Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.04.2015 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Braňo Mojsej vyvolal na Pereši poplach: Zasahovala polícia!

V dome Mojsejovcov na košickom Pereši je po dlhom čase opäť rušno! Z kedysi prepychovej vily, ktorá dýchala luxusom, mala totiž v piatok zmiznúť vírivka. 

Celú vec už dokonca začala vyšetrovať polícia. Podľa informácií Nového Času je za všetkým Braňo Mojsej (46), ktorý sa rozhodol odniesť chátrajúcu vírivku do opravy. A to sa mu stalo osudným!  

Luxusné sídlo Mojsejovcov, ktoré bolo kedysi preplnené drahým nábytkom a prepychovým zariadením, je dnes v rukách Braňa Mojseja. Podľa listu vlastníctva mu však na krk šliape záložný veriteľ, ktorý prebral pohľadávky od bankovej inštitúcie. Pri vykonávaní kontroly minulý piatok zostal zástupca firmy šokovaný. „Pred domom bolo nákladné auto s naloženou vírivkou. Okamžite bola privolaná polícia,“ uviedol zástupca spoločnosti, podľa ktorého ide o poškodzovanie veriteľa. „V danej veci poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin poškodzovania veriteľa. Firme bola spôsobená škoda tritisíc eur,“ informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Vírivku mali robotníci naložiť na pokyn Mojseja, ktorý je stále vedený ako majiteľ Pereša. „Mám vedomosť o tom, že v piatok zasahovala pred domom na Pereši polícia, ktorá sa tam dostavila približne pol hodiny po mojom odchode,“ priznal farbu rocker. „Záložné právo je na dom s príslušenstvom, teda veci, ktoré sú pevne späté s domom, ako napríklad trubky na vodu. Teda len to, čo je neoddeliteľnou časťou nehnuteľnosti,“ tvrdí Braňo a dodáva: „Ničoho nezákonného som sa nedopustil. V roku 2005, keď vzniklo záložné právo, vírivka ešte ani nechyrovala, že bude niekedy na Pereši. Potreboval som preskúmať jej stav. Stála vonku na konci záhrady štyri roky aj v mrazoch, plná vody a bez prúdu. Nakoniec mi ju polícia aj tak nedovolila odviezť a vírivka zostala na Pereši.“

Do celej kauzy sa snažila vniesť svetlo aj Mojsejova exmanželka Nora. „O vírivke viem. Bola som na mieste, pretože mi volal záložný veriteľ, prišla aj polícia. Záložný veriteľ ukázal záložné práva aj na príslušenstvo, takže aj to, čo je na pozemku. Vírivka bola moja, platila som ju ja. Mám informácie, že zmizol aj luster či kotol,“ uviedla Mojsejová, ktorá sa netají túžbou získať Pereš naspäť do svojich vlastných rúk. Zdá sa teda, že Braňo bude mať za svoj dobrý úmysel opäť opletačky s políciou.

 

Kto má právo na vírivku?

Lukáš Greždo, právnik

- Na nehnuteľnosť, ktorá je predmetom sporu, síce viazne záložné právo s príslušenstvom a prináležiacimi pozemkami, ale v zásade ide o stavbu, pozemok, na ktorom leží stavba a priľahlé pozemky evidované na danom liste vlastníctva. Ostatné hnuteľné veci, ako napríklad vírivka, sú iba zariadením rodinného domu a so stavbou domu alebo s jej príslušenstvom nesúvisia. Konanie vlastníka nehnuteľnosti, ktorý vírivku odmontoval napriek zriadenému záložnému právu, nie je v rozpore so zabezpečovacím inštitútom, akým záložné právo na nehnuteľnosti je.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO