Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.04.2015 16:15 | Šport | Šport mix

Adam Žampa napokon predsa len bude spolupracovať s Rusmi: V úplnom odchode mu zabránilo jediné!

Najlepší slovenský slalomár priznal, že pôvodne naozaj chcel reprezentovať Rusko, ale pod svoju žiadosť nedostal kladné stanovisko od Slovenskej lyžiarskej asociácie.

Podľa predbežnej ústnej dohody by mal slovenský lyžiar Adam Žampa začať spolupracovať s Rusmi v polovici septembra. "Vtedy by som sa chcel pridať k ruskému tímu do tréningového procesu. Dovtedy absolvujem letnú prípravu s bratom Andreasom zrejme aj vrátane výjazdu na Nový Zéland, ak sa nám podarí zohnať peniaze," referoval Adam Žampa.

K tomu, ako by mala konkrétne vyzerať jeho spolupráca s ruským družstvom v technických disciplínach, obšírnejšie vysvetlil: "Spolu by sme mali absolvovať predsezónne sústredenia aj tréningové obdobie počas pretekovej časti sezóny. Rusi by mali mať svoj tím, ku ktorému sa pridám ja ešte s dvoma ľuďmi - servismanom a asistentom trénera, ktorý bude pomáhať Rusom s prácou na kopci. Dôležité bude aj to, že ja budem sparingpartnerom pre Alexandra Chorošilova, ktorý je momentálne tretí na svete v slalome. Sme kamaráti, štyri - päť rokov sa poznáme a občas spolu trénujeme. Vždy je lepšie, keď sa môžu dvaja posúvať dopredu, ako keď je človek sám a nevie, na čom je. V obrovskom slalome Rusi momentálne nemajú pretekára ani na mojej úrovni, čiže by som im mohol pomôcť."

Dlhodobo najlepší slovenský zjazdár, šiesty zo ZOH 2014 v slalome a piaty v kombinácii, priznal, že pôvodne naozaj chcel reprezentovať Rusko, ale pod svoju žiadosť nedostal kladné stanovisko od Slovenskej lyžiarskej asociácie. "Nebolo mi to umožnené. Keby som aj napriek tomu odišiel, prišiel by som o všetky FIS body a tiež by mi zrejme naparili zákaz športovej činnosti na rok alebo dva. A to by som určite neriskoval, lebo po dvoch rokoch by som sa už zrejme nevrátil naspäť na pôvodnú úroveň," konštatoval Adam Žampa.

 

Dvadsaťštyriročný Tatranec si uvedomuje, že práve on verejne otvoril na Slovensku tému nedostatočného finančného zabezpečenia elitných športovcov a verí, že teraz sa veci pohnú správnym smerom. "Mrzí ma, že to zatiaľ celé ako systém nefunguje, ale verím, že to fungovať bude. Dúfam, že sa prijme taký zákon o športe, že sa Slovensko postará o svojich športovcov.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe