Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.03.2015 19:27 | Šport | Hokej

Play-off je v plnom prúde: Súboj Banskej Bystrice s Trenčínom skončil futbalovým výsledkom

Play-off je v plnom prúde: Súboj Banskej Bystrice s Trenčínom skončil futbalovým výsledkom
Hokejisti HC ´05 Banská Bystrica vstúpili úspešnejšie do štvrťfinálovej série Slovnaft play-off Tipsport extraligy, keď v pondelok na vlastnom ľade zdolali Duklu Trenčín futbalovým výsledkom 1:0.

Podľa očakávania sa pod Urpínom hral vyrovnaný zápas. Banskobystričania vyhrali šiesty z celkovo siedmich tohtosezónnych vzájomných duelov, v základnej časti však uspeli len raz o viac ako o gól. Jediný presný zásah dosiahol v 26. min po prihrávke Petra Kousalíka Andrej Kudrna. Brankár HC ´05 Andrej Košarišťan vychytal tretie stretnutie s čistým kontom v aktuálnom ročníku.

Banská Bystrica začala aktívnejšie. Trenčania sa snažili vykrývať priestor pred svojím brankárom Konrádom. Mužstvo spod Urpína odpovedalo snahou vyťahovať súpera čo najvyššie a potom založiť kombinančnú akciu. V 22. min pálil Michal Hlinka po chybnej rozohrávke domácich len do konštrukcie bránky. V 26. min ukázal dobrú stabilitu a šikovnosť Andrej Kudrna, vykorčuľoval s pukom spoza bránky, stihol sa otočiť a prekonal trenčianskeho brankára strelou k ľavej žrdi. "Barani" boli aktívnejší, bol to však predovšetkým boj o stredné pásmo. Obaja brankári boli pozorní a vyriešili viaceré dobré príležitosti útočiacich hráčov. V poslednej minúte tretej tretiny odvolal tréner hostí gólmana Konráda, no ani 40-sekundová power-play nestačila Dukle na vyrovnanie.

HC '05 Banská Bystrica - Dukla Trenčín 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

 

Gól: 26. Kudrna (Kousalík)

Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše: Handlovský 10 min za napadnutie hokejkou - Novajovský 10 min za napadnutie zozadu, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, M. Novák - Gajan, Smrek, 2123 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Košarišťan - Gründling, Čížek, Kousalík, Bambúch, Biro, Guimond, Lamper, M. Rosandič - M. Hudec, Handzuš, Kudrna - P. White, Kytnár, T. Surový - Kafka, Heizer, Handlovský - Kadura, Zigo, Matoušek
Trenčín: Konrád - L. Kozák, T. Bokroš, Dudáš, Andersons, Novajovský, Hatala, Habšuda, Hochel - Šišovský, V. Nemec, Melichárek - O. Mikula, Michal Hlinka, Róbert Petrovický - Koyš, P. Stantien, Razingar - D. Hudec, Daniška, Briestenský


Zvolen - Poprad

Zápas sa začal naozaj svižne a hneď v 2. minúte preveril Šimka Paločko a na domácej strane pohrozil tečom Slobodovej strely Bortňák. V 5. minúte Boltun nebezpečne dorážal Paločkovu strelu, ale Šimko bol na mieste. Domáci o minútu neskôr mali prvú tutovku v zápase, ale Škvaridlo sám medzi kruhmi trafil iba Kostúra. V 9. minúte Rapáč korčuľoval úplne sám na Šimka, ale vo finálnej fáze prestrelil bránu. Skóre otvoril v 12. minúte popradský obranca Fabián, strelou švihom od ľavého kruhu. V 15. minúte už bolo vyrovnané, keď sa Michal Chovan preštrikoval sám až pred Kostúra a krásnym blafákom vyrovnal. V 16. minúte hrali hostia presilovku a za Šimkom zazvonila tyčka. Následne hrali hostia dokonca 65-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, ale nedokázali ju využiť. Prvú tretinu ukončila presilovka domácich, ale ani tí z nej nič nevyťažili.

Druhá tretina začala podobne ako prvá. Pološance sa rodili na oboch stranách. V 24. minúte mieril tesne vedľa Sýkora. Z protiútoku však udreli domáci a peknú prihrávku Chovana od mantinelu premenil strelou bez prípravy Jurík. Zvolen zapol na vyššie obrátky a o dve minúty mali domáci ďalšiu šancu, keď Pulišovej strele z prvej chýbali iba centimetre. V polovici zápasu mal vyrovnanie na hokejke Matis, na prvýkrát mu to nevyšlo. Následne si však popradský útok vypracoval drtivý tlak, ktorý nakoniec skončil gólom a Matis sa po druhýkrát tešil už oprávnene. O dve minúty však domáci išli po druhý raz do vedenia, keď Škvaridlo jemne tečoval Juraškovu strelu. V 36. minúte mal šancu na vyrovnanie Takáč, puk skončil pod nič netušiacim Šimkom, ale nemal ho kto doraziť do siete. Druhú tretinu dohrávali domáci v oslabení, keď trestnú lavicu zohrievali najprv Ďaloga a po ňom Škvaridlo, ale domáci oslabenia ustáli.

Hostia začali tretiu tretinu presilovkou, ale hneď ako skončila, korčuľovali Jurík so Škvaridlom na samotného obrancu, no nakoniec z toho nič nebolo. V 44. minúte hrali presilovku, tutovku zahodil Bagín, následne však domácim hráčom unikol nestarnúci Kroták a vyrovnal na 3:3. O minútu neskôr už hostia viedli, keď sa z bezprostrednej blízkosti presadil tečom Gríger. Na domácich akoby "padla deka". V 54. minúte mali hostia prečíslenie dvoch na jedného, šanca z toho nakoniec nebola, ale o minútu neskôr za Šimkom po druhýkrát zazvonila žŕdka. V 56. minúte mal šancu na vyrovnanie Jurík, ale trafil iba Kostúra. Dve minúty pred koncom domáci za vlastnou bránkou vyrobili hrúbku a dvaja Popradčania sa mohli Šimka opýtať, kde to chce, ale Paločko nakoniec prestrelil. Domácim na vyrovnanie nestačila ani minútová hra bez brankára a Poprad sa tak ujal vedenia v sérii.

 

HKM Zvolen - HK Poprad 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)

Góly: 15. Chovan (Obdržálek), 25. L. Jurík (Michal Chovan, Fekiač), 33. Škvaridlo (Juraško, Bortňák) - 12. Fabián, 31. Matis (Štrauch), 44. Kroták, 45. Gríger (Sýkora, Takáč). Rozhodovali: J. Konc, Jura - M. Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 5:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 1896 divákov

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú