Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.03.2015 12:07 | Prominenti | Domáci Prominenti

Reakcia po Studenkovej kritike cirkvi na seba nenechala dlho čakať: Kňaz zaútočil na herečku!

Reakcia nenechala na seba dlho čakať! Herečka Zdena Studenková (60) v markizáckom Teleráne prezentovala tvrdé vyjadrenia na adresu cirkvi.

Vyhlásila, že je zástancom odluky cirkvi od štátu, a týmito slovami poriadne zaskočila viacerých kňazov. Jeden z nich - Ľudovít Malý - jej napísal otvorený list a rozhodne v ňom herečku nešetrí. Okrem toho začal proti nej burcovať aj ostatných kňazov. Studenková bola minulý týždeň hosťom Telerána, kde si servítku pred ústa nedávala. „Neprajem si financovať cirkev, žiadnu,“ povedala nahnevane s tým, že by radšej podporila školstvo.

Celý list si prečítate TU.

Ak by bolo na zvážení ľudí, kam ten dielik z daní, ktoré odvádzame, nalejú: či do cirkvi, alebo do škôl, garantujem vám, že by 70 percent ľudí povedalo: nie do cirkví, ale do školstva,“ tvrdí. Neprešiel ani týždeň a reakcia na jej ostré vyjadrenia prišla formou otvoreného listu od katolíckeho kňaza Ľudovíta Malého z obce Merašice. „Pani Studenková, neviem, kde beriete akúkoľvek istotu v tejto veci, ale ak by prišlo k takému riešeniu, ľudia sami rozhodnú. Pri všetkej úcte k Vám, podobný vyjadrovací formát radi používajú populisti,“ znie úryvok z listu.

 

Podporia ho aj ostatní

Nový Čas navštívil kňaza, ktorý list napísal, a ten si za všetkým stojí. „Cítil som potrebu reagovať. Jednak preto, že je to renomovaná herečka, je to najsledovanejšia televízia a okruh divákov je široký. A preto som si myslel, že by ich mohol zaujímať i názor jedného z kňazov. A druhá vec je, že ma zarazila obsahová radikálnosť, s akou to povedala,“ tvrdí Malý s tým, že cirkev to nie sú len škandály, ktoré sa prezentujú v médiách.

„Je to väčšina poctivých ľudí, ktorí robia kus dobrej práce,“ vyhlásil. „To bola moja osobná iniciatíva, ale bol by som rád, keby sa ozvali aj iní kňazi,“ povedal s tým, že ho teší pozitívny ohlas verejnosti. „Dostalo sa mi veľa podpory od ľudí, od kňazov, ktorí mi ďakujú a vyjadrujú mi podporu!“ Studenková sa k otvorenému listu kňaza nevyjadrila.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy
Foto
Požiar na Václavskom námestí! Dym bolo vidieť z celej Prahy: Jeden muž skončil v nemocnici
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.
Rusko u seba zadržiava amerického novinára: Čo s ním bude? Peskov o detailoch mlčí ako hrob!
Na snímke ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV) SR
Šimkovičová podporuje spoluprácu so Slovinskom: Máme podobnú kultúru i umenie
Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši sa podarilo vypátrať rekordne rýchlo: Vymakaná technika!
(ilustračné foto)
Znepokojivé dianie v Aténach: Metropolu zahalil prach, lekári varujú! Toxická zmes
Foto
Slafkovský má životnú formu! Čo na jeho fazónu hovorí šéf zväzu Šatan?
Ilustračné foto
Pred sviatkami je na cestách rušno: Polícia hlási prvé nehody! Vodiči, dbajte na opatrnosť
jadrová elektráreň
V USA sa chystá niečo veľké: Bude to prvýkrát v histórii! Čo je za tým?
(ilustračné foto)
S veľkonočnými sviatkami sa otvára aj otázka ekológie: TIPY, ako sa dá oslavovať šetrne! Pozor na bežné chyby
Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila pri príležitosti 20. výročia vstupu SR do Severoatlantickej aliancie Styčný tím pre integráciu síl NATO
AktualizovanéFoto
Slovensko je členom NATO už 20 rokov: Čaputová otvorene prehovorila! Bol vstup do aliancie dobrý krok?
Foto
Český tréner je hitom internetu: Pripomenul legendárneho Standu Řezáča!
Univerzita sľubuje modernizáciu študentských internátov
Slovenská univerzita láme rekordy: Najväčší projekt v dejinách Slovenska! Na toto išli fondy