Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.03.2015 07:01 | Správy | Politika

Razia u smeráka Jánoša: Samopaly mu zhabala polícia, na ženu vytiahol kyticu!

Prípad nabral rýchly spád. Smerák Vladimír Jánoš (46) sa po prevalení škandálu s podozrením na týranie manželky Ivety (48) a dcérky Jasmínky (12) vzdal mandátu poslanca NR SR.

Jánoš skončil aj vo funkcii okresného šéfa strany v Prievidzi. No malo to aj ďalšiu dohru. V stredu večer bola uňho policajná razia a zhabala mu celý arzenál zbraní. Na Jánošove zbrane upozornil zástupca jeho manželky Ivan Katrinec.

„Máme za to, že Vladimír Jánoš svojím konaním ohrozuje životy týchto dvoch osôb,“ vyhlásil Katrinec s tým, že smerák má doma dva samopaly, štyri guľové zbrane.! Do prípadu sa zahryzli aj muži zákona. Aby zaistili bezpečnosť Jánošovej ženy a dcérky, nabehli k nemu domov.

„Čo sa týka zbraní, ktoré boli v legálnej držbe Vladímíra J., polícia ešte v stredu vo večerných hodinách z vlastnej iniciatívy tieto v súlade so zákonom zaistila,“ povedala hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová. Smerák potvrdil, že ich polícii odovzdal. „Bolo to v priebehu posledných 24 hodín a boli to všetky zbrane, ktoré mám v riadnej držbe a v riadnej evidencii. Bol som súčinný v tejto veci s políciou a dokonca som ich tam aj odviezol,“ tvrdí exposlanec.

 

Polícia prijala preventívno-bezpečnostné opatrenia na ochranu zainteresovaných osôb, ktoré však nešpecifikovala. Od vypuknutia škandálu manželku a ani dcéru nekontaktoval a ani ne­navštívil. Manželka Iveta včera štyri hodiny vypovedala na polícii. Termín rozvodu majú vytýčený na 31. marca. Podľa medializovaných vyhlásení Ivety Jánošovej jej mal manžel za to, aby vzala späť návrh na rozvod, ponúknuť 50-tisíc eur. On tvrdí, že je to nezmysel.

„Nič také som nikdy neurobil. Absolútne odmietam tieto nezmysly a polopravdy. Už je toho skutočne priveľa. Nech preukáže jeden jediný dôkaz takéhoto môjho konania. Jediné, čo som jej doniesol, kvety a sladkosti, možno hej,“ tvrdí Jánoš. Škandál, na ktorý medzi prvými upozornil Nový Čas, vypukol v utorok. Na internete sa začali šíriť prepisy nahrávok, ktoré mohli byť komunikáciou medzi Jánošom a jeho manželkou. V nich mohol exposlanec svoju zákonitú častovať viacerými brutálnymi nadávkami.

Zástupca Jánošovej manželky podal podnet na Generálnu prokuratúru na prešetrenie týrania blízkej a zverenej osoby, vyhrážania a za hrubý nátlak. Jánoš zareagoval tiež trestným oznámením pre podozrenie z ohovárania. Jánoš na seba pútal pozornosť najmä pre svoj luxus. V majetkovom priznaní za rok 2013 uvádza príjem 24-tisíc eur z verejnej funkcie. V novembri skončil vo firme Nertex.

Po vzdaní sa mandátu dostane ešte tri platy. Ide o 6 000 eur pred zdanením. Z čoho bude žiť ďalej? „To neviem. Nad touto vecou sa budem zamýšľať, keď sa skončia všetky tieto nezmyselné štvavé kampane proti mojej osobe. Otázkou sa budem zaoberať, keď sa všetky tieto veci skončia, musím sa zachovať ako normálny bežný občan, nie už ako ústavný činiteľ, a z toho mi budú tiež vyplývať určité povinnosti,“ povedal Jánoš.

K luxusu mu pribudnú tri platy

Jánoš na seba pútal pozornosť najmä pre svoj luxus, či už hodinkami alebo autami. V majetkovom priznaní za rok 2013 uvádza príjem 24-tisíc eur z verejnej funkcie. V novembri skončil vo firme Nertex. Po vzdaní sa mandátu dostane ešte tri platy. Ide o 6 000 eur pred zdanením. Z čoho bude žiť ďalej? „To neviem. Nad touto vecou sa budem zamýšľať, keď sa skončia všetky tieto nezmyselné štvavé kampane proti mojej osobe, musím sa zachovať ako normálny bežný občan, nie už ako ústavný činiteľ, a z toho mi budú tiež vyplývať určité povinnosti,“ povedal Jánoš.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči