Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.04.2015 12:22 | Šport | Hokej

Slovákov na úvod preveria silní Švédi, komu dá tréner Vůjtek príležitosť?

Slovákov na úvod preveria silní Švédi, komu dá tréner Vůjtek príležitosť?
Úvodné dve aprílové stretnutia v príprave na májové majstrovstvá sveta v Česku absolvuje slovenská hokejová reprezentácia už počas aktuálneho týždňa proti výberu Švédska.

Dovedna ich Slováci odohrajú osem, čakajú na nich aj dvojzápasy proti Čechom (Jihlava), Bielorusom (Košice, Poprad) a Lotyšom (Riga).

Súboje proti Švédom sa uskutočnia na Slovensku - vo štvrtok 2. apríla o 16.30 h v Trenčíne a o dva dni neskôr o 17.00 h v Bratislave. Pod vedením trénera Vladimíra Vůjtka Slováci privítajú švédsky tím zložený prevažne z mladých hráčov z najvyššej domácej súťaže doplnený o trio z KHL a jedného hráča zo švajčiarskej NLA.

"Švédi sú v úvode prípravy ako my, tiež čakajú na hráčov z iných líg či NHL. Z ich súčasného kádra pôjde na MS maximálne desať hráčov," uviedol skúsený moravský hokejový odborník Vůjtek a pokračoval: "Naša príprava ide podľa plánu, teraz na nás čakajú zápasové týždne. V stretnutiach uvidíme, ako sa kto chytá na ľade a koľko má síl. Chceme utvárať obranné a útočné dvojice pre MS. Prvé zápasy by nám mali ukázať mená hráčov. Korigovať káder budeme určite po štyroch dueloch. Ešte sa dohodneme, kto bude chytať proti Švédom, no s určitosťou sa nepredstaví v oboch stretnutiach jeden brankár."

 

Do kádra slovenskej reprezentácie pribudlo pred aktuálnym týždňom kvarteto hráčov a až traja z nich na klubovej úrovni pôsobia vo Švédsku. Súboje proti "trom korunkám" v Trenčíne a Bratislave teda budú pre brankára Júliusa Hudáčka, obrancu Christiána Jaroša a útočníka Petra Cehlárika špecifické.

"Mám tu štyroch spoluhráčov, takže sme sa už 'podpichovali'. Spolu sme totiž cestovali do Štokholmu. Bude to zábava, ale na druhej strane ide o vážne súboje. Aj keď pre slovenských fanúšikov sú vo švédskom mužstve neznáme mená, sú to najlepší hokejisti z domácej či ruskej ligy. Nebudú to ľahké stretnutia, ale myslím si, že uvidíme pekný hokej. Z nášho tímu tu sú dvaja najlepší strelci. Vraveli, že ma dobre poznajú a nemám šancu im niečo chytiť. Na druhej strane poznám aj ja ich. Uvidíme, či vôbec budem v bránke. Veľmi rád by som si však zachytal proti Švédom," poznamenal 26-ročný gólman Örebra Július Hudáček.

Jaroš s Cehlárikom patria klubu Lulea HF a aj oni majú šancu zahrať si proti spoluhráčom. "Z nášho klubu sú v mužstve traja hokejisti, bude fajn hrať proti ním a opäť sa stretnúť. Trochu sme sa doberali. Vraveli mi, že mám držať hlavu hore," prezradil 19-ročný útočník Cehlárik. O osem mesiacov mladší Jaroš očakáva, že švédske mužstvo sa na Slovensku predstaví herným štýlom, ktorý v domácej SHL predvádzajú jednotlivé kluby. "Myslím si, že Švédi nebudú meniť herný štýl, bude to klasika zo SHL. Som zvedavý, ako napokon dopadnú zápasy. Švédi budú veľa korčuľovať, hrať dobre s pukom a množstvom prihrávok," poznamenal odchovanec košického hokeja.

Slovensko a Švédsko sa doteraz stretli 33-krát, z toho dve stretnutia absolvoval tím Vikingovia Švédska. Hokejisti spod Tatier sa tešili z deviatich víťazstiev a dosiahli aj tri remízy. Počet víťazstiev (21) aj skóre hovorí výrazne v prospech Švédov. Naposledy sa obaja súperi stretli na minuloročnom svetovom šampionáte v bieloruskom Minsku: v základnej A-skupine triumfoval tím Tre kronor 3:1. Slováci tohto súpera naposledy zdolali v apríli 2011, v prípravnom súboji v Košiciach uspeli 5:1.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Fero zosmiešnil vo videu Evu Mázikovú.
Váš Tip
Fero Joke si vzal vo videu na paškál Evu Mázikovú: Verejný odkaz komikovi!
Zmeny odchodov do dôchodku sa týkajú ľudí narodených od roku 1967.
Foto
Veľký prehľad: Ako sa bude meniť vek odchodu do penzie? Týka sa to aj týchto ročníkov
V Bratislave sa zrazili električky.
Bratislavčania, toto vás nepoteší! Dopravné obmedzenia sa predĺžia: Pripravte sa
Ilustračné foto
Kolaps celého ekosystému? Odborníci sú v pozore! Koralové útesy môže postihnúť najhoršia katastrofa v histórii
Len 16-ročný mladík šoféroval cudzie vozidlo bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu.
Foto
16-ročný tínedžer s dvomi promile spôsobil nehodu: Tam to neskončilo! Pokúsil sa o...
(Ilustračná foto)
Zlé správy: Znovu to stúpa! Tento okres má problém, dajte si pozor
Influencerka zomrela po páde z vyhliadkovej plošiny.
Smrť kvôli FOTKE! Známa influencerka († 39) zomrela po páde z vyhliadky: Všetko je na VIDEU
Historickú budovu v Kodani zachvátil požiar
Dánsko plače nad ikonou Kodane: Budova sa mení na popol a nik to nemôže zastaviť
Záplavy v Rusku.
Katastrofa v Rusku, 21 miest je ohrozených: Okamžitá evakuácia!
Ženu s nelegálnym tovarom v dodávke zadržali colníci dvakrát.
Foto
Žena sa po prvom prešľape nepoučila: Colníci ju opäť načapali! Neuveriteľné, čo všetko prevážala
Tibor odfotil kačičky užívajúce si "jazero" na sídlisku, ktoré vytvorili výdatné dažde.
FotoVáš Tip
Silné dažde zaplavili bratislavský Ružinov, Tibor zachytil poriadnu kuriozitu: Jeho FOTO baví slovenský internet!
Triangle AdvanteX TC101 bola diskvalifikovaná.
Foto
Prezúvanie pneumatík je v plnom prúde: Exkluzívny rebríček vám pomôže vybrať tie najlepšie