Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.03.2015 00:00 | PR články

Odhaľte príčinu bolesti nôh skôr, než bude neskoro

Bolesť v nohách nie je pre nikoho príjemná. Zasiahnuť totiž môže ktorúkoľvek časť nohy, pričom dôvodov jej vzniku môže byť hneď niekoľko - poranenie alebo zapálenie kože, nervov, kostí, krvných ciev a žíl alebo mäkkých tkanív.

Aj keď štyri z piatich žien sa sťažujú na bolesť nôh spôsobenú topánkami, príčinou môžu byť problémy s cievami alebo žilami, ktoré sú častým spúšťačom opuchov a bolestí dolných končatín.

Kedy naposledy ste premýšľali o svojich žilách? Možno vtedy, keď vám odoberali krv alebo ste krv darovali? Či si to uvedomujete alebo nie, žily sú neoddeliteľnou súčasťou cievneho systému, ktorý vás udržuje nažive a v zdraví deň čo deň. Majú dôležitú úlohu, pretože privádzajú krv späť do srdca a do pľúc, aby ľudské telo doplnili kyslíkom a potrebnými živinami. Čo sa však deje vtedy, keď sa objaví bolesť alebo opuch nôh? Môže ísť o predzvesť tvorby kŕčových žíl, ktoré majú oslabené ventily a nefungujú tak, ako by mali. Krv sa následne zhromažďuje v nohách, čím v nich vzrastá tlak. Žily sa vďaka tomu zväčšia, zoslabnú a skrútia sa.

Fakty o bolestiach a opuchoch

Príčinu bolesti v nohách by mal identifikovať predovšetkým lekár, ktorý by mal stanoviť aj následnú liečbu. Na nohy však treba myslieť každý deň, vďaka čomu môžete zmierniť ich bolesti – domácim receptom je dopriať im dostatok pohybu, každý večer nohy podoprieť alebo vyvýšiť aspoň na 30 minút, nosiť kompresné podkolienky a vyhýbať sa dlhému sedeniu alebo státiu.

S bolesťou nôh sa často spája vznik kŕčových žíl, ktorý je podmienený mnohými faktormi. Veľkú úlohu zohráva dedičná predispozícia, obezita, tehotenstvo u žien, prípadne nedostatok pohybu – čiže dlhodobé státie alebo sedenie. Aj keď ich v prvotnom štádiu takmer nevidno, neskôr na seba upozornia tmavomodrým sfarbením, opuchom nôh a/alebo členkov, pocitom ťažkých nôh, pálením, bolesťou, povrchovým svrbením alebo únavou. Neskôr môžu byť príznaky ešte horšie, pretože môže dôjsť až k ich krvácaniu.

Čo sa týka opuchov dolných končatín, ich pretrvávajúci stav môže byť predzvesťou rôznych zdravotných ťažkostí, ako sú kardiovaskulárne problémy, problémy s krvným obehom či žilová nedostatočnosť. Na opuchoch sa môže podieľať aj oslabený lymfatický systém, celulitída, porucha štítnej žľazy, prípadne aj krvná zrazenina. Preto ani opuchy netreba brať na ľahkú váhu, a radšej ich konzultovať s ošetrujúcim lekárom alebo špecialistom.

Prvá voľba pre ťažké nohy

Počuli ste už o jednotke na trhu výživových doplnkov s obsahom diosmínu a hesperidínu? Ide o prípravky MOBIVENAL® micro a MOBIVENAL® micro Simple, pričom Mobivenal® micro je navyše obohatený o 30 mg escínu v jednej tablete. Práve escín napomáha znižovať pocit ťažkých nôh a dobrej cirkulácii krvi v drobných cievach. Doplnok výživy MOBIVENAL® micro a MOBIVENAL® micro Simple je slovenskými užívateľmi rokmi overená kombinácia mikronizovaného (lepšie rozpustného a vstrebateľného) diosmínu a hesperidínu. Viac informácií nájdete na web stránke www.mobivenal.sk

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!