Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.04.2015 19:25 | Šport | Hokej

Finále hokejovej extraligy sa začalo: Banská Bystrica sa v Steel Aréne nezmohla ani na gól!

Hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HC Košice zvíťazili v úvodnom finálovom zápase play off Tipsport extraligy nad HC'05 Banská Bystrica 3:0. V sérii hranej na štyri víťazné stretnutia sa ujali vedenia 1:0.

V košickej Steel aréne začali aktívnejšie hostia a už v 3. minúte mohol otvoriť skóre stretnutia Kadura, ale Hylák podržal svoj tím. O dve minúty neskôr si košický brankár poradil i s bekhendovým zakončením Kudrnu, z následného protiútoku však skóroval Suja, ktorý sa dostal k odrazenému puku a prestrelil Corbeila - 1:0. Hra sa vyrovnala, obidve družstvá narúšali rozohrávku súpera už v strednom pásme a vykrývali priestor pre svojím brankárom. V 13. minúte nebezpečne pálil z pravej strany Cebák, no Corbeil reflexívne puk vyrazil. Košický obranca ho prekonal už o minútu neskôr, keď v presilovej hre 5 proti 4 namieril pod vrchnú žŕdku po Sojčíkovej prihrávke - 2:0. Minútu pred koncom prvej tretiny mal ešte obrovskú šancu Bicek, ale banskobystrický brankár sa zaskvel pohotovým zákrokom.

V 22. minúte sa natlačil do zakončenia spoza bránky Bartánus, na opačnej strane pálil na Hyláka tvrdo Gründling, stav sa však nezmenil. V ďalších minútach mali optickú prevahu banskobystrickí "barani", no v 29. minúte mohol zvýšiť na rozdiel troch gólov Bartánus, v dobrej šanci minul priestor bránky. Banská Bystrica si vypracovala viacero streleckých príležitostí počas presilovej hry, ale košická defenzíva na čele s Hylákom neinkasovala. V 34. minúte sa dostali do prečíslenia 2 proti 1 Kutálek so Sojčíkom, ale druhý menovaný neprekonal Corbeila. O minútu neskôr šikovne tečoval puk pred košickou bránkou Hudec, no ten skončil iba vo výstroji Hyláka. Skóre sa zmenilo v 38. minúte, keď Bicek zužitkoval ideálnu prihrávku Suju a bekhendom upravil na 3:0. Bystričania mali minútu a 28 sekúnd pred koncom druhej dvadsaťminútovky výhodu presilovej hry 5 proti 3, no nedokázali ju pretaviť na korigovanie skóre.

Hylák v úvode tretieho dejstva čelil ešte obrovskej šanci Kafku, Košičania sa však ubránili. "Oceliari" dostali rovnakú možnosť početnej výhody o dvoch hráčov v 49. minúte, no pochodili rovnako. Domáci hráči pozorne bránili, nedovolili súperovi ohroziť Hylákovu bránku z vyložených príležitostí a po zisku puku podnikali rýchle protiútoky. Na začiatku 54. minúty sa natlačil do zakončenia domáci Bondra, ale bekhendom iba opečiatkoval ľavú žŕdku banskobystrickej bránky. V závere sa ešte dostal do úniku Lapšanký, stav sa už nezmenil.

 

HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Góly: 5. Suja (Bicek, Sojčík), 14. Cebák (Sojčík, Lapšanský), 38. Bicek (Suja, Bartánus). Rozhodovali: Kuboš, T. Orolin - Gajan, Smrek, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 7373 divákov.

 

Zostavy:
HC Košice: Hylák - Jánošík, Štrbák, Philipp, Šeda, Cebák, Macejko, Drgoň - Spilar, Bartoš, Jenčík - Lapšanský, Hrnka, Sojčík - Bicek, Suja, Bartánus - Kutálek, Chovan, Bondra
HC'05 Banská Bystrica: Corbeil - Rosandič, Čížek, Gründling, Guimond, Bambúch, Kousalík, Jaborník - Hudec, Handzuš, Surový - Kudrna, Kytnár, White - Handlovský, Heizer, Kafka - Kadura, Matoušek, Lamper - Preisinger

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na scenáristu nedá televízia dopustiť.
Foto
Andy Kraus zdolal jeden zo svojich najväčší strachov: Uf, to chcelo ale odvahu!
Ilustračné foto
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene
Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.
Šéf NATO na plné ústa: Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť protivzdušnú obranu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Aktualizované
Fico odhalil plány: Koho navrhnú na post eurokomisára za Slovensko? Má to byť tento muž
Nájdete všetkých psíkov, ktorí majú zatvorené aspoň jedno oko?
Slováci, potrápte si hlavičky: Koľko psíkov má na obrázku zatvorené aspoň jedno oko?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Splnili sme sľub, vyhlásil Fico: Seniori si po novom prilepšia k dôchodku
(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore
Na snímke minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kysucká diaľnica D3: Minister Ráž tvrdí, že stavať by mohli budúci rok
Radko Urbanyak
Foto
Spoznávate tohto malého chlapca? Z barmana sa stal televíznou hviezdou! Teraz vystupuje na obrazovkách
Vladimir Putin.
Hnev Kremľa: Kvôli úradom čelí partner Putinovej ex problémom! O čo ide?
(ilustračné foto)
Stačil okamih sa rozpútalo sa peklo: Výbuch vozidlo roztrhal na kusy! O život prišlo najmenej 10 ľudí
Vojenské jednotky dobrovoľníkov iránskej armády počas výročnej vojenskej prehliadky v Teheráne.
Blízky východ sa otriasa útokmi, generálny tajomník varuje: Jedna chyba by viedla k niečomu nemysliteľnému!