Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.04.2015 19:03 | Šport | Motorizmus

Na Veľkej cene Bahrajnu triumf Hamiltona, Räikkönen sa v závere postaral o drámu!

Britský pilot Lewis Hamilton na Marcedese vyhral nedeľňajšiu VC Bahrajnu, štvrté podujatie novej sezóny MS formuly 1.

Tridsaťročný úradujúci svetový šampión triumfoval na okruhu Sakir a dosiahol tretie víťazstvo v prebiehajúcej sezóne, po ktorom zvýšil svoj náskok na čele celkovej klasifikácie. Na konte má 93 bodov, druhý je jeho tímový kolega Nemec Nico Rosberg (66). Pre Hamiltona to je už 36. víťazstvo v kariére a 74. pódiové umiestnenie.
Na druhom mieste prišiel do cieľa Fín Kimi Räikkönen na Ferrari, tretí skončil Rosberg. Pre Mercedes to bol jubilejný stý triumf v histórii F1.

Do VC vôbec neodštartoval Brit Jens Button na McLarene, ktorého vyradili technické problémy. Z boxov musel vyštartovať Brazílčan Felipe Massa na Williamse, ktorý zostal stáť na rošte ešte pri zahrievacom kole. Štart z pole position vyšiel Hamiltonovi skvele, Räikkönen sa dostal zo štvrtého miesta pred Rosberga, druhý bol Vettel. V 4. kole si Rosberg vzal požičané, dostal sa cez Fína a v 9. kole aj cez Vettela. Jazdili sa zaujímavé preteky, vpredu neboli veľké rozdiely.

Pri prvej zastávke v boxe sa Vettel dostal opäť pred Rosberga. V 16. kole išiel do boxov aj líder, zvolil mäkkú zmes a tesne sa dostal do čela pred prenasledovateľov. Aj po druhých zastávkach v boxoch bol Hamilton na čele, hoci Räikkönen ešte pred druhým pitstopom jazdil na čele, no aj tak ho Brit predbehol. Vettel sa po druhej zastávke dostal opäť pred Rosberga, potom ale urobil jazdeckú chybu a Rosberg sa ho v 36. kole predbehol. Navyše Vettel musel meniť predné krídlo a mal po pódiu, pričom ho v prípadnej stíhačke z piateho miesta ešte poriadne zbrzdil aj napokon štvrtý Fín Valtteri Bottas na Williamse.

 

Záver, resp. cca posledných 13 kôl ešte výborne spestrila stíhacia jazda fínskeho "Icemana" na Rosberga. Pilot Ferrari na Nemca výborne sťahoval náskok a stále ho držal v napätí. Tri kolá pred cieľom sa k nemu dostal "na dostrel" a dve kolá pred koncom to Nemec nevydržal. Urobil veľkú jazdeckú chybu a Fín ju nekompromisne využil. Räikkönen sa dostal na pódium opäť po dvoch rokoch.

Výsledky:

1. Lewis Hamilton (V.Brit./Mercedes) 1:35:05,809 hod., 2. Kimi Räikkönen (Fín./Ferrari) +3,380 s, 3. Nico Rosberg (Nem./Mercedes) +6,033, 4. Valtteri Bottas (Fín./Williams) +42,957, 5. Sebastian Vettel (Nem./Ferrari) +43,989, 6. Daniel Ricciardo (Aust./Red Bull) +1:01,751 min., 7. Romain Grosjean (Fr./Lotus) +1:24,763, 8. Sergio Perez (Mex./Force India), 9. Daniil Kvjat (Rus./Red Bull), 10. Felipe Massa (Braz./Williams), 11. Fernando Alonso (Šp./McLaren Honda), 12. Felipe Nasr (Braz./Sauber), 13. Nico Hülkenberg (Nem./Force India), 14. Marcus Ericsson (Švéd./Sauber), 15. Pastor Maldonado (Venez./Lotus) + 1 kolo, 16. Will Stevens (V.Brit./Manor) + ľ kolá, 17. Roberto Merhi (Šp./Manor) + 3 kolá 

poradie jazdcov (po 4 z 19 pretekov): 1. Hamilton 93 bodov, 2. Rosberg 66, 3. Vettel 65, 4. Kimi Räikkönen 42, 5. Massa 31, 6. Bottas 30, 7. Ricciardo 19, 8. Nasr 14 

Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 159, 2. Ferrari 107, 3. Williams 61, 4. Red Bull 23, 5. Sauber 19, 6. Lotus 12, 7. Toro Rosso 12, 8. Force India 11

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Z väznice ušiel obávaný šéf gangu: Nastala vzbura! Úrady hlásia novinky
V Thajsku si dopraje chutné jedlo.
Foto
Pri pohľade na Czoborovú VYVALÍTE oči: Zora, nepreháňaš to už? Veď je z nej... Uff
(ilustračné foto).
Myslia si Slováci, že NATO prispieva k našej bezpečnosti? Aha, čo ukázali výsledky prieskumu
Peter Pellegrini (Hlas)
Aktualizované
Peter Pellegrini rozhodol: Zvolá mimoriadnu schôdzu k odstrelu medveďov?!
(ilustračné foto)
Slováci, pripravte sa: Vonku sa to bude hemžiť policajtmi! O čo ide?
Bojový dron
Ukrajinská armáda hlási úspech! Rusi budú zúriť: Aha, čo sa podarilo
Foto
Naša skupina na ME 2024 je kompletná: Ako vidia šance Slovákov bývalí reprezentanti?
Rudolf Schuster dostal k jubileu pracovňu v Historickej radnici
Rudolf Schuster spomína na vstup Slovenska do NATO: Museli sme si to zaslúžiť!
Mikuláš Černák
Foto
Pôjde Mikuláš Černák na slobodu?! O prepustení bosa podsvetia má rozhodovať súd
(ilustračné foto)
Okrem zrážok zasiahlo Slovensko aj niečo iné: Ešte nie je koniec! Takéto počasie nás čaká
Ilustračné foto
Peklo v domove dôchodcov: Požiar si vyžiadal jednu obeť! Ďalší sa priotrávili
(ilustračné foto)
Ochromená doprava! Tisíce vodičov autobusov vstúpili do štrajku: V metropole zavládol chaos