Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.04.2015 18:45 | Šport | Futbal

Marek Čech o pôsobení v Boaviste: Vlastní fanúšikovia ma berú ako rivala!

Slovenský futbalista Marek Čech je od januára hráčom portugalského prvoligového klubu Boavista Porto, s vedením ktorého sa dohodol na spolupráci do konca sezóny 2014/2015.

 Tridsaťdvaročný rodák z Trebišova (nar. 26. januára 1983) mal predtým šesťmesačnú prestávku po letnom ukončení pôsobenia v talianskej Bologni.

"Bolo to veľmi poučné obdobie pre mňa. Mal som čas na chvíľu sa zastaviť, vystúpiť z kolotoča, premyslieť si svoju ďalšiu budúcnosť. Keď ste profesionálnym hráčom a po dvoch - troch rokoch neustále meníte prostredie, krajiny, ľudí, všetko okolo vás sa deje akosi prirýchlo. Zrazu som dostal priestor na rodinu, osobný život a zostali mi iba ozajstní kamaráti a nie fanúšikovia. Vedel som, že je to iba dočasný stav byť bez klubu. Spoliehal som sa na svojho brata, ktorý je zároveň aj mojím manažérom, a tak som sa fyzicky neustále udržiaval. Navyše z Talianska som mal dobrý základ, pretože tam sa denne tvrdo trénuje. Takže keď prichádzali prvé ponuky, aj v prípade nejakých možných fyzických previerok v novom klube, bol som pripravený," uviedol v rozhovore ľavý obranca, ktorý získal v Porte, ale v konkurenčnom FC, až tri majstrovské tituly (2005/2006, 2006/2007, 2007/2008).

"Od môjho odchodu z Porta pred siedmimi rokmi sa tu v meste veľa zmenilo. Pokiaľ ide o Boavistu, tá v sezóne 2008/2009 vypadla aj z druhej najvyššej súťaže a odvtedy až do môjho príchodu účinkovala iba v tretích ligách. Až v tejto sezóne ju vedenie ligy rozšírením súťaže na 18 mužstiev v prvej lige a na 24 tímov v druhej lige vrátilo medzi elitu. Počas ostatných dvoch prestupových období - letného a zimného - vrátane mňa prišlo do klubu 26 nových hráčov a naopak, na prestup či hosťovanie odišlo 17 futbalistov. Som prvým hráčom s titulmi z portugalskej ligy, ktorý sem po tomto dlhom čase prišiel a všetci mi prejavujú veľkú úctu. Dokonca na moje prekvapenie ma ani neberú ako hráča Boavisty, ale ako hráča FC Porto, ktorý sa rozhodol druhému klubu v meste pomôcť," uviedol ďalej M. Čech na margo pôsobenia v Boaviste, ktorej patrí po 27. kole v konkurencii 18 mužstiev 12. priečka s 29 bodmi: "Moja misia bude ukončená posledným bodom, ktorý potrebujeme k udržaniu sa v lige."

Účastník majstrovstiev sveta v JAR 2010 ešte nevie, čo sa v jeho futbalovom živote stane v lete. "Nejaké predstavy sme si s bratom už povedali. Som vo veku, keď prvé slovo v každej nasledujúcej sezóne bude mať môj zdravotný stav. Ak bude dobrý ako doteraz, budem pokračovať," poznamenal ďalej Marek Čech, pre ktorého je Portugalsko a Porto obľúbená destinácia: ovláda jazyk, jeho rodina si zvykla na podmienky, nebránil by sa usadiť v tejto krajine aj natrvalo. "Už pri prvom pôsobení v Porte sme nad tým doma intenzívne rozmýšľali. Pri druhom pobyte sme k tomu opäť bližšie. Sú dve veci, ktoré bránia definitívnemu rozhodnutiu - ešte stále aktívna hráčska kariéra, pričom nevylučujem ani zmenu krajiny, tou druhou je blízka rodina. Dvaja synovia, naši rodičia, súrodenci, nikto z nás nevie povedať, čo na nás v budúcnosti čaká."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť
early rush hour scene with lens flares
Opatrne na cestách: Rýchlostnú cestu úplne uzavrú! Polícia uviedla dôvod
Bývalý politik SNS sa rozčuľoval, že nič nespáchal a považuje to za politickú objednávku.
Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu: Exšéf SNS sa nedostavil! Čo sa dialo ďalej?