Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.03.2015 15:06 | Šport | Futbal

Tréner roka Kozák rozdiely medzi hráčmi nerobí: Všetci sú ako moje deti!

Reprezentačný kormidelník Ján Kozák suverénnym spôsobom obhájil vlaňajšie prvenstvo v ankete SFZ.

Reprezentačný kormidelník Ján Kozák suverénnym spôsobom obhájil vlaňajšie prvenstvo v ankete Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a denníka Pravda o najlepšieho trénera. V hlasovaní odborníkov dostal 95 bodov, druhý Adrián Guľa (MŠK Žilina) 43, bývalý lodivod reprezentácie do 21 rokov a súčasný kouč MFK Ružomberok Ivan Galád obsadil tretiu priečku so ziskom 24 bodov.

Pod Kozákovým vedením národné mužstvo vyhralo vlani osem z deviatich zápasov, čo si novodobá história slovenského futbalu nepamätá. Na jeseň skvele vstúpilo do bojov v kvalifikácii EURO 2016, keď postupne zdolalo Ukrajinu (1:0), Španielsko (2:1), Bielorusko (3:1) i Macedónsko (2:0). Po čerstvom žilinskom triumfe 3:0 nad Luxemburskom má na konte plný počet 15 bodov a vedie C-skupinu s trojbodovým náskokom pred Španielskom, tretej Ukrajine odskočili Slováci už na šesť bodov.
V prebiehajúcom cykle sú Slovensko a Anglickom jedinými tímami, ktoré ešte ani raz nezaváhali.

"Získali sme strašne veľa bodov, po zakopnutiach Izraela a Česka ich má plný počet ako my už len Anglicko. Verím, že aj po ďalšom zápase s Macedónskom bude táto matematika platiť, aj keď si uvedomujem, že prídu aj ťažšie chvíle. Postupnými krokmi sa však chceme dostať až tam, kam všetci túžime - na šampionát do Francúzska. Mám veľkú radosť z toho, že náš futbal napreduje a robí Slovensku dobré meno v zahraničí," povedal Kozák na sobotňajšom slávnostnom galavečeri v Mestskom divadle v Žiline.

 

Vlaňajšok bol podľa 60-ročného rodáka z Matejoviec nad Hornádom výnimočný. "Nestáva sa často, aby mužstvo vyhralo štyri veľmi ťažké kvalifikačné zápasy. Moja vďaka patrí kolegom v realizačnom tíme, ale aj lekárom, ktorí sa perfektne starajú o hráčov. Takisto aj ďalší členovia tímu si zaslúžia moje poďakovanie, či už kustód Janko Beniak, videoanalytik Miško Slyško alebo vedúci mužstva Róbert Tomaschek, ktorý je pri reprezentácii najdlhšie a má najväčšie skúsenosti. A samozrejme sú tu hráči, ktorých beriem ako moje deti. Všetci sú u mňa na prvom mieste, všetkých mám rád rovnako a nerobím medzi nimi rozdiely, nedelím ich medzi lepších a slabších. Vždy sa teším na spoločné stretnutie, baví ma s nimi pracovať, aj keď je to veľmi zodpovedná robota. Všetci vieme, že v roku 2015 pred nami stojí obrovská výzva. Verím, že spoločnými silami ju dovedieme do úspešného konca a urobíme radosť všetkým fanúšikom postupom na šampionát do Francúzska," dodal Kozák.
V hlavnej ankete o Futbalistu roka Kozák svoj hlas neodovzdal. Odôvodnil to tým, že nebol vnútorne presvedčený o tom, ktorého hráča by mal dať na prvé miesto.

"Gratulujem všetkým hráčom. Marekovi Hamšíkovi k víťazstvu, ale aj Martinovi Škrtelovi k druhému miestu a Jankovi Ďuricovi, ktorý skončil tretí a dosiahol najlepšie umiestnenie v tejto ankete. U mňa však vyhral kolektív, ktorý stál za všetkými tými krásnymi výsledkami v minulom roku. Mňa nesmierne teší, že sa ľudia na Slovensku začali pozerať na futbal inými očami ako v minulosti. Zistili, že chlapci radi chodia reprezentovať, podávajú perfektné výkony a na ihrisku zo seba vydávajú maximum. Som rád, že po dlhom čase na zápas s relatívne slabším tímom Luxemburska bol plný štadión. Prajem si, aby aj v júni na ďalší kvalifikačný súboj s Macedónskom prišlo toľko ľudí a vytvorili výbornú kulisu."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou
Vďaka role Julesa v Pulp Fiction bol nominovaný na Oscara.
FotoVáš Tip
Do bratislavskej reštaurácie zavítal svetoznámy herec Samuel L. Jackson: Čo si objednal?
Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!
Withdraw cash from an ATM.
Neďaleko Bratislavy vykradli bankomat! Na mieste zasahuje polícia
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!