Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.03.2015 06:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Súťažiaci z Tanca snov: Kvôli čomu podstupujú náročné tréningy?

„Je to pre nás veľké dobrodružstvo,“ tvrdia spoločne tanečníci, ktorí sa už zajtra spoločne so svojimi celebritnými partnermi po prvýkrát predvedú v šou Jojky Tanec snov.

Za usmiatymi tvárami sa však skrývajú najrôznejšie, neraz veľmi smutné, príbehy. Exkluzívne vám predstavujeme deviatich statočných a zároveň odhaľujeme ich motivácie, kvôli ktorým denne tvrdo makajú.

Lucia Wijacká (34): Verí, že detičkám bude lepšie

Lucia je rozvedená mama ťažko postihnutých 5-ročných dvojičiek, ktoré sú pohybovo aj mentálne na úrovni 7 – 8. mesačných detí. Neľahkú situáciu zvláda so vztýčenou hlavou a dopredu ju ženie aj viera v to, že jej deti budú robiť pokroky a jedného dňa sa im natoľko zlepší stav, že budú chodiť a samy sa napríklad najedia. Lucia totiž neustále hľadá nové možnosti liečby pre svoje dievčatká. No práve kvôli deťom dlho váhala, či sa do tejto šou prihlási. „Tu nejde o môj čas, ale o ten čas, čo nestrávim s detičkami. Som zvyknutá byť pri nich 24 hodín denne,“ vysvetlila nám tanečná partnerka Mária Kulyho Kollára, ktorá vraj s tancom nemá žiadne skúsenosti. S Kulym si možno aj preto skvele rozumie. „Obaja tancujeme asi tak podobne,“ smeje sa. „Som aj trošku strémovaná, predsa len je to súťaž. A tanec je fakt náročný,“ dodáva mamička, ktorá chce svojím tancom podporiť stacionár – špeciálne zariadenie na liečbu detí s detskou mozgovou obrnou, ktoré navštevujú aj jej deti.

 

Peter Ruman (27): Aby mal prváčik menej trápenia

„Začínam si uvedomovať celú situáciu, že to nie je sranda, ako som si myslel na začiatku. Šoubiznis je iný, ako keď sa naň pozeráte v telke,“ povedal nám Peter, ktorý sa však pred kamerami môže spoľahnúť aspoň na svoje nohy. Je totiž skvelým tanečníkom salsy. Mladý Košičan sa rozhodol pomôcť rodákovi Majkovi, ktorému diagnostikovali lámavosť kostí. Spolu s mamou sú odkázaní na invalidný vozík, no obaja neznášajú ľútosť. Majkova mama už dávnejšie povedala, že sú zmierení so svojimi diagnózami a žijú najlepšie, ako vedia. Z Majka navyše bude v septembri prváčik a Peter by mu rád vytancoval čo najlepšie podmienky na základnej škole, aby mohol byť čo najviac integrovaný a mal v škole minimálne obmedzenia.

Andrej Ayo Krížik (29): Veľmi dlho túžil nejako pomôcť

Ayo je od narodenia sluchovo postihnutý, no rodičia ho nútili rozprávať, čo dnes považuje za veľkú výhodu. Kedysi sa venoval futbalu, no neskôr začal napriek svojmu hendikepu tancovať. Ayo v tom nevidí nič zvláštne, cíti totiž vibrácie a hudbu vníma srdcom. „Tancujem osemnásť rokov,“ rozpráva s úsmevom. „A osem rokov som lektor salsy.“ Tanečný partner Diany Mórovej chce pomôcť nepočujúcej osemročnej Angelike a jej mame, ktorá je onkologickou pacientkou v terminálnom štádiu. Práve kvôli chorobe sa nevie zamestnať a nedokáže zabezpečiť prostriedky na opravu strechy, ktorá im doslova padá na hlavu. Mladý tanečník vraj trému vôbec nepociťuje. „Je to pre mňa nový život, nový pocit, nové skúsenosti. Veľmi dlho som chcel niečo takéto urobiť. Mne sa ako nepočujúcemu darí a chcem niekomu pomôcť, kto to potrebuje,“ dodáva.

Natália Kubičková (18): Chce zmodernizovať detský domov

„Na jednej strane sa teším, na druhej strane sa bojím. Teším sa preto, že zažijem niečo nové, spoznám nových ľudí a budem môcť niekomu pomôcť. A na druhej strane sa bojím, že to nevyjde,“ prezrádza svoje pocity z tejto šou Natália, tanečná partnerka Lukáša Latináka, ktorá tanec zbožňuje už od mala, vyrastala v kurzoch u Laciho Strika a momentálne sa venuje latino tancu. Toto mladé ambiciózne dievča si vraj najviac na svete váži svojich rodičov, ktorí si ju adoptovali, keď mala rok. Biologická matka jej totiž zomrela na zlyhanie srdca, keď bola malé bábätko. Do Tanca snov sa prihlásila okamžite, ako v televízii zbadala upútavku. „Vedela som hneď, že do toho idem, automaticky,“ smeje sa. Cieľom jej misie je zlepšenie podmienok detského domova v Prešove – rada by pre tamojšie detičky vytancovala ihrisko a multisenzorickú miestnosť vybavenú prvkami, ktoré pomáhajú vývoju zmyslových pocitov u detí s rôznym postihnutím. Takýchto deti je totiž v prešovskom domove asi polovica.

Veronika Fialová (21): Obeť násilia pomáha týranej rodine

„Je to pre mňa veľmi veľký zážitok. Beriem to ako veľkú skúsenosť a možnosť niečo dosiahnuť v mojom ďalšom živote,“ rozpráva Veronika o svojich pocitoch z Tanca snov. Táto slobodná mamička ročnej dcérky Emky to nemala v živote ľahké. Jej priateľ prepadol drogám a, bohužiaľ, v rodine prišlo aj na násilie. Veronika však nabrala silu a odišla od neho. Hoci na ňu boli rodičia nahnevaní, vzali ju aj s dcérkou k sebe, pričom Veronika im nevďačí len za strechu nad hlavou, ale aj za to, že jej pomáhajú s vysokým dlhom z ich dôchodcovského príjmu. Prostredníctvom tejto šou by rada ale pomohla inými – týranej rodine, ktorá si prešla peklom a momentálne žije v chránenom bývaní. Mladá žena má za sebou tanečné konzervatórium a s prihlásením sa do Tanca snov vraj veľmi neváhala. „Hneď ako som uvidela reklamu, povedala som si, že pôjdem,“ prisviedča.

Dominika Geregová (15): V nemocnici ako doma

Má ešte len pätnásť a na svoj vek nezvyčajne vyvinutú empatiu. Dominika prišla pred niekoľkými rokmi s nápadom, ako pomôcť detskej onkológii. V rámci školského projektu založila portál deti-detom.sk, kde zdravé deti predávajú ručne vyrobené predmety a výťažok z predaja putuje na detskú onkológiu v Banskej Bystrici. Okrem toho chodieva Dominika za chorými deťmi na oddelenie a spoločne tam všeličo tvoria. Tancom by rada pomohla ešte viac – túži totiž vytvoriť priamo v nemocnici kreatívnu dielňu vybavenú všetkým potrebným. Z reflektorov a kamier vraj žiadnu trému nemá. „Je to pre mňa skôr obrovské dobrodružstvo. Toľko skúseností v takom krátkom čase, to sa len tak nezažije,“ rozpráva sympatické dievča, ktoré nemá problém ani s tancom. „Tancujem od malička, prešla som si všetkým cez moderné tance, balet a spoločenským tancom som sa venovala asi dva a pol roka,“ dodáva tanečná partnerka  Jána Dobríka.    

Michal Potocký (33): Terapia smiechom pre zomierajúceho brata

Príbeh Michala – člena čestnej stráže prezidenta našej republiky, respektíve príbeh jeho vážne chorého brata Rada, už asi dobre poznáte z našich stránok. Rado trpí ojedinelou chorobou mozgu so zložitým názvom Malformatio Arnold-Chiari syndrom. Jeho telo sa zvnútra neodvratne rozpadá, no mladý muž bojuje zo všetkých síl a oporou mu je celá rodina. No a jeho brat Michal sa ho rozhodol podporiť aj tým, že sa prihlásil do tejto šou, aby jeho ťažko chorý súrodenec aspoň na chvíľu zmenil myslenie a neriešil svoj zdravotný stav. Vraj to má byť niečo ako terapia smiechom, keďže Michal patrí k tým málo necelebritným súťažiacim, ktorí nemajú s tancom žiadne skúsenosti. „Len sa teraz učím všetky kroky a choreografie,“ priznal sa nám nedávno tanečný partner Andrey Heringhovej. Mimochodom, z tej mal vraj zo začiatku trému. „No postupne to opadlo a už to bude len lepšie. Andrea je príjemná spoločníčka a ide nám to aj na parkete,“ dodáva dobre stavaný desiatnik.

Radoslav Kováčik (40): Prihlásili ho žiaci

„Prvý raz, keď sme sa stretli, bolo to také rozpačité, ale teraz si už rozumieme veľmi dobre,“ hovorí Rado o vzťahu so svojou tanečnou partnerkou Ivanou Christovou. Sám vraj kedysi aktívne tancoval a momentálne trénuje spoločenské tance deti. No a práve jeho zverenci ho prihlásili do tejto šou, s čím sa musel istý čas vyrovnávať. „Váhal som dlho. Tancoval som pred pätnástimi rokmi, teraz mám o pár kíl viac, asi o 30, takže je to taká malá osobná výzva aj pre mňa, aby som troška schudol,“ rozpráva s úsmevom. Hlavným cieľom jeho misie je však vytancovať kvalitnejší a bezbariérový život pre chorého Adamka, ktorý trpí ťažkou formou detskej mozgovej obrny.

Karol Kotlár (19): Nový domov pre seba i kamarátov

Tanečný partner speváčky Kristíny je vraj absolútne pozitívny človek, i keď život sa s ním nemaznal. Od 3,5 roka žil v detskom domove spolu so svojou sestrou Aničkou, keďže jeho mama nezvládla výchovu svojich detí a až neskôr sa dozvedel, že do domova musel ísť aj kvôli fyzickému násiliu v rodine. Keď vraj v televízii videl výzvu prihlásiť sa do tejto šou, váhal len chvíľku. „Nakoniec som sa rozhodol ísť do toho,“ rozpráva mladík s bohatými tanečnými skúsenosťami. „Mám tanečné konzervatórium,“ vysvetľuje. „I keď som tancoval úplne odlišné štýly, ako budeme predvádzať v tejto šou. Mojím najobľúbenejším tancom je tango, ktoré je temperamentné a aj ja som taký,“ smeje sa. Jeho motivácia ísť do Tanca snov je jednoznačná – sníva o byte, v ktorom by mohol dôstojne žiť spolu s kamarátmi z detského domova.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia