Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.03.2015 10:03 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Z Česka prišli smutné správy: Herečka Květa Fialová si vypočula nemilosrdnú diagnózu...

Herečka, ktorú si môžeme pamätať napríklad ako nezabudnuteľnú Lou z filmu Limonádový Joe, prekonala vo februári infarkt.

Domov sa z nemocnice však Květa Fialová (85) doteraz nevrátila, pretože jej diagnostikovali Alzheimerovu chorobu. ,,Áno, maminka má túto škaredú chorobu. Trpí výpadkami krátkodobej pamäte, ale veľmi dobre si pamätá, čo sa stalo pred rokmi," povedala pre denník Aha! herečkina dcéra Zuzana Hášová (52). ,,Osobne mám pocit, že by to mohla byť aj starecká demencia," zverila sa.

Alzheimerova choroba pred smrťou sužovala aj herečkinho manžela, režiséra Pavla Hášu († 80). ,,Tá choroba ho vtedy úplne zožrala," plakala kedysi herečka. Teraz je ona sama hospitalizovaná v liečebni pre dlhodobo chorých s Alzheimerovou chorobou. ,,Priviezli ju k nám už s diagnózou a naordinovanými liekmi," povedala riaditeľka pražskej Kliniky Na Košíku Alena Jakubová s tým, že herečka sa už zrejme domov nevráti.

,,Viete, tá choroba už môže byť len horšia. Pacient dostáva len lieky, aby sa spomalila, nič iné sa nedá robiť," povedala smutne Jakubová a doplnila, že herečka potrebuje 24-hodinovú starostlivosť. Do liečebne za ňou chodia dcéra a vnučka. Samotná herečka denníku Aha! povedala: ,,Zuzanka je tu každý deň. Ale prichádzajú aj kolegovia z divadla, priatelia..." Pridala tiež odkaz priaznivcom: ,,Ďakujem všetkým, ktorí sa o mňa strachujú. Ste moji miláčikovia!"

 

Rodina Fialovej si želala, aby bola v liečebni na izbe s ďalšími pacientmi, nech má spoločnosť. Herečka je teda na trojlôžkovej izbe. Počas dňa absolvuje viacero 20-minútových fyzických cvičení.

Alzheimerova choroba je neúprosnou diagnózou. Neprešiel ani rok, čo herečka prišla do pražského divadla ABC a všetkých sa pýtala. ,,Prosím vás, neviete, prečo tu dnes som?" Začiatkom roku 2015 sa Fialovej zdravotný stav zhoršil. Vo februári dostala infarkt a v noci volala z nemocnice českému spevákovi Hynkovi Tommovi so slovami: ,,Kde to som?" Aj keď nevedela, kde sa nachádza, pamätala si, že je herčka a že má so spevákom nakrúcať rozprávku na DVD.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí