Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Dominika († 14) stihla pred smrťou kamoške poslať poslednú správu: Touto SMS sa lúčila so životom!

Rodina, kamaráti ani spolužiaci sa nedokážu spamätať z obrovskej tragédie. Školáčka, ktorú všetci poznali ako milú, empatickú a stále usmiatu, si v pondelok dopoludnia siahla na život. 

Dominika († 14) v prvý deň prázdnin zobrala otcovu pušku a strelila si do hlavy. Bola na mieste mŕtva. Jej otec ju našiel ležať doma v kaluži krvi a pomôcť jej už nedokázal. Najbližší sú v šoku, myslia si, že motívom hrozného činu bol fakt, že ju kamarátky ohovárali. Dominika tesne pred tým, ako si strelila do hlavy, poslala najlepšej kamarátke Kamile poslednú SMS.

Zmietala sa v strachu, v pocitoch, s ktorými si vo svojom veku nevedela dať rady. Ôsmačka Dominika († 14) zo všetkého najviac neznášala ľudskú zlobu. Žiaľ, stretávala sa s ňou tak často, že to sama nezvládla. „Ona nikdy nedávala najavo, ako veľmi ju trápi, keď ju niekto ohováral. Takmer všetci ju mali radi, no mala zopár kamarátok, ktoré ju nenávideli,“ rozpráva smutne o tínedžerke jej kamarát Peter Michal (15).

Spolužiaci tvrdia, že Dominika bola v škole úspešná. „Posledné obdobie sa jej veľmi darilo. Mala dobrý prospech a darilo sa jej takmer vo všetkom. Chodila stále dobre naladená. Viem, že sa pohádala s kamarátkami, bolo to také typické, ale žiadna závisť a ani nič podobné,“ spomínajú spolužiačky. Nikto z nich nechce veriť, že dôvodom by mohlo byť práve to, že nezvládala hádky s kamarátkami.

 

Rozlúčila sa s kamarátkou

O motíve sporu s kamarátkami hovorila aj zúfalá stará mama. „Moja vnučka sa zastrelila a za všetko môžu jej štyri kamarátky,“ vzlykala po tragédii na ulici. „Tvárila sa vždy nad vecou, netuším, čo sa mohlo stať, že ju to prinútilo k takému hroznému činu,“ dodáva kamarát Peter (15). Tínedžerka zrejme napokon nezvládala situáciu a rozhodla sa navždy skoncovať so životom. Pred tým, ako namierila na seba zbraň, napísala esemesku svojej najlepšej kamarátke Kamile: „Sorry, Kamča... povedz všetkým, že sa im ospravedlňujem... majte sa...“ Podľa informácií Nového Času nechala Dominika list na rozlúčku aj rodičom. Najbližším sa v ňom tiež ospravedlňovala, z listu však nie je zrejmé, čo ju dohnalo k tak nezvratnému kroku.

Stále zostáva záhadou, ako je možné, že sa školáčka dostala k zbrani, ktorú legálne vlastnil jej otec-poľovník. Podľa zákona má byť zbraň uzamknutá a oddelená od zásobníkov a nábojov. Ako uviedol psychológ František Skokan, za posledných 20 rokov si nepamätá, že by si mladé dievča siahlo na život takýmto spôsobom.


Odborník: Zbraň má byť v uzamknutej skrini

„Zákon to definuje tak, že má byť zbraň uzamknutá, oddelená od zásobníkov a nábojov. Malo by byť zabránené jej zneužitiu tak, aby sa k nej nedostali osoby, ktoré by nemali, čiže také, ktoré nevlastnia zbrojný preukaz. Maloletí už vôbec nie. K tej zbrani sa nesmie dostať žiadna osoba. V prípade, že má väčší počet zbraní ako desať a väčší počet nábojov, tak je povinný mať trezor. Zbraň by mala byť v uzamknutej skrini, do ktorej sa nedostane žiadna iná osoba,“ vysvetlil odborník na zbrane Ľudovít Miklánek.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu