Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.04.2015 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Boli sme na nakrúcaní Kredenca: Ako to vyzerá v zákulisí skeč šou?

Skeče, scénky, paródie a k tomu ešte kopa smiechu. To všetko sa vyvalí z Kredenca vždy v pondelok na obrazovkách Markízy.

Nesmejú sa však len diváci, ale aj samotní aktéri, ktorí reláciu nakrúcajú. Podobne aj tento týždeň, keď sme sa za nimi na nakrúcanie vybrali do Jaroviec pri Bratislave. Celá dedina bola hore nohami!

V stredu popoludní televízny štáb na čele s režisérom Lukášom Zednikovičom práve vyrábal reláciu Scvokla, teda paródiu na Svokru a Gizku Oňovú. Tú úžasne paroduje Zuzana Šebová, z ktorej sa stáva Kiska Koňová.

Na ulici vládne čulý ruch a hlúčik zvedavých detí čaká na príležitosť vrhnúť sa na Šebovú, Peťu Polnišovú, Romana Pomajba či Juraja Kemku a urobiť si s nimi fotku. A herci medzi ostrou klapkou síce uťahaní, ale usmiati ochotne pózujú.

„Všehochuť“

Pobehovanie 16-členného štábu hore-dolu, vláčenie kamier, svetiel, monitora, kostýmov, pudreniek či textov pripomína na prvý pohľad chaos v mravenisku. Z toho všetkého sa nakoniec vysype Kredenc, ktorý má „všehochuť“.

 

„Už naše babičky v ňom mali odložené všetko dôležité. Zuby v pohári, ale aj peniaze,“ smeje sa Pomajbo. „Keď sme vymýšľali, ako sa bude relácia volať, špekulovali sme nad viacerými názvami, ako sú Fašírka, Maglajz... Až raz v aute Danovi Danglovi napadlo slovo kredenc, ktorý býval pokladnicou prekvapení. Navyše, kredenc je trošku nemecký názov, a keď je riaditeľ Markízy Rakúšan, bude tomu aj rozumieť,“ spresňuje Martin Frimmer, PR manažér relácie. „Kredenc točí silný tím ľudí. Režisér Lukáš Zednikovič a jeho brat Tomáš ako hlavný kameraman majú bohaté skúsenosti z Partičky aj z filmu o Demitrovi. Navyše všetci herci z Kredenca si sami píšu aj scenáre okrem Kemku, ktorého v písaní zastupuje jeho manželka Adrika.“  

Kto je otec?

Robiť humor je ťažká vec, a to aj pre také esá, ako vystupujú v Kredenci. „Je to ťažké, ale nás baví nastavovať spoločnosti zrkadlo a zveličovať veci, ktoré do nás masírujú,“ priznáva za všetkých Pomajbo. Ten je už v skeč reláciách starý harcovník, podobne ako Polnišová. „K nám starým pribúdajú mladší a čím ďalej je nás menej takých talentovaných... Dobre hovorím, však?“ obzerá sa po maskérni a usmieva sa popod fúzy, ktoré mu práve nalepili. 

Pomajbo v poslednom čase hráva manžela Petre Polnišovej, čo si pochvaľuje, pretože v minulosti ho prezliekali za ženy. „Už si vymýšľam len charakter mužov a otcov rodín, v ktorých Kiska robí poriadky.“ A jeden práve rieši na pľaci. Rodina, kde sa chľasce, fajčí, spieva a hrá na akordeóne, má prúser. Ich mladučká dcéra je tehotná. A tak sa Kiska rozhodla, že záhadu, kto je otcom, vyrieši raz a navždy...

Ale čo na Scvoklu hovorí speváčka Gizka Oňová? „S Gizkou sme dlhoročné kamarátky a nestihla som jej prezradiť, že ju idem parodovať. Ale po piatich minútach, ako sa scénka vysielala, mi napísala esemesku, že sa jej to páčilo a že ma miluje. Som rada, že to tak športovo zobrala,“ vysvetľuje Šebová.   

Fenomén v Česku

Ľudia z obrazovky si už zvykli na to, že spomínaná štvorica hercov, ku ktorým ešte patria Michal Kubovčík a Sveťo Malachovský, ich v Kredenci paroduje. V úvode sa však niektorí stihli pourážať. „Mám takú skúsenosť, že na začiatku boli naštvaní, nech si robíme srandu sami zo seba, ale teraz sa podchvíľou niekto pýta, kedy ho budeme parodovať,“ smejú sa Pomajbo a Polnišová. Tá tvrdí, že tých vtipných situácií je pri nakrúcaní toľko, že sa to nedá ani zapamätať. Rada hrá sociálne prípady a tiež Cuky Luky, kde si scenár vymýšľajú spolu so Šebovou. „Predstavte si, že Cuky Luky sa stal fenoménom aj v Česku. Česi nás napodobňujú na párty, a to dokonca po slovensky. Takže to tam zľudovelo a my si so Zuzkou hovoríme, že sme známe až za hranicami,“ smeje sa.  

Najlepší

Aj keď času nikdy nie je nazvyš, pretože každý z hercov sa ponáhľa večer do divadla, nakrúcanie stojí za to. Na pľaci niet toho, kto by sa nezasmial. A kamennú tvár niekedy neudržia ani herci. Šúľajú sa po zemi a pokazenú klapku znova a znova opakujú. Smiechu sa pri nakrúcaní nezdrží ani režisér Zednikovič. „Stáva sa mi to veľmi často a vtedy mám z toho ten najlepší pocit. Čo funguje na pľaci, funguje aj v strižni a na televíznej obrazovke,“ hovorí. Najviac vraj bojuje so smiechom samotných hercov. „Rozosmievajú sa navzájom, a to je pre nich najväčší údel, aby udržali vážnu tvár. Často sa im to nedarí a musíme scény opakovať. Obzvlášť Kemka spoločne s Kubovčíkom sa furt rehocú. Oni dvaja si navzájom pripadajú takí smiešni, keď spolu hrajú, že to je úplná katastrofa.“

Horváth a Plesník

Problém s Kubovčíkom, ktorý geniálne imituje Emila Horvátha, otvorene priznáva aj Kemka. „Keď som po prvý raz prišiel na pľac a v zákulisí som čakal na svoj výstup, odrazu Mišo spustil a bolo to ešte lepšie ako originál. Vôbec som sa nemohol zdržať smiechu a zostalo mi to doteraz. A Miško je ešte v tom zákerák, že keď mi už trhá kútikom, tak on ešte pritlačí, a to je koniec,“ vysvetľuje Kemka. „Vždy idem do kolien a musíme to zastaviť!“ 

Naposledy si Juraj aj zaspieval, parodoval totiž Joža Ráža. „Ráno som ani nevedel, že budem Ráž. Vzniklo to až na pľaci. Chceli ho, tak som ho dal,“ osvetľuje s úsmevom svoje majstrovstvo improvizácie. Podobné predstavenie predviedol pri športovom komentátorovi Plesníkovi - štyri minúty komentoval basketbal, ktorý vôbec nevidel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Europoslankyňa Miriam Lexmann
KDH o odoberaní eurofondov: Občania nesmú byť trestaní za voľbu vlády
(ilustračná foto)
Na krajinu sa rúti sneh a mráz: Meteorológovia varujú! Môžu poškodiť úrodu
Hororová lúpež v Štítniku: Traja ozbrojenci vtrhli do domu, ľuďom dali na hlavy kukly a...
(ilustračné foto)
WHO má strach: Hrozí svetu ďalšia pandémia?! Úmrtnosť je mimoriadne vysoká
Doktor Kubiš sa môže pochváliť 80-percentnou úspešnosťou liečby.
Sexuológ Ivan Kubiš má po covide oveľa viac práce: Impotentných mužov lieči vlnami!
(ilustračné foto)
Slováci, to tu už dlho nebolo: Príde to v noci a platí výstraha prvého stupňa!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Strašná spúšť v Stropkove: Postavia v osade byty? Takmer 50 ľudí nemá strechu nad hlavou
Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj.
Pre Ameriku má drsný odkaz Rusko aj Zelenskyj: Prichádza pomoc príliš neskoro?!
Slováková zostala zhrozená po tom, ako zbadala izbu.
Nela Slováková ZHROZENÁ po ubytovaní v luxusnom hoteli: Ty p*čo, povraciam sa! Za TOTO zaplatila 800 eur na noc
Vodič vošiel do protismeru a spôsobil nehodu.
Foto
Z auta ostala kopa šrotu: O tom, čo sa stalo, nemohol vodič tušiť! Môže sa to stať každému
(ilustračné foto)
Chráňte svojich psíkov! Šíri sa NÁKAZA srdcovým červom: Desivé, čo parazit spôsobuje
(ilustračné foto)
Tínedžerka na východe mala chlapcovi zaplatiť za sex: Láska za 3 eurá so šokujúcim záverom!