Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.04.2015 00:00 | PR články

Neničte si dobrovoľne zdravie nadváhou

Nadváha alebo priamo obezita sa v posledných rokoch stali zásadným problémom. Môžu za najrôznejšie menej či viac závažné zdravotnékomplikácie. Prečo teda stále dobrovoľne trápime svoje telo a zdravie nevhodným jedlom, nepravidelným stravovaním a sedavým spôsobom života?

Celosvetové štatistiky uvádzajú, že nadváha a obezita sužuje viac ako polovicu súčasnej populácie a Slovensko v tejto nepeknej štatistike určite nie je výnimkou. Je dôležité si uvedomiť, že dávno nejde len o estetický problém, ale že so stúpajúcou nadváhou rastú predovšetkým nezanedbateľné zdravotné riziká. Cukrovka, infarkt myokardu, vysoký krvný tlak, choroby pohybového aparátu – to všetko by nás malo vydesiť a doslova nás donútiťznížiť hmotnosť. Bohužiaľ, nie vždy to tak skutočne je.

Otvoriť galériu

Čo by teda človek mal pre svoje zdravie a zníženie hmotnosti urobiť?

V prvom rade sa treba zamyslieť nad zloženímsvojho jedálneholístka a zároveň aj nad jeho dostatočnosťou a pravidelnosťou. V ďalšom kroku by mala prísť na rad pohybová aktivita a ak je to možné, minimum stresu.

Vhodná strava

Ak vám na vašom zdraví záleží, mala by sa vaša strava skladať z potravín, ktoré majú reálnu výživovú hodnotu a nemajú len tzv. prázdne kalórie, ktoré vám nič neprinesú. Snáďokrem kilogramov navyše.

Voľte chudé mäso a ryby, doprajte si mnoho zeleniny, obmedzte nadbytočný príjem cukrov a dodržujte pitný režim. Nehanbite sa a rozhodne sa nesnažte riadiť tým najhorším pravidlom:keďzjem minimum, alebo nebudem jesť takmer vôbec, budem rýchlejšiechudnúť. Každý organizmus potrebuje dostatok energie na svoje fungovanie, preto mu ju doprajte. Inakšie sa môže ľahko stať, že sa vaše telo prepne do úsporného režimu a vaše snaženie schudnúť sa stane takmer nemožným.

Otvoriť galériu

Chcem sa cítiť skvelo

Pokiaľ je práve toto vaším cieľom, blahoželáme! Dobre zvolenú stravu by ste mali doplniť o vhodnú pohybovú aktivitu, ktorá vás bude aj baviť. Pravidelný šport nemá byť utrpením, ale predovšetkým obohatením vášho života. Vyskúšajte rýchlu chôdzu, beh, zaplávajte si, alebo sa pustite do fitnes, zumbyči jazdy na bicykli. A aj keď môže byť nová aktivita zo začiatku náročná, čoskoro sa stane úplne bežnou súčasťou vášho dňa.

Ak nemáte silnú vôľu, nehanbite sa využiť niektorých  „diétnych pomocníkov“  vo forme doplnkov, ktoré vaše diétne snaženie podporia a uľahčia. Vyberajte však iba kvalitné a overené produkty. Takým produktom sú napríklad proteínové jedlá KetoDiet.

Otvoriť galériu

KetoDiet je obľúbenou značkou proteínovej diéty – môžete sa takisto stretnúť priamo s názvom ketodiéta –, ktorá váš metabolizmus nasmeruje na spaľovanie vlastných zásob tuku a pomôže sa vám efektívne zbaviť nadváhy či priamo obezity.

Viac o proteínovej diéte KetoDiet sa dozviete na stránkach www.ketodiet.sk, kde nájdete aj široké portfólio proteínových jedál či službu výživového poradenstva online. V priebehu chudnutia tak nebudete sami.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí