Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.03.2015 07:54 | Šport | Hokej

Daňo s Marinčinom sa tešili v noci z víťazstva, Hossova čierna séria pokračuje

Daňo s Marinčinom sa tešili v noci z víťazstva, Hossova čierna séria pokračuje
Ani jeden z tria slovenských hokejistov, ktorí zasiahli do piatkových zápasov NHL, nebodoval do osobných štatistík produktivity.

Chicago podľahlo na domácom ľade Columbusu 2:5 aj vďaka druhému hetriku Cama Atkinsona v kariére. Marián Hossa štyrikrát vystrelil na bránku hostí, ale gólu sa nedočkal. Rovnako nebodoval ani tohtosezónny nováčik v tíme hostí Marko Daňo, ktorý si pripísal 4 trestné minúty, ale skončil s pluskou.

Hráči Blackhawks prehrali tretíkrát z ostatných štyroch zápasov a v Západnej konferencii sú na 4. mieste, 7 bodov za lídrom z Anaheimu. "Musíme dať hlavy hore a striasť zo seba, že sa nám nedarí. Inými slovami zostať pozitívni, otočiť stránku a poučiť sa z chýb. Najmä v defenzíve je ich priveľa," cituje server NHL Mariána Hossu, ktorý odohral proti Columbusu 19:37 min. Cam Atkinson hetrikom nadviazal na rovnaký počin Scotta Hartnella zo súboja proti Anaheimu (5:3). V klubovej histórii Blue Jackets sa stalo prvýkrát, že dvaja hráči rozvlnili sieť tri razy vo dvoch po sebe idúcich zápasoch. Vo Východnej konferencii Columbus zaostáva za pozíciou s voľnou kartou do play-off o 11 bodov, čo je 8 zápasov pred koncom základnej časti takmer neriešiteľná úloha.

"Veľa ľudí si myslí, že sa ťažko motivujeme, keď nám uniká play-off, ale my hráme pre česť, jeden pre druhého a pre našich fanúšikov v Columbuse. Oni si to zaslúžia najviac," vravel autor hetriku Atkinson.

 

Obranca Martin Marinčin sa tešil z hladkého víťazstva svojho Edmontonu nad Dallasom 4:0. Tretí najslabší tím NHL nepovolil hosťom, ešte stále útočiacim na play-off, ani jeden gól. Brankár Oliers Richard Bachman si pripísal druhé čisté konto v kariére a prvé v tejto sezóne. Edmonton bude chýbať vo vyraďovacej časti deviatykrát v sérii, ale momentálne vyhral dva zápasy po sebe. Marinčin sa na triumfe nad Dallasom podieľal dvoma plusovými bodmi, odohral 21:59 min.

V treťom piatkovom súboji Minnesota zdolala Calgary 4:2 aj vďaka dvadsiatemu zásahu v sezóne Thomasa Vaneka. Skúsený Rakúšan momentálne má na konte 50 bodov a minimálne 20 gólov strelil v každej z doterajších 10 sezón v NHL. "Dvadsiatka je číslo, ktoré chcem dosiahnuť v každom súťažnom ročníku. Je to akoby základná méta pre útočníka," povedal 31-ročný rodák od Viedne, ktorého mama je Slovenka a otec Čech. Ešte o desať gólov viac ako Vanek v tejto sezóne nastrieľal Zach Parise, ktorý v 52. min zvýšil náskok domácich na 4:1 a stal sa prvou hviezdou zápasu. Minnesota drží na Západe prvú z dvoch voľných kariet do play-off, Calgary zaostáva o 3 body za tou druhou. Tá virtuálne patrí Winnipegu.

Minnesota - Calgary 4:2 (1:1, 0:0, 3:1)

Góly: 31. Dumba (Mikael Granlund, Spurgeon), 44. Vanek (Fontaine, Coyle), 47. M. Koivu (Stewart, Brodin), 52. Parise - 6. Jooris (Stajan, Colborne), 56. Markus Granlund (Raymond, Byron)

Chicago - Columbus 2:5 (2:4, 0:0, 0:1)

Góly: 4. Saad (Oduya, Sharp), 12. Toews (Oduya, Versteeg) - 5. Johansen, 10. Atkinson (Goloubef), 14. Connauton, 16. Atkinson (Goloubef, Anisimov), 60. Atkinson (Foligno, Johansen)

Marián Hossa (Chicago) odohral 19:37 min, 4 strely - Marko Daňo (Columbus) odohral 14:28 min, 4 trestné minúty, 1 plusový bod

Edmonton - Dallas 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Góly: 1. Eberle (Nugent-Hopkins, Pouliot), 50. Roy (Jakupov, Purcell), 54. Pouliot (Hall, Justin Schultz), 57. A. Miller (trestné strieľanie)

Martin Marinčin (Edmonton) odohral 21:59 min, 2 plusové body, 2 bloky

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Na predmestí Moskvy ukončili záchranári pátranie po nezvestných vo vyhorenej a čiastočne zrútenej koncertnej budove.
Stojí za útokom v Moskve Ukrajina? Ostré vyjadrenie z Bieleho domu
Herečka Rebel Wilson
Foto
Prekvapivé priznanie známej herečky: Do svojich 35-tich rokov som bola PANNA!
Grandparents with grandchildren preparing traditional easter meals, baking cakes and sweets. Passing down family recipes, custom and stories. Concept of family easter holidays.
Koľko míňajú Slováci na veľkonočný nákup? Takýto je rozdiel medzi východom a západom!
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová
Šimkovičová po stretnutí s maďarským veľvyslancom: Zhodli sa na súčasnom probléme národnej identity
Hrad Modrý Kameň.
Hrad Modrý Kameň ožije veľkonočnou atmosférou: Zaujímavé aktivity pre návštevníkov!
vojak
Webstránka rozpútala paniku: Nábor vojakov na Ukrajinu? Úrady okamžite zakročili
(ilustračné foto)
Desivá havária pri anektovanom Kryme: Ruské vojenské lietadlo sa zrútilo do mora!
Ruský prezident Vladimir Putin so severokórejským vodcom Kim Čong-unom.
Úsilie OSN stopol zásah Ruska: Krajiny Západu sa usilujú zaškrtiť Severnú Kóreu, tvrdí veľvyslanec
Maddison twins
Foto
Sexi dvojčatá sa delia úplne o všetko: Dokonca už aj o... Pikantné detaily!
Depressed man at night feeling alone and useless
Ste pripravení na prechod na letný čas? Prieskum hovorí jasne: Tieto problémy sú najčastejšie!
Petra Polnišová
Foto
Polnišová sa postarala poriadny TRAPAS: Veľké sklamanie fanúšikov! Zabudla na svoje predstavenie?
V Bratislave zadržali medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny
Foto
Veľká policajná akcia: V Záhorskej Bystrici zadržali medzinárodne hľadaného občana!