Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.03.2015 11:55 | Správy | Krimi | Nehody

Slovensko oplakáva známeho rozhodcu: Smrť si ho našla cestou za rodinou a milovaným futbalom!

Sľubne rozbehnutá kariéra, šťastný život s rodinou, veľké športové sny! To všetko sa v piatok predpoludním skončilo v zlomku sekundy na ceste za obcou Dobrá Niva (okr. Zvolen).

Po zrážke dvoch áut zahynuli dvaja ľudia. Vodičom auta, ktoré prešlo do protismeru, bol talentovaný futbalový rozhodca Maroš Roman († 26). Po týždňovej práci manažéra pre neďaleký hotel sa už tešil do Levíc, na dva voľné dni s dcérkami, partnerkou a milovaným futbalom. Pri predbiehaní sa už Maroš nestihol zaradiť.

Nad červeným BMW stratil kontrolu a zrazil sa s peugeotom. Zahynul po prevoze do nemocnice, spolujazdkyňa († 56) z protiidúceho auta zomrela na mieste nehody. „Povedali mi, že pri predbiehaní sa už zaraďoval do svojho pruhu, no zadný náhon mu hodilo do protismeru a narazil do auta v protismere. Tieto vozidlá sú nevyspytateľné,“ hlesla so zovretým srdcom Marošova priateľka Andrea.

Svoje dcérky miloval

Namiesto krásneho spoločného víkendu rieši strašnú úlohu. Ako vysvetlí dvom krásnym dcérkam Zarke (1,5) a Danielke (6), že s milovaným ockom už nebudú variť nedeľný obed, spať ani pozerať jeho obľúbené futbalové zápasy? Pre jeho tri lásky bol všetkým... „Bol to skvelý otec a úžasný partner. Miloval svoje dievčatá nadovšetko, venoval im všetok svoj voľný čas. Neviem, ako to tu bez neho zvládneme,“ plače priateľka.

 

Maroš v mladosti aktívne hrával futbal za rodnú obec Ulič, neskôr za dorast FKM Tlmače a Jur nad Hronom. „Veľmi ho napĺňala Škola mladých rozhodcov, kde mladších učil a odovzdával im svoje skúsenosti,“ dodáva zronená Andrea. O Marošovi hovoria všetci ako o veľmi dobrom a talentovanom kamarátovi, ktorý mal veľké vyhliadky do budúcna. „Je ho veľká škoda. Vždy vedel, čo chce. Či hral, alebo rozhodoval, bojoval za spravodlivosť a nenávidel závisť,“ hovorí o Marošovi kolega športovec.

Tretí muž bojuje o život

Ako presne došlo k tragickej nehode, vyšetruje polícia. Peugeot 405 viedol muž (68) z Krupiny a vedľa neho sedela spolujazdkyňa († 56), ktorá zomrela na mieste. Maroš († 26) bol spolu s ťažko zraneným vodičom peugeota prevezený do nemocnice, kde zomrel.

K vyšetrovaniu nehody boli prizvaní aj znalci z odboru cestnej dopravy. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Bližšie okolnosti vzniku dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ povedala banskobystrická policajná krajská hovorkyňa Petra Kováčiková. V jednej rodine aj na futbalových trávnikoch však ostalo tento víkend veľké, hlboké ticho prerušované len bezmocným plačom.

Na zápasoch minúta ticha!

Za Marošom Romanom, ktorý ako rozhodca veľmi rýchlo stúpal z nižších súťaží až do III. ligy a túžil si raz zapískať aj v najvyššej súťaži, smútia jeho kolegovia, kamaráti aj žiaci, ktorých zaúčal do funkcie arbitrov v Škole mladých rozhodcov. Na odborných seminároch SFZ sa stretával s najvyššími predstaviteľmi zväzu vrátane reprezentačného trénera Jána Kozáka či šéfa zväzu Jána Kováčika...

Posledným zápasom jeho rozbiehajúcej sa kariéry bol treťoligový súboj Komárno - Lednické Rovne. Predseda Západoslovenského futbalového zväzu Ladislav Gádoši a predseda Komisie rozhodcov ZsFZ Ladislav Prešinský vydali v piatok všetkým klubom v krajských súťažiach výzvu, aby si pamiatku Maroša Romana a dlhoročného funkcionára Jozefa Pecha uctili počas víkendových zápasov minútou ticha pred úvodným výkopom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Herák hovorí, že ide o bludy a odmieta akúkoľvek spojitosť s obťažovaním.
Na exposlanca Heráka podal prokurátor obžalobu: Týka sa sexuálneho zneužívania viacerých žien
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Obyvateľ čelil medveďovi neďaleko cintorína! Po Tatrami zasadal krízový štáb: Dôjde aj na krajné riešenie?
(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!
(ilustračné foto).
25 rokov od vstupu Česka do NATO: Ministri zahraničných vecí zasadnú v Prahe
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a ruský minister obrany Sergej Šojgu
Ľadové slová ruského ministra! Silný odkaz pre Západ: Takýto máme PLÁN
Pestovatelia zo sadu Dobrý ježko zachraňovali úrodu.
Abnormálne teploty zamávali s prírodou: Spozorované úkazy spravia farmárom vrásky na čele
Vo vozidle museli vysať zeminu, zvyšky jedla aj iné nečistoty
Foto
Veľký test vysávačov do auta! Ktorý sa najviac oplatí? Tu sú výsledky
Kréta je obľúbenou dovolenkovou destináciou Slovákov.
Na gréckom ostrove prebieha najväčšie cvičenie: Desivý scenár!
Aerial drone view of Ruoholahti area, summer, sunset in Helsinki city
Tento jav v Helsinkách už neočakávali: Hovoria tomu takatalvi
(ilustr. foto)
Debatu o konci hazardu sprevádzali emócie: Poslanci schválil úplný zákaz pôsobenia herní a kasín
Americký prezident Joe Biden.
Američania to spravili a nik si to ani nevšimol: Skladujú to v Poľsku a v Nemecku
(ilustračné foto).
V Trenčíne zasahovali hasiči: Havária dvoch áut si vyžiadala troch zranených