Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.03.2015 08:00 | PR články

Poisťovňa Slovenskej sporiteľne vyhrala 50 000 € na charitu

PSLSP medzinárodnú cenu získala v konkurencii 50 spoločností z 25 krajín. Do spolupráce s Občianskym združením Brána do života sa pravidelne zapája väčšina zamestnancov poisťovne.

Generálny riaditeľ Poisťovne Slovenskej sporiteľne (PSLSP) Martin Kaňa prevzal minulý týždeň z rúk Hansa Raumaufa, predsedu dozornej rady Poisťovne Slovenskej sporiteľne, a. s. VIG, prestížne ocenenie Günter Geyer Award za spoločenskú zodpovednosť 2014, o ktoré každý rok súperí 50 spoločností Vienna Insurance Group z 25 krajín Európy. Súčasťou ocenenia je aj šek na 50 000 €, ktoré poisťovňa venuje na ďalší rozvoj doterajších filantropických aktivít.

Hlavným dôvodom ocenenia bolo podľa Hansa Raumaufa „výnimočné zapojenie väčšiny zamestnancov poisťovne do aktivít v prospech znevýhodnených komunít.“

PSLSP a jej zamestnanci už viac ako 3 roky spolupracujú spolu s Nadáciou Pontis a OZ Brána do života, ktoré poskytuje „núdzové“ služby v Krízovom centre pre obete domáceho násilia, v neštátnom Detskom domove a v Krízovom centre pre mladých dospelých DOM. Vďaka dobročinným aktivitám pre OZ Brána do života získala PSLSP aj najprestížnejšie slovenské ocenenie za podporu firemného dobrovoľníctva Via Bona Slovakia 2013.

Zamestnanci Poisťovne SLSP pomáhajú klientom OZ Brána do života už tri roky.

„Som rád, že myšlienka pomáhať našla u nás tak veľkú odozvu. Na jar úspešne ukončíme 3. kolo finančného vzdelávania pre mladých ľudí, ktorí vyšli z detských domovov a zároveň si už tretí rok s deťmi z krízového centra spríjemňujeme život spoločnými aktivitami ako sú bubnovačky, besiedky či výlety. Sú to obojstranne príjemne strávené chvíle. Bol by som veľmi rád, keby sa nám podarilo inšpirovať aj ďalších, aby urobili niečo spontánne a užitočné pre ľudí, s ktorými sa dnes možno nepoznajú, no ktorí ich pomoc potrebujú a úprimne ocenia,“ povedal pri príležitosti prevzatia ocenenia Martin Kaňa, riaditeľ víťaznej poisťovne.

Daniela Gáliková, riaditeľka OZ Brána do života dodáva: „Obojstranná dôvera s ľuďmi v krízovom centre sa nevybuduje ľahko. Je to vždy o úprimnom záujme a dlhodobej spolupráci. Som veľmi rada, že zamestnanci Poisťovne Slovenskej sporiteľne sa na túto cestu dali a že ich to baví už tri roky.“

PSLSP okrem iného poskytla združeniu Brána do života aj grant na vybudovanie športového ihriska a jej zamestnanci sa zapájajú do dobrovoľníckych aktivít počas podujatia Naše Mesto (www.nasemesto.sk), pravidelne darúvajú krv a aktuálne organizujú zbierku potravín a inej potrebnej pomoci pre konfliktom sužované oblasti na Ukrajine.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bojový dron
Irán aktivoval protivzdušnú obranu: Tieto tvrdenia z USA však zaryto odmieta!
Jurij Gagarin 12. apríla 1961 úspešne obletel Zem v kozmickej lodi Vostok.
Slovenská astronómka o Gagarinovom lete do vesmíru: Desivé komplikácie! Čoho sa experti báli?
Cropped shot of an unrecognizable customer making payment in a store
Otrasné, čo mali robiť traja muži v Bratislave: Na tento večer nezabudnú
Ilustračné foto
Obrovský nesúhlas Číny: Sú rázne proti deštruktívnemu konaniu! A nie sú jediní
Foto
Niečo sa deje so Schumacherom? Kroky rodiny vás prekvapia
Rodičom sa okresanie balíčka nepáči.
Vláda sa chystá okresať rodinný balíček, odkaz od rodičov: Neberte peniaze našim deťom!
Moderátor sníva o ceste do Bhutánu.
Foto
TRAPAS Martina Nikodýma: On o ničom nevedel, no keď to zistil... Ja vás zabijem!
Opitý vodič sa zranil pri náraze vozidla do stĺpa v Prešove.
Foto
Opitý vodič to napálil rovno do stĺpa! Nenormálne, koľko nafúkal: FOTO z nehody
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu
Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné