Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.04.2015 19:41 | Šport | Hokej

Zápas plný zvratov! Dramatický súboj s Bieloruskom rozuzlili až nájazdy

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala vo štvrtok v piatom zápase prípravy.

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala vo štvrtok v piatom zápase prípravy na májový šampionát v Prahe a Ostrave, keď v košickej Steel aréne podľahla v rámci Euro Hockey Challenge výberu Bieloruska 4:5 po predĺžení a nájazdoch.

Slováci sa už v 13. sekunde ujali vedenia zásluhou Ivana Baranku. Na chvíľu však prišli o asistujúceho Ladislava Nagya, ktorý sa musel otriasť z nepríjemne dohratého súboja. Bieloruská odpoveď prišla už o 49 sekúnd, Kosticyn vyzval Kaľužného a bolo 1:1.

Po sérii nepremenených šancí sa 29 sekúnd pred sirénou tešili opäť hostia po góle Korvyšina. Domácich vyprovokovala k zlepšenému výkonu až Nagyova šarvátka so Stasenkom, keď minútu po nej vyrovnal Ďaloga a po polovici zápasu otočil skóre Miklík.

 

Bielorusi v tretej dvadsaťminútovke dvomi presilovkovými gólmi Stepanova a Demagina naklonili misku váh na svoju stranu. Na začiatku 56. minúty však zabudli na Podhradského, ktorý šikovne spoza bránky vyrovnal na 4:4. O osude stretnutia rozhodol v samostatných nájazdoch Kosticyn.

Zverenci trénera národného tímu Vladimíra Vůjteka si s rovnakým súperom zmerajú sily už v piatok o 18.00 h v Poprade.

Slovensko - Bielorusko 4:5 pp a sn (1:2, 2:0, 1:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 1. Baranka (Nagy, Marcinko), 22. Ďaloga (Miklík), 32. Miklík (Viedenský, Mikuš), 56. Podhradský - 2. Kaľužnyj (A. Kosticyn), 20. Kovyršin (Drozd, Kuľakov), 48. Stepanov (Jefimenko), 51. Demagin (Gavrus, A. Kosticyn), rozh. samos. nájazd A. Kosticyn. Rozhodcovia: Baluška, Kubuš - Gajan, Smrek, vylúčení: 9:5 navyše Nagy 10 min za zhodenie rukavíc - Stasenko 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, 7045 divákov.

Slovensko: J. Hudáček - Baranka, Podhradský, Mikuš, Ďaloga, Graňák, Čerešňák, Jánošík, Jurčina - Nagy, Marcinko, Sýkora - Tybor, Viedenský, Miklík - Bartovič, Bližňák, L. Hudáček - Cehlárik, Lušňák, Haščák

Bielorusko: Brikun - Korobov, Usenko, Stasenko, Goroško, Lisovec, Ustinenko, Karev - Gavrus, Kaľužnyj, A. Kosticyn - Stepanov, Kovyršin, Kuľakov - Drozd, Kitarov, Demagin - Jefimenko, Volkov, Demkov

Vladimír Vůjtek, tréner SR: "Nevieme dotiahnuť zápas do víťazného konca, stále nám niečo chýba. Prvá tretina bola vyrovnaná, gól z poslednej minúty nás nezrazil a v druhej sme hrali veľmi dobre. Bohužiaľ sme nepremenili niekoľko dobrých šancí. V tretej tretine sme doplatili na oslabenia. Neubránili sme sa so štyrmi hráčmi a neporadili si s bieloruskou kombináciou. Poučujeme sa z každého zápasu, ale ešte ani raz sme nedokázali počas celých 60 minút hrať to, čo sme schopní. Vždy nám vypadnú nejaké minúty. Dnes sme boli slabší v nájazdoch."

Július Hudáček, brankár SR: "Prvé dve tretiny boli z našej strany celkom dobré. V hre piatich proti piatim sme dobre kombinovali, hra vyzerala napohľad celkom dobre. Mohli sme dať viac gólov. Tretia tretina bola z našej strany katastrofálna. So súperom, akým je Bielorusko, nemôžeme hrať 16 – 18 minút v oslabení. Keby sme zvýšili na 4:2, bolo by to pokojnejšie. Pri prvom nájazde mal súper trochu šťastie, postavil sa mu puk a trafil to priamo do vinkľa. Pri druhom som si už myslel, že ho mám, ale rutinérsky to zakončil."

Michel Miklík, útočník SR (autor gólu a asistencie): "Dve tretiny sme boli lepším tímom na ľade. Do tretej tretiny sme nastúpili 'lacno' a robili sme chyby a hrali v oslabeniach. To by sa nám nemalo stávať, pustili sme súpera do hry a takto to aj dopadlo. Len tak-tak sme stihli vyrovnať."

Ivan Baranka, obranca SR (autor gólu): "Myslím si, že prvé dve tretiny neboli zlé, no opäť nám ušla tretia dvadsaťminútovka. Prehrali sme si to vylúčeniami a Bielorusi to potrestali a strelili tri góly. Vieme, že s vylúčeniami to ďaleko nepotiahneme. Zatiaľ sme vyhrali iba jeden duel proti Švédom a vylúčenia sú jedným z dôvodov našich prehier."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?