Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.03.2015 19:32 | Šport | Hokej

Play off Extraligy: Zvolen si poradil s Popradom, Bystrica si schuti zastrieľala

Play off slovenskej hokejovej Extraligy je v plnom prúde!

Hokejisti HKM Zvolen triumfovali v druhom štvrťfinále extraligovej play off nad HK Poprad 2:1 a vyrovnali stav série na 1:1. Oba tímy sa na tretí a štvrtý vzájomný duel, ktorý je na programe v piatok a sobotu, presunú pod Tatry.

HKM Zvolen - HK Poprad 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 19. Jurík (Obdržálek, Chovan), 53. Chovan (Obdržálek, Hraško) - 46. Fabian (Takáč). Rozhodovali: Lokšík, Stano - P. Šefčík, Holienka, vylúčení: 3:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1762 divákov

 

/na zápasy 1:1/

HKM Zvolen: Baroš – Bagin, Juraško, Hraško, Sloboda, Pichnarčík, F. Fekiač, Popela, Ťavoda – Jaroš, Brabenec, Puliš – Obdržálek, L. Jurík, Chovan – Podkonický, Bortňák, Škvaridlo – Ďaloga, Kentoš, Síkela

HK Poprad: Kostúr – Suchý, Kurali, Fabian, Makovský, Kasík, Malina, Dinda, Gáborčík– Sýkora, Paukovček, Gríger – Paločko, Takáč, Kroták – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Štrauch, Stals, Matis

Josef Turek, tréner Zvolena: "Podali sme vynikajúci tímový výkon podporený výborným brankárom Barošom. Vážim si víťazstvo, pretože Jano Ťavoda má nastrelenú nohu a chýbajú nám traja stabilní obrancovia. V obrane dnes hral útočník Martin Sloboda a zvládol to výborne. Chcel by som pochváliť všetky štyri lajny čo nastúpili."

Lukáš Jurík, kapitán Zvolena, v zápase 1+0: "Dôležité je, že sme dali o jeden gól viac ako súper. Prvú tretinu to bolo také, ako sme chceli. Druhú tretinu sme trošku prespali a posadili sme ich na koňa. Lámalo sa to v tretej tretine. Hralo sa hore-dole a dnes sa to šťastie priklonilo na našu stranu. V závere sme to zubami nechtami udržali. Dnes to bolo pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Verím, že zlomové a teraz sú pod tlakom oni. Ideme k nim tiež vyhrať minimálne jeden zápas. Verím, že odtiaľ prídeme vysmiati."

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "Dnes sme vedeli, že domáci nastúpia úplne inak. Hlavne v prvej tretine boli veľmi aktívni. Dohrávali súboje a boli silní na puku. My sme stále ťahali za kratší koniec a domáci boli zaslúžene lepší. V druhej tretine sa hra úplne otočila. Začali sme korčuľovať, mali sme kopu šancí, hlavne znova pri dvojnásobnej presilovke, keď sme netrafili trikrát prázdnu bránku. Tretia tretina sa hrala hore-dole. Aj domáci mali šance, aj my. Nešťastný gól sedem minút pred koncom rozhodol. Aj keď sme znovu prestrieľali domácich, nie sme takí efektívni."

Matúš Kostúr, brankár Popradu, v zápase 20 úspešných zákrokov: "Druhú a tretiu tretinu sme boli oveľa lepší ako Zvolen. Nedali sme z množstva šancí gól. V presilovke Zvolena o dvoch hráčov sme perfektne zvládli buly a bola veľká škoda, že sme nakoniec dostali gól. Videl som strelu od modrej a Chovan ju tečoval, takže ťažko tam niekoho viniť. Využili o jednu šancu viac ako my. Myslím si, že sme neboli horším tímom a zaslúžili sme si vyhrať. Hlavy dole nemáme, lebo sa nemáme za čo hanbiť. Chceli sme vyhrať, bolo by to krajšie, ale ako sa predpokladalo, asi to bude vyrovnaná séria."

V druhom štvrťfinále play off hokejovej extraligy HC'05 Banská Bystrica opäť zdolal Duklu Trenčín, tentoraz jasne 4:0, a v sérii vedie už 2:0 na zápasy. Pozoruhodné bolo, že Trenčania na ľade 'baranov' nestrelili ani gól a brankár Košarišťan si zapísal druhý shutout za sebou.

HC'05 B. Bystrica - Dukla Trenčín 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Góly: 3. Kadura (Zigo), 22. Surový, 39. Kudrna, 46. Surový (Guimond, Hudec). Rozhodcovia Lauff, Baluška - M. Korba, Rovenský, vylúčení 5:7, presilovky 1:0, v oslabení 1:0, 2438 divákov. Stav série 2:0.

HC'05 B. Bystrica: Košarišťan - Čížek, Gründling, Kousalík, Bambúch, Guimond, Biro, M. Rosandič - M. Hudec, Handzuš, Kudrna - White, Kytnár, Surový - Kafka, Heizer, Handlovský - Kadura, Zigo, Matoušek

Dukla Trenčín: Konrád - Bokroš, Kozák, Andersons, Dudáš, Hatala, Novajovský, Hochel, Habšuda - Melichárek, Nemec, Šišovský - Petrovický, Hlinka, Mikula - Zlocha, Stantien, Koyš - Briestenský, Daniška, D. Hudec

Richard Zedník, asistent trénera B. Bystrice: "My môžeme byť maximálne spokojní, robili sme to, čo sme si povedali, všetci dodržiavali taktiku. Nedovolili sme Trenčínu dostať sa do tlaku, my sme sa snažili byť silní na puku, a to sa nám darilo. Máme za sebou dva kroky, na ďalšie dva si treba počkať a pokračovať v tomto trende. Bol to z našej strany jeden z najlepších výkonov v sezóne, mužstvo sa začína podobať na to, čo od neho očakávame, tento zápas nám naozaj vyšiel."

Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: "Ťažko hodnotiť, Bystrica nás prehrala vo všetkom, ak by sme strelili v 10. sekunde gól, inak sa to mohlo vyvíjať. Nestrelili sme 120 minút gól, do piatku sa musí niečo zmeniť, prehrali sme bitku, no nie celú vojnu, doma ešte zabojujeme s pokusom zrovnať sériu."

Tomáš Surový, strelec dvoch gólov domácich: "Dobre, že sme si splnili zámer vyhrať oba úvodné zápasy. V Trenčíne to bude ťažké, jeden zápas keby sme tam vyhrali, boli by sme spokojní. Mali sme aj šťastie, ten odrazený puk od mantinela, som rád, že som z tej nečakanej situácie strelil gól, aj také padajú. Výsledok je pekný, no hotovo ešte nie je, uvedomujeme si, že séria je dlhá."

Andrej Košarišťan, brankár B. Bystrice: "Je to krásne, tímový výkon, výborne sme bránili, Trenčania nemali ani šance. Druhý zápas je za nami, tešíme sa, hovorí sa, že najlepšia obrana je útok a súpera sme viackrát dobre pritlačili. Bol to jeden z našich veľmi dobrých zápasov."

Vladimír Nemec, kapitán Trenčína: "Bez gólu sa vyhrať nedá, mali sme dobrý úvod, prvé, druhé striedanie, potom bum a zaucho v podobe inkasovaného gólu. Stále dokola to isté, chyba, oslabovka, treba nám vyčistiť hlavy a konečne vyhrať. Každý videl, nejde nám to teraz, ani v presilovkách, na skóre sa nehrá, verím tomu, že doma bude inak. Len v hlavách si potrebujeme upratať."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou
Vďaka role Julesa v Pulp Fiction bol nominovaný na Oscara.
FotoVáš Tip
Do bratislavskej reštaurácie zavítal svetoznámy herec Samuel L. Jackson: Čo si objednal?
Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!
Withdraw cash from an ATM.
Neďaleko Bratislavy vykradli bankomat! Na mieste zasahuje polícia
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania