Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.05.2015 08:05 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Kate už opustila nemocnicu: Po desiatich hodinách od pôrodu pozdravila fanúšikov a ukázala dcérku!

Vojvodkyňa Kate priviedla na svet zdravé dieťatko. 

Vojvodkyňa Kate, princ William a ich malá dcérka sa ukázali pred nemocnicou sv. Márie krátko po 19.10 nášho času.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

George prišiel pozrieť sestričku

Princ William strávil chvíle pôrodu od skorého rána po boku vojvodkyne Kate. Krátko pred sedemnástou hodinou nášho času za búrlivého potlesku nadšencov stojacich pred nemocnicou a so širokým úsmevom na tvári vyšiel z nemocnice Sv. Márie, nastúpil do auta a odišiel. Po polhodine sa vrátil, aby do nemocnice priviedol vzácnu návštevu. V náručí držal malého princa Georgea, ktorý sa narodil v tej istej nemocnici pred dvomi rokmi v júli. Malý princ, spolu s hrdým tatkom prišiel pozdraviť svoju novonarodenú sestričku a mamu Kate.

Otvoriť galériu
Kate dostala pôrodné bolesti v sobotu skoro ráno.  "Vojvodkyňa odišla autom z Kensingtonského paláca do Lindo Wing v St. Mary Hospital s vojvodom z Cambridge," oznámil palác na twitteri. Predpokladá sa, že William bude s Kate počas celého pôrodu. Ako ďalej informuje palác, Kate prijali v pôrodnici o 6. hodine ráno miestneho času (7. hodina nášho času) v ranom štádiu pôrodu.

Otvoriť galériu

O niekoľko hodín už palác oznámil šťastnú novinu. „Jej Kráľovská Výsosť Vojvodkyňa z Cambridge v poriadku porodila dcéru o 8.34 dopoludnia (9.34 nášho času, pozn. red.). Dieťa váži 3,7 kilogramu.Vojvoda z Cambridge bol pri pôrode,“ oznámil Kensingtonský palác. 

O šťastnej udalosti bola informovaná kráľovná s manželom aj princ Charles s manželkou.

Otvoriť galériu

Vojvodkyňa Kate sa stala po druhý raz mamou. Na pôrod už Briti s napätím čakali niekoľko dní. Podľa medializovaných informácií totiž mala vojvodkyňa porodiť ešte v sobotu 25. apríla. Napokon sa druhé dieťa kráľovského páru narodilo až v máji.

Otvoriť galériu

Podobne ako to bolo pri prvom pôrode, Kate rodila v nemocnici Sv. Márie, v luxusnej súkromnej časti Lindo. O malého Georgea sa zatiaľ stará jeho španielska pestúnka. Princ Harry však dieťatko neuvidí, musel odletieť naspäť do Austrálie, kde sa zúčastňuje na vojenskom cvičení.

 

Po pôrode má kráľovská rodinka namierené do svojho nového sídla Amner Hall, ktoré Kate počas tehotenstva horúčkovito zariaďovala. Ako informujú britské médiá, Kate sa po pôrode chystá na dlhšiu materskú dovolenku ako to bolo v prípade narodenia Georgea. Na verejnosti by sa mala ukázať až o niekoľko mesiacov.

Otvoriť galériu
Britské stávkové kancelárie už niekoľko týždňov horúčkovito hádajú, či sa Kate narodí chlapec alebo dievča. Vyhráva názor, že do kráľovskej rodiny pribudne malá princezná a dostane meno Alice. Špekulácie podporil aj samotný kráľovský pár, keď do detskej izby objednali ružovú farbu na steny

Momentálne všetci napäto čakajú na dieťatko vojvodkyňe Kate a princa Williama. Dokazuje to aj množstvo novinárov a policajtov, ktorí stoja pred nemocnicou.

Otvoriť galériu

Môže to trvať hodiny

"Môže to trvať strašnú dobu," povedala pre AFP k možnej dĺžke pôrodu jedna zdravotná sestra, ktorá odchádzala z nemocnice. Prvý pôrod britskej vojvodkyne Kate v roku 2013 trval 11 hodín a na jej prianie sa uskutočnil bez použitia prostriedkov proti bolesti.

Otvoriť galériu

Pohlavie dieťatka Kate s princom Williamom neprezradili, väčšina médií však špekuluje nad narodením dievčatka. Najčastejšie sa pri tom tipujú mená Alice, Elizabeth, Charlotte a Victoria pre dievča a James alebo Arthur pre chlapca.

Očakáva sa, že meno prezradia až v nasledujúcich dňoch. To, aké bolo meno prvého dieťaťa - George, prezradili svetu až dva dni po pôrode.

Bez ohladu na pohlavie dieťaťa bude štvrté v následovníctve na trón za dedom princom Charlesom, otcom Williamom a bratom Georgom. Doposiaľ bol štvrtý v poradí Wiliamov mladší brat Harry. 

Kde budú tráviť čas po odchode z nemocnice?

Prvé dni po prepustení z pôrodnice strávi Kate s Williamom a deťmi vo svojom Kensingtonskom paláci. Potom sa presunú do svojho domu Anmer Hall, ktorý sa nachádza na kráľovskom pozemku Sandringham v Norfolku na východe Anglicka. William, ktorý od konca marca pracuje pre jednu dobročinnú organizáciu spravujúcu zdravotnícke vrtuľníky, si zobral do 1. júla dovolenku. 

Britský premiér David Cameron dnes v mene celej krajiny zablahoželal vojvodkyni z Cambridgea k narodeniu druhého dieťaťa - dcéry, ktorej meno zatiaľ kráľovský palác nezverejnil, informovala agentúra DPA.

Pred Nemocnicou sv. Márie v Londýne, kde vojvodkyňa dnes predpoludním porodila, správu o narodení princeznej s nadšením prívítali stovky priaznivcov kráľovskej rodiny.

Nechýbali ani novinári, ktorí pred nemocnicou hliadkujú už dva týždne, pričom polícia im vyhradila osobitný sektor, aby zabránila chaosu podobnému tomu, aký v júli roku 2013 sprevádzal narodenie princa Georgea, prvorodeného dieťaťa princa Williama a jeho manželky Kate.

Dnes narodené dievčatko je štvrté v poradí v nástupníctve na britský kráľovský trón: prvým je jej starý otec princ Charles nasledovaný jej otcom a jej bratom.

Meno dievčatka zverejní kráľovský dvor neskôr, ale podľa kurzov v stávkových kanceláriách má veľké šance na úspech meno Alice.

Očakávané narodenie princeznej vyvolalo aj veľký záujem turistov o návštevu Londýna a sídel kráľovskej rodiny. Jednou z hlavných atrakcií je londýnska rezidencia rodiny princa Williama - Kensingtonský palác, ktorý je v prospektoch označovaný ako "sídlo budúceho anglického kráľa, princa Georgea a jeho nového súrodenca".

Narodenie nového člena kráľovskej rodiny chcú využiť mnohé londýnske hotely, reštaurácie a iné atraktívne miesta a pripraviť pre svojich návštevníkov a hostí tematické popoludňajšie čaje, balíčky suvenírov či špeciálne ponuky.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!