Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.03.2015 14:35 | Prominenti | Domáci Prominenti

Exkluzívna spoveď Andyho Krausa o konci Paneláka: Prečo som to musel urobiť

Po siedmich rokoch definitívne končí prvý slovenský denný seriál Panelák! 

Táto informácia prišla ako blesk z jasného neba a nikto ju nečakal. Novému Času koniec jojkárskeho seriálu exkluzívne potvrdil samotný tvorca Andy Kraus (47). Prečo sa rozhodol pre taký nečakaný a radikálny krok?

Seriál, ktorý dennodenne mapoval vzťahy a osudy obyvateľov jedného paneláka, to už má zrátané! Po dlhých siedmich rokoch mu zazvonil umieračik. Hoci v minulosti patril jojkársky seriál medzi najsledovanejšie projekty, rokmi jeho úspech klesal.

 Zrejme aj to je dôvod, prečo sa ho kompetentní rozhodli stiahnuť z obrazoviek. „Plánovali sme to už dlhší čas, ale neustále sme to odkladali, keďže Panelák bol stále veľmi sledovaný,“ potvrdil informácie o konci scenárista Andy Kraus. Ten sa tak rozhodol po dohode s televíziou na Kolibe.

„Popri tomto seriáli by som sa nemohol naplno venovať iným plánovaným projektom, na ktorých sme sa predbežne dohodli s televíziou. Musel som sa rozhodnúť, buď jedno, alebo druhé,“ povedal Kraus. „Na jednej strane mi je to ľúto, no ak má niečo nové vzniknúť, treba to staré uzavrieť. Takže tento krok bol nevyhnutný,“ povzdychol si známy scenárista.

Hviezdy bez práce?

Mnohé tváre Paneláka tak prídu o veľkú časť svojho príjmu. Nemusia sa však báť, že si už v Jojke neškrtnú. Podľa informácií Nového Času totiž Kraus s hercami ráta aj vo svojich nových projektoch. „Divákom chceme ponúknuť aj ďalšie seriály, na ktorých už pracujú rôzne tímy autorov, medzi nimi aj Andy Kraus. Panelák končí v čase, keď je na výslní, a televízia JOJ nevylučuje, že sa o pár sezón vráti na televízne obrazovky,“ vyjadrila sa o konci seriálu marketingová riaditeľka TV JOJ Ivana Semjanová. Dodala, že televízia už oslovuje hercov z Paneláka na účinkovanie v nových jojkárskych formátoch. Podľa informácií Nového Času by tam z hviezd Paneláka mali dostať priestor napríklad Diana Mórová, Sveťo Malachovský a Zuzana Porubjaková.

 

Jojkársky seriál z nich urobil hviezdy

Mirka Partlová bola pred štartom Paneláka známa iba z divadla, jej kariéra nabrala obrátky po stvárnení seriálovej Angie. Vďaka jojkárskemu seriálu sa na výslnie dostal aj Ján Koleník. Hoci už aj predtým získal niekoľko hereckých ocenení, skutočnú slávu mu priniesol až Panelák, kde stvárnil mafiána Masláka. Marián Miezga bol známy najmä ako dabingový herec. Jeho tvár spoznali diváci až vtedy, keď začal hrať v seriáli ako Michal Bajza. Alexander Bárta sa pred účinkovaním v Paneláku angažoval najmä v divadle a vo filme. V Paneláku sa ako mafián Kordiak stal jednou z najväčších hviezd. Filip Tůma stvárňoval v Paneláku homosexuálneho barmana. Keď sa zviditeľnil na obrazovke, dostal ponuku od Markízy, ktorá ho obsadila do Búrlivého vína ako jednu z hlavných postáv.

Reakcie hercov

Mirka Partlová (29) alias Angie Kordiaková:

Samozrejme, že mi bude smutno. Nielen za kolegami, ale aj za celým štábom a tímom, ktorý Panelák vytváral spolu so mnou. Bola to krásna časť môjho života.

Matej Landl (51) alias Egon Rozenthál: ­

Bolo to jedno úžasné obdobie, boli sme vynikajúca partia ľudí. Ak sa to skončí, tak mi to bude veľmi ľúto. Už som veľakrát spomínal, že mi postava Egona prirástla k srdcu a hral som ju veľmi rád.Jednoducho život ide ďalej a nič netrvá večne.

Zuzana Vačková (46) alias Alica Rybáriková:

­Určite mi bude smutno ako všetkým tvorcom a verím, že aj divákom. Viem, že sa chystajú nové krásne projekty, tak verím, že sa budeme na televíznych obrazovkách stretávať s divákmi v nových projektoch a seriáloch.

Zuzana Haasová (33) alias Soňa Jančová:

Soňa je moje druhé meno, tak ako je Panelák moja srdcovka. Prežila som sním moje vlastné zlomové situácie a vždy som sa tešila na prácu a ľudí, s ktorými som spolupracovala.

Ján Koleník (35) alias Marcel „Maslák“ Maslovič: ­

Sedem rokov s Panelákom je kus života a seriál sa stal pojmom a značkou, takže nastane určitý zlom. Ale už teraz sa teším na nové projekty, ktoré sú novou výzvou a prekvapením pre divákov.

Zuzana Fialová (40) alias Ingrid Švehlová: ­

Všetko pekné raz v živote musí skončiť a myslím si, že sedem rokov takto nadštandardne baviť divákov je taký malý zázrak. Verím tomu, že keď tvorcovia začnú robiť na novom projekte, tak bude opäť úspešný a potešia divákov.

Diana Mórová (45) alias Ivana Schwarzová: ­

Je prirodzené, že keď sa niečo končí, čo bolo tak dlho, že mi to bude ľúto. Život ide ďalej, aj naša práca ide ďalej. Starneme, nemladneme, musíme ísť v ústrety novým veciam a novým zážitkom. O tom je život...

Marián Miezga (40) alias Michal Bajza: ­

Tie roky, ktoré som tam strávil,sa nedajú len tak prehliadnuť. Svoju postavu Bajzu som mal veľmi rád. Celého, aký bol, on sa tak formoval počas tých rokov.

Andrea Karnasová (41) alias Denisa Bláhová: ­

Určite mi to bude ľúto.Je to veľa rokov. Bolo to veľmi príjemné obdobie.

Rekordný seriál

18. 2. 2008 o 21.15 hod. mal seriál premiéru.

Desmod bol prvým hudobným hosťom, ktorý zároveň naspieval úvodnú pieseň Lavíny.  

33 väčších postáv zo seriálu odišlo, 55 postáv je v seriáli momentálne. 

Viac než 100 ľudí spolupracovalo na výrobe Paneláka.

Sedem rokov bežal na obrazovkách TV JOJ denný seriál.

Posledná klapka padne na prelome marca a apríla. 

V júni 2015 bude odvysielaná posledná časť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.
Opozícia opäť spustila kritiku: Nepáči sa im odvolanie Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Bývalá sekretárka po rokoch prelomila mlčanie: Takáto je Meghan naozaj! A nie je to príjemné...
Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo