Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.04.2015 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Richard Müller rapídne schudol: Partnerka Vanda prezradila, ako sa mu to podarilo!

Úspešná manažérka Vanda Wolfová (43) sa so spevákom Richardom Müllerom (53) prvýkrát stret­la ako tínedžerka.

Keď sa po rokoch ich osudy opäť spojili, bola z toho láska. Vanda poskytla Richardovi zázemie, dostala ho z depresií a po viacročnej odmlke sa vrátil na pódiá. Spolu sa už tri roky tešia zo syna Markusa. Aký je život vedľa Müllera, prezradila jeho partnerka iba Novému Času Nedeľa.

Pri Richardovi Müllerovi asi nemáte takú klasickú materskú dovolenku ako iné matky, ktoré majú čas vysedávať s deťmi na pieskovisku, však?

Na materskej už nie som, ale na moje pomery som na nej bola celkom dlho - s Markusom som bola doma dva roky. Bolo to fantastické, lebo sme sedeli aj na tom pieskovisku, chodili sme cvičiť, plávať a veľmi som si to užívala. Keby neprišla pracovná ponuka z Googlu, tak som na materskej doteraz, lebo aktívne som si prácu nehľadala, ale ako sa hovorí, sú ponuky, ktoré sa neodmietajú.

 

Čo konkrétne robíte pre internetový gigant Google?

Keď ma volali na pracovný pohovor, upozornila som ich, že technológiám veľmi nerozumiem. (Smiech) Ale vážne, mám na starosti rozvoj spolupráce s agentúrnymi partnermi na slovenskom a českom trhu.

Otvoriť galériu
Dobrou manažérkou však asi nie ste len v práci. Po tom, ako Richard v roku 2006 ohlásili koniec kariéry a trápili ho depresie, sa pred pár rokmi vrátil na pódiá. Spolu so skupinou Fragile vyráža už na druhé turné a zdá sa, že je aj psychicky na tom oveľa lepšie, a dokonca chudne. Je to vaša zásluha?

Ani comeback, ani chudnutie nie sú moja zásluha, je to najmä Richardova vôľa. Jediný vklad mojich manažérskych schopností v našej domácnosti je ten, že veci dostali poriadok. (Smiech) V tomto zmysle je asi Richard rád, že veci doma fungujú z praktickej stránky, lebo on je výrazne nepraktický človek. Je to veľmi kreatívny, chaotický muž a stále niečo hľadá, najčastejšie mobil, kľúče a hodinky. Markus potom vybehne a podá mu to, čo otec potrebuje.

Ako zmenil Richard stravovacie návyky. Diétuje?

To, že nám začali domov nosiť škatuľky s delenou stravou, vyvolalo aj záujem médií a vznikla fáma, že už spolu nebývame, lebo Richardovi nevarím. (Smiech) Po materskej sme sa rozhodli, že musíme upraviť náš jedálny lístok. A keďže je Richárdek extrémista a perfekcionista, v stravovaní by to platilo tiež a asi by prestal jesť úplne, čo by vôbec nebolo riešenie. Potom nám niekto poradil škatuľkovú diétu. Richard tiež prestal jesť večer a piť sladené nápoje.

Koľko schudol? Odrazilo sa to aj na jeho pohode? Je pohyblivejší?

Koľko kíl, to presne neviem, ale už sú mu všetky nohavice také veľké, že keď si nedávno zabudol vziať na koncerty Hlasov opasok, musel mu zvukár požičať svoj, ináč by mu nohavice spadli. A ako u každého, kto schudne, určite je aktívnejší a pohyblivejší.

Keď ste sa s Richardom prvýkrát stretli, mali ste štrnásť rokov a on bol o desať rokov starší. Bolo to na hudobnom festivale vo vašom rodnom Brne, kde ste písali pre Večerník. Preskočila medzi vami už vtedy iskra?

Tá vzťahová, romantická iskra medzi nami nepreskočila. Ja som mala štrnásť a Richard bol šťastne zamilovaný. Ale určite preskočila iskra priateľstva.

A aký bol vtedy Richard?

S ním aj s jeho skupinou Banket som sa zoznámila na festivale. Boli veľmi fajn, lebo sa vtedy o mňa postarali. Predsa len, prostredie šoubiznisu bolo pre štrnásťročné dievča niekedy zložité. Zobrali si ma pod svoje krídla a strážili ma, aby som išla včas spať, aby som mala s kým raňajkovať aj bez toho, že s niekým strávim noc. Potom po revolúcii som spolupracovala s Filmovým festivalom v Karlových Varoch a rozmýšľali sme, kto by to mohol uvádzať. Vtedy mi napadla Soňa Müllerová a Richard tam hral. Myslím, že vtedy sme sa ani nevideli, ale boli sme v kontakte a vedeli o sebe. A potom som odišla do zahraničia.

Otvoriť galériu

Richard bol v tom čase síce šťastne ženatý, ale aký bol? Užíval si slávu?

Myslím si, že ako človek sa vôbec nezmenil, a či si užíval slávu, to nedokážem posúdiť. Keď sme sa stretli po dvadsiatich rokoch v New Yorku, stále to bol ten istý Richard Müller. Asi osem hodín sme vtedy chodili po Manhattane a rozprávali sme sa, akoby tých dvadsať rokov medzitým nebolo. Žila som na rôznych miestach sveta a toto sa mi stáva len s veľmi málo ľuďmi. Teraz na to Richard spomína ako na veselú príhodu, že som s ním osem hodín chodila po New Yorku na najvyšších podpätkoch, aké kedy v živote videl.

Keď ste sa stretli, bol už rozvedený a vy ste tiež boli bez záväzkov. Vaše stretnutie asi nebola náhoda. Bolo to osudové?

Takéto silné slová... Vtedy vznikla i pieseň Najprv, kde spieval, že on je slobodný a ja tiež a môže mu byť jedno, čo si ľudia myslia. Ja však nepoužívam slová ako osud, jednoducho sa to tak stalo a asi sa tie veci dejú z nejakého dôvodu.

Istý čas ste spolu žili v New Yorku aj v Paríži. Váš vzťah sa teda rozvíjal v anonymnejšom prostredí, kde ste neboli tak na očiach. Nemali ste po návrate domov, kde ste pod drobnohľadom, chuť ujsť?

Tak to mám stále. Markus veľmi rád chodí na Richardove koncerty a stále má potrebu zapájať sa do programu. Pre mňa je to ale komplikácia v tom, že aj keď Richard hovorí, nech sa na to vykašlem, mám pocit, že sa musím namaľovať a pekne obliecť, aby som mu nerobila hanbu. No keď ideme po ulici, Richard má dva metre a sto kíl, neschová sa ani pod bejzbalovú čiapku či za tmavé okuliare. Kamkoľvek prídeme, ľudia na neho vždy veľmi pozitívne reagujú, pokrikujú, štuchajú do seba a fotia si nás. Pozornosť, ktorú vyvolávame, mi nie je príjemná a viem, že často ani Richardovi. Veľmi si váži svojich fanúšikov a ich podpora je pre neho dôležitá a dodáva mu energiu. Ale niečo iné je, keď ideme do obchodu kúpiť rožky, a očakáva sa od nás, že sa budeme správať určitým spôsobom, ako si nás ľudia zaškatuľkovali.

Často spomínate Richardovu mamu Elišku (†83), ktorá vlani zomrela. Bol váš vzťah blízky aj preto, že vy sama ste pomerne v mladom veku prišli o oboch rodičov?

Asi áno. Človek s takými životnými lekciami a skúsenosťami získa určitý pohľad na veci. S vlastnými rodičmi som išla oveľa skôr do konfliktu, zato s Eliškou to bolo iné. Bola to skvelá, chytrá, elegantná dáma, s ktorou sme si veľmi rozumeli. Mala som veľké šťastie, že vstúpila do môjho života spolu s Richardom. Nie je deň, keby sme na ňu nespomínali, a aj v byte máme veľa jej fotografií.

Otvoriť galériu

Avšak vzťah Richarda s jeho otcom Vladom Müllerom je dodnes jeho 13. komnatou, keďže spolu dvadsať rokov nekomunikovali. Akým je, aj po tejto skúsenosti, otcom sám Richard?

Myslím, že už v rámci predošlých otcovských rolí je skvelý otec. So všetkým mi pomáhal a dodnes Markusa napríklad kúpe. Hoci zo začiatku mal z toho hrôzu, že mu bábätko spadne. Takisto ho Richard brával v kočíku na prechádzky. Nemyslím si však, že to je nejaká kompenzácia z minulosti... Otec od nich odišiel, keď bol Richard už dospelý človek, takže Vlado tam dlhý čas pri ňom bol.

Ako Markus reaguje na otca, keď ho vidí a počuje spievať v televízii?

Minulý týždeň sa začalo Richardovi turné Hlasy 2 a išiel do práce. Keď sa Markus pýtal, kde je tatino, vysvetlila som mu, že ide spievať. Nato sa Markus hneď postavil a sám začal spievať. Často nechávame na počítači pustené Richardove videoklipy alebo, keď ide v rádiu Richardova pesnička, začne kričať - tato, tato! Vníma, že jeho otec spieva, a zjavne má rád jeho hudbu.

Ako vychádzate s Richardovými deťmi Emou a Filipom, ktoré má s exmanželkou Soňou?

Soňu poznám rovnako dlho ako Richarda. Bola výborná v tom, že keď som sa objavila v Richardovom živote a povedali sme jej o našom vzťahu, radila mi, ako mám ísť na deti, aby som neurobila chybu. S jeho deťmi sa normálne stretávame a komunikujeme.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii