Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.03.2015 14:00 | Prominenti

Mojsejová má na krku ďalší problém: Objednávka vraždy?!

Okolo Nory Mojsejovej (56) je opäť poriadne rušno. Nový Čas dostal od košickej podnikateľky esemesku, ktorá jej prišla do mobilu v stredu v noci z neznámeho čísla. 

Odosielateľ v nej tvrdil, že si ho chcela Mojsejová najať na likvidáciu jej najväčšieho soka Františka „Versačeho“ Kabrheľa. Nový Čas sa s odosielateľom, ktorý sa predstavil ako Karol, spojil.

Podľa jeho slov mu mala podnikateľka ponúknuť poriadny balík peňazí. Mojsejová však tieto obvinenia odmieta a okamžite zalarmovala políciu. Tým spustila kolotoč bizarných obvinení, o ktorých nech si urobí úsudok každý sám.

 V esemeske, ktorú Mojsejová dostala v stredu v noci, sa jej mal podľa jej slov Karol z Nitry vyhrážať. „Nora, ja to nespravím, ja nie som vrah, ja Versačeho nezabijem, ťa pôjdem udať, že chceš dať Versačeho zabiť a mňa chceš zaplatiť,“ znel úryvok zo správy, s ktorou utekala podnikateľka na políciu. „Včera ráno som podala trestné oznámenie.

 

Na polícii som ukázala esemesku, ktorú som dostala. Upozornili ma, že keby sa mi niekto znova vyhrážal, aj telefonicky alebo esemeskou, mám to hneď nahlásiť. Táto esemeska mi prišla niečo po 23.00. Rieši to už moja advokátka,“ reagovala Mojsejová, ktorú táto správa zaskočila. „Niekto sa snaží zdiskreditovať moju osobu a mám vážne obavy o svoj život. Tieto obvinenia sú absurdné,“ dodala rozhorčene.

 Nový Čas v tejto veci kontaktoval samotného Versačeho. „Táto informácia je hrozná! Žiaľ, už po podaní trestného oznámenia pred štyrmi rokmi som čelil tvrdým vyhrážkam o možnej likvidácii mojej osoby zo strany Mojsejovej. Verím však, že polícia už teraz rázne zasiahne, lebo v tomto prípade je už obava o moje zdravie a život nanajvýš dôvodná,“ povedal Versače.

Nový Čas sa pokúšal niekoľkokrát dovolať na telefónne číslo, z ktorého bola výhražná esemeska poslaná. Ozvala sa najskôr partnerka, neskôr aj muž, ktorý mal byť Mojsejovou najatý na Versačeho vraždu. Karol z Nitry porozprával, ako prebiehalo dohadovanie Versačeho odpratania. „Asi štyri dni po tom, čo jej vypálili butik, mi ponúkla 30-tisíc eur.

Povedala, že mi dá 20-tisíc eur v hotovosti a 10-tisíc eur potom doplatí, že ide niečo predať. Chcela odo mňa, aby som našiel nejaké auto, ktoré potom zničím, aby som Versačeho zrazil. Ja ho nepoznám, ani neviem, kto to je. Tých 10-tisíc mi vraj doplatí potom, keď sa dozvie, že som ho odstránil. Chcela, aby Versače skončil na vozíku, aby bol z neho kripel, alebo doplatí tých 10-tisíc a mám ho zastreliť,“ zneli jeho slová, ktoré Mojsejová razantne popiera, no zároveň priznáva, že Karola pozná a párkrát sa dokonca stretli.

Nový Čas oslovil aj políciu. „Túto skutočnosť nemôže polícia potvrdiť, pretože trestné oznámenie môže podať ktokoľvek na policajnom zbore. Polícia je povinná trestné oznámenie prijať, náležite zistiť a prešetriť skutkový stav veci a rozhodnúť o ďalšom postupe. Ani ku konkrétnym osobám sa nebude polícia vyjadrovať,“ povedal Novému Času košický policajný hovorca Alexander Szabo.

Muž, ktorý mal zlikvidovať Versačeho: Ponúkla mi 30 000 eur

 Kedy ste sa stret­li s Norou Mojsejovou osamote?

 - Bolo to viackrát. Asi štyri dni po tom, čo jej vypálili butik, mi ponúkla 30 000 eur. Povedala, že mi dá 20-tisíc v hotovosti a 10-tisíc potom doplatí, že ide niečo predať. Chcela odo mňa, aby som našiel nejaké auto, ktoré potom zničím, aby som Versačeho zrazil. Ja ho nepoznám, ani neviem, kto to je. A že 10-tisíc mi doplatí potom, keď sa dozvie, že som ho odstránil.

Ona teda žiadala, aby ste ho zrazili autom?

 - Áno. Chcela, aby skončil na vozíku, aby bol z neho kripel, že to by bola najradšej. Alebo že doplatí ešte 10-tisíc, a to ho mám zastreliť. Povedal som jej, že ja také veci nerobím, tak potom povedala, že žartovala. Ale nežartovala, myslela to vážne.

Máte aj nejaký dôkaz, že od vás žiadala, aby ste zlikvidovali Versačeho? Nahrávku?

 - Nemám, lebo to som bol u nej doma. Myslel som, že potrebuje odviezť, lebo párkrát som ju viezol domov, a potom začala s touto likvidáciou Versačeho.

Ona vám volala alebo písala, aby ste prišli k nej?

 - Volala mi, aby som prišiel.

Kedy to bolo?

 - Neviem presne. Nevolala zo svojho telefónu, volala od kamarátky. Bol som u jej sestry v dome v Košiciach, kde teraz býva. Hovorila, že sestra je v robote, švagor je preč, rodičia boli hore, že potrebuje so mnou osamote hovoriť, a povedala mi to. Bol som z toho poriadne vyjavený. Je to všetko pravda, nemám problém jej to povedať aj do očí. Mám na to aj svedka, že mi vyvolávala. Ona to však chcela urobiť, pretože jej vraj zničil celý život.

Boli by ste ochotný ísť aj na detektor lži?

 - Áno, nemám s tým problém. Viem ju z očí do očí konfrontovať v tejto veci. Okrem toho mi je dlžná 1 750 eur, ktoré mi do dnešného dňa nevrátila. Rozprával som sa o tom aj s jej švagrom Marekom Pernišom, ale nič sa nestalo. Neskôr mi povedala, že mi peniaze pošle cez svojho známeho, ale ten si zo mňa len robil srandu a žiadne peniaze mi neprišli. Zachovali sa ako chrapúni.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!
Ilustračné foto
Má Čína svojich špiónov v Nemecku? Veľvyslanectvo posiela drsný odkaz: Prestaňte!
Luxemburčan má rád dobré podniky.
Ďalší škandál problémovej hviezdy: Koniec Gersona v Slovane?
Slávenie pesachu v Izraeli zatienili obavy o rukojemníkov väznených v Pásme Gazy
Foto
V Izraeli vládnu obavy, vystrašené rodiny zakročili: Výzva pre židov po celom svete!
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Foto
V ďalšom meste na Slovensku spozorovali medveďa: Znepokojivé, kde sa pohyboval
obvinený Rado(46)
Foto
Horor v Hlohovci: Rada obvinili z vraždy syna Samuela († 19)! Zlomí vám srdce, kto mal byť svedkom brutálneho činu
Ilustračné foto
Požiar obydlí na východe: Hasiči bojovali s plameňmi niekoľko hodín! Žilo tam 19 ľudí
Podtatranské múzeum v Poprade.
Váš Tip
Skvelé správy z Podtatranského múzea v Poprade: Podarilo sa im zreštaurovať TIETO dve vzácne diela z 18. storočia!
Pád vrtuľníka (Ilustračné foto)
Tragická zrážka vojenských vrtuľníkov: Zahynula celá posádka! Strašné VIDEO z nešťastia
Útočník Stéphane Da Costa, ktorý pôsobí v KHL by mal štartovať na MS v Česku za Francúzsko.
Hráč z KHL ide na MS do Čiech: Čo hovoria na to Slováci!
(ilustračné foto)
Vláda v Kanade sa obáva katastrofy: Bojujú s niekoľkými požiarmi! Desiatky trvajú ešte od roku 2023
Primátor Bratislavy Matúš Vallo (vľavo) a exminister Milan Krajniak.
Foto
Akcia Teplárne rozhorčila exministra Milana Krajniaka: Vallo, prečo ste toto povolili v kostole?!