedinčania sa príchodu filmárov, ktorí tu boli naposledy vlani na jeseň, už nevedeli dočkať. Nechýbali pozdravy, podávanie rúk ani vrúcne objatia. Akékoľvek škriepky a nezhody medzi nimi domáci vylučujú! „Viete, sú to také hlúposti. My si tu všetci nažívame v pokoji. Na príchod filmárov sme sa už tešili. Konečne sa tu zase niečo udeje a nežijeme stereotypom,“ vraví jedna z obyvateliek. „Je tu ťažký život. Každý žije, ako sa dá, a cítia to najmä dôchodcovia,“ dodáva na záver pani.

Idylka v horách

Hoci sa apríl prehupol len pred pár dňami do svojej druhej polovice, obec Nová Lehota v blízkosti Bezovca a Inovca je zahalená do slnečných lúčov. Zelené lúky zdobia rozkvitnuté žlté púpavy a v predzáhradkách vládnu červené tulipány, narcisy či hyacinty. Na priedomí, kde stojí filmová krčma, posedávala hŕstka domácich dôchodcov. Na námestí oproti miestnemu úradu stála už aj povestná socha známeho dedinského tradičného kakaovníka a v celej obci by ste nenašli na zemi ani smietku.

Otvoriť galériu
Filmovaciu idylku narúšal len studený vietor, ktorý značne znižoval pocitovú teplotu. Všetci pobehovali vo vetrovkách až na hercov. V krátkych rukávoch a v krátkych nohaviciach jazdil na svojom bicykli Michal Kubovčík v úlohe policajta Stana Sojku. Ten si tentoraz vzal na mušku troch miestnych štamgastov – najväčšieho opilca Hornej Dolnej Bystríka, ktorého bravúrne stvárňuje Matej Landl, a jeho dvoch parťákov Koksa (Roman Slanina) a Tunela (Juraj Tabáček).

Otvoriť galériu

Pod rapidkou

Ťažko povedať, ktorú časť seriálu filmári práve nakrúcali, ale isté je, že Mišo Kubovčík sa ocitol na vedľajšej prašnej ceste pod kolesami známej červenej rapidky niekoľkokrát. Tentoraz ju však nešoféroval známy miestny fičúr Ďuro, ale povestní opilci. V krátkych prestávkach kostymérka striedavo prášila Kubovčíkovi gate a hádzala na neho deku, aby nenachladol. Aj druhá scéna sa odohrala na ceste, ale na asfaltovej. Vykračovali si po nej dve kravy a traja opilci. Keďže jedna z nich mala herecké maniere, režisér Jančo sa rozhodol použiť v seriáli len tú krotkejšiu.

 

Scéna sa tak viackrát opakovala. Štamgasti ju viedli k veterinárovi na preventívnu prehliadku a na cétečko. Znenazdajky sa však objavil muž zákona Sojka, ktorý zakročil proti kravským lajnám na ceste a žiadal ich odstránenie. Situácia sa vyostrila, keď mu z rozčúlenia vypadol zub. Hrozil opilcom pokutou. Veď o chvíľu mal ulicou kráčať svadobný sprievod...

Otvoriť galériu

Nevesta Erika

V popoludňajších hodinách sa na scéne objavila aj Petra Polnišová ako Erika, asistentka miestneho starostu. Z hotela Inovec vyšla ako vydajachtivá nevesta v bielych svadobných šatách a nastúpila do červenej rapidky. Tá bola tiež vyčačkaná. Na prednej kapote hrdo sedela bábika-nevesta a odhodlane čakala na svoj ďalší osud. Celý filmovací deň sa končil v prekrásnom prostredí nad dedinou. V popredí deka s troma opilcami, ktorí zmeškali Erikinu svadbu, vzadu za nimi stádo kráv s čerstvo narodenými teliatkami a v pozadí lúky, hory a červené strechy domov. No hotová idyla. Na druhý deň v skorých ranných hodinách si už na svoje prišli aj miestni komparzisti, známi z prvých ôsmich častí seriálu.

Otvoriť galériu

Exkurzie

Ani samotná dedina Nová Lehota však po nakrútení poslednej ôsmej časti seriálu v októbri minulého roka nezaspala. Kým predtým nikto o nej nevedel, seriál Horná Dolná ju preslávil po celom Slovensku. Najskôr obec žila z filmovačky, potom z úspechu seriálu, nasledoval príchod novinárov a tiež oslavy s riaditeľom Markízy... No niečo, čo tu zatiaľ nemali. Tým sa to však neskončilo. „Celú zimu k nám prichádzali ľudia a boli zvedaví, kde sa Horná Dolná nakrúcala. V živote tu nebolo toľko ľudí, aj keď je to tu už chalupárska oblasť,“ povedala jedna z obyvateliek. Nedávno k nim dokonca zavítal plný autobus školákov z Piešťan. A kto im robil sprievodcov? „Tí, čo účinkovali ako komparzisti,“ dodala na záver pani.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Elon Musk
Elon Musk opäť perlil: Obhajoval užívanie drogy, obavy investorov zmietol zo stola!
Ilustračné foto
Ničivý požiar rodinného domu: Strasie vás, čo ho malo spôsobiť! Možno to máte doma aj vy
Pohľad na stavbu zrútenej mostnej konštrukcie pri Iliašovciach.
Posun v prípade tragického pádu mosta na Spiši! Uznal súd statičku za vinnú?
Silhouettes of soldiers during Military Mission at dusk
Hranice zažívali boje znepriatelených skupín: Nálety a ťažké zbrane! Aká je situácia?
S Jánom Kubišom sa v relácii Včas rozprávala Benita Feketeová.
Prezidentský kandidát Ján Kubiš v relácii Včas: Slovensko nie je v medzinárodnej izolácii
Withdraw cash from an ATM.
Technická porucha: Z bankomatov sa ťahali obrovské množstvá peňazí! Spoločnosť ich zúfalo žiada späť
Konstantin a Aryna prežíval radostné spoločné chvíle.
Foto
Obrovský smútok svetovej dvojky: Prišla o životnú lásku († 42), zomrel hokejový reprezentant
(Ilustračná foto)
V regióne stúpol počet ochorení: Pribudlo mnoho pacientov! Zatvárali aj školy
ilustračné foto
Napätie na mori narastá: USA však nepoľavuje, svojho spojenca bude brániť!
(ilustračné foto).
Už je to tu: Na nočnej oblohe sa niečo deje! Potrvá to do konca marca a vidieť to aj na Slovensku
Severokórejský vodca Kim Čong-un dohliadal na sériu palebných cvičení delostreleckých jednotiek.
Foto
Kim Čong-un sa zúčastnil veľkého cvičenia: Svetu zovrie krv v žilách! Hrozivé manévre
Foto
Bývalí tréneri o Čavričovom odmietnutí repre: Nech si uvedomí, prečo dostal občianstvo!