Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.04.2015 00:00 | Oprášené drámy

Lekár nalákal vdovu na intímnosti, z hotela išla domov polonahá!

Prehľad zlodejských výčinov lekára je prekvapujúci. Podľa psychiatrov nejde o kleptomana, ale človeka túžiaceho po intenzívnych zážitkoch a dobrodružstvách.

O prekvapujúco veľkú sériu krádeží sa pred dvomi desaťročiami vo viacerých regiónoch Slovenska postaral lekár zo Zvolena. Bral čo mu prišlo pod ruku, nešetril ani svojich susedov a pacientov. Vyčíňaniami lekára sa v rozličných regiónoch Slovenska zaoberali policajti, ktorí neskrývali prekvapenie, aké vtáčika chytili. 

Prvý raz lekár "úradoval" ešte za socializmu. Začiatkom 80. rokov minulého storočia v obchode v Brezne, pokým jeho manželka platila pri pokladni za nákup, vyniesol z predajne bez zaplatenia koberec. Na súde mu vtedy naparili peňažnú pokutu. Začiatkom 90. rokov ukradol kolegovi z auta príbory a taniere za približne 70 eur. Išlo o svadobný dar zdravotnej sestre. Súd v Žiari nad Hronom krádež lekára "odmenil" peňažným trestom 230 eur alebo tromi mesiacmi v base. Pri ďalšej šnúre zlodejstva lekár na Zimnom štadióne vo Zvolene vtedy mladému hokejistovi zobral vetrovku s dokladmi. Počas dovolenky v Tatranských Mlynčekoch zobral z auta rekreantovi z Rimavskej Soboty dve vetrovky, nohavice a 40 eur. Kolegovi v Žiari nad Hronom ukradol auto aj s rybárskymi udicami, rádiom a  dokladmi. Ďalším kúskom lekára bola krádež osobného auta vo Zvolene s rádiom a šiestimi pármi lyží. Na Sliači sa vlámal do bytu bývalej susedy, odkiaľ zobral televízor, video, magnetofón, kabát a kožušiny. Z bytu inžinierky v vo Zvolene, o ktorej vedel, že je v zahraničí, si odniesol televízor, lyže, kožuch, súpravu porcelánu...

Vdovu obral v hoteli o oblečenie

O kurióznu krádež sa postaral v hoteli v Topoľčanoch. Na ulici oslovil vtedy 37-ročnú vdovu, aby sa s ním išla zabaviť do hotela. Povedal jej, aby na neho počkala, že si ešte potrebuje niečo vybaviť. Vdova zaspala a doktor ju obral o bundu, sveter, sukňu a doklady. Vdova išla ráno z hotela iba v spodnej bielizni a čižmách. Medzi lekárovými vecami sa neskôr našiel aj úmrtný list manžela vdovy. 

 

V Bratislave sa ako lekár dostal do bytu starších manželov. Pri odchode im zobral platobnú kartu aj s PIN kódom. O mesiac dôchodca zistil, že z účtu mu "odišlo" takmer 1300 eur.  Senát bratislavského súdu lekára poslal do väzenia na štyri roky. Po vyhlásení rozsudku sa však lekár dostal na slobodu, pretože dva roky si odsedel vo vyšetrovacej väzbe. Neskôr mu súd dva roky trestu podmienečne odpustil na skúšobnú dobu štyri roky.

Prečo lekár kradol? V rozhovore pre Nový Čas zlodejstvo zdôvodnil takto: "Všetko čo sa okolo mňa deje, je dôsledok mojej politickej orientácie, kvôli ktorej som mal problémy v práci. A obvinenia sú vymysly." 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Dry snow avalanche with a powder cloud close to the village Terskol, Elbrus region
Chystáte sa na túru? Pozor: Na týchto pohoriach hrozí lavínové nebezpečenstvo
Kultový fantazijný film Nekonečný príbeh.
Foto
Pamätáte si Detskú kráľovnú z kultového Nekonečného príbehu? Strašné, čím si prešla! Takto vyzerá dnes
Ilustračné foto
Rusko zablokovalo kontrolu dodržiavania zbrojných sankcií voči KĽDR: Využilo na to veto!
Bratislava (ilustračné foto)
Slovenské národné múzeum predstavilo novú publikáciu: Sledujte, čoho sa týka!
Fire in an old wooden house
Tragický výbuch v Budapešti: Vyžiadal si život a mnoho zranení
(ilustračná fotografia).
Izraelský útok v sýrskej provincii si vyžiadal desiatky životov: Medzi nimi aj 6 militantov z hnutia Hizballáh
(ilustračné foto)
Ukrajina hlási úspech: Zostreliť mala desiatky striel
Zuzana Smatanová na premiére pokračovania filmu Gump.
Foto
Premiéra filmu GUMP2: Čo Zuzane Smatanovej vyčarilo široký úsmev? Speváčka dorazila s veľkou oporou
Group of cyclist at professional race, cyclists in a road race stage. Climbing the hill
Váš Tip
V Žiari nad Hronom pribudli prístrešky na bicykle: Takto chceme podporiť zdravý životný štýl!
Šošovicový eintopf s klobásou
Foto
Chcete nasýtiť celú rodinu, no bez zbytočného neporiadku? Skúste TENTO recept! Potrebujete len hrniec a...
Martin Fenin si obliekal aj dres pražskej Slavie.
Tvrdý pád českej futbalovej hviezdy: Skončil na protialkoholickom liečení!
(ilustračné foto).
Čo sa stane ak člen NATO vyšle vojakov na Ukrajinu? Vysvetlenie odborníkov: Toto to bude znamenať pre členské štáty