Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.03.2015 19:27 | Šport | Hokej

Play-off je v plnom prúde: Súboj Banskej Bystrice s Trenčínom skončil futbalovým výsledkom

Play-off je v plnom prúde: Súboj Banskej Bystrice s Trenčínom skončil futbalovým výsledkom
Hokejisti HC ´05 Banská Bystrica vstúpili úspešnejšie do štvrťfinálovej série Slovnaft play-off Tipsport extraligy, keď v pondelok na vlastnom ľade zdolali Duklu Trenčín futbalovým výsledkom 1:0.

Podľa očakávania sa pod Urpínom hral vyrovnaný zápas. Banskobystričania vyhrali šiesty z celkovo siedmich tohtosezónnych vzájomných duelov, v základnej časti však uspeli len raz o viac ako o gól. Jediný presný zásah dosiahol v 26. min po prihrávke Petra Kousalíka Andrej Kudrna. Brankár HC ´05 Andrej Košarišťan vychytal tretie stretnutie s čistým kontom v aktuálnom ročníku.

Banská Bystrica začala aktívnejšie. Trenčania sa snažili vykrývať priestor pred svojím brankárom Konrádom. Mužstvo spod Urpína odpovedalo snahou vyťahovať súpera čo najvyššie a potom založiť kombinančnú akciu. V 22. min pálil Michal Hlinka po chybnej rozohrávke domácich len do konštrukcie bránky. V 26. min ukázal dobrú stabilitu a šikovnosť Andrej Kudrna, vykorčuľoval s pukom spoza bránky, stihol sa otočiť a prekonal trenčianskeho brankára strelou k ľavej žrdi. "Barani" boli aktívnejší, bol to však predovšetkým boj o stredné pásmo. Obaja brankári boli pozorní a vyriešili viaceré dobré príležitosti útočiacich hráčov. V poslednej minúte tretej tretiny odvolal tréner hostí gólmana Konráda, no ani 40-sekundová power-play nestačila Dukle na vyrovnanie.

HC '05 Banská Bystrica - Dukla Trenčín 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

 

Gól: 26. Kudrna (Kousalík)

Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše: Handlovský 10 min za napadnutie hokejkou - Novajovský 10 min za napadnutie zozadu, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, M. Novák - Gajan, Smrek, 2123 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Košarišťan - Gründling, Čížek, Kousalík, Bambúch, Biro, Guimond, Lamper, M. Rosandič - M. Hudec, Handzuš, Kudrna - P. White, Kytnár, T. Surový - Kafka, Heizer, Handlovský - Kadura, Zigo, Matoušek
Trenčín: Konrád - L. Kozák, T. Bokroš, Dudáš, Andersons, Novajovský, Hatala, Habšuda, Hochel - Šišovský, V. Nemec, Melichárek - O. Mikula, Michal Hlinka, Róbert Petrovický - Koyš, P. Stantien, Razingar - D. Hudec, Daniška, Briestenský


Zvolen - Poprad

Zápas sa začal naozaj svižne a hneď v 2. minúte preveril Šimka Paločko a na domácej strane pohrozil tečom Slobodovej strely Bortňák. V 5. minúte Boltun nebezpečne dorážal Paločkovu strelu, ale Šimko bol na mieste. Domáci o minútu neskôr mali prvú tutovku v zápase, ale Škvaridlo sám medzi kruhmi trafil iba Kostúra. V 9. minúte Rapáč korčuľoval úplne sám na Šimka, ale vo finálnej fáze prestrelil bránu. Skóre otvoril v 12. minúte popradský obranca Fabián, strelou švihom od ľavého kruhu. V 15. minúte už bolo vyrovnané, keď sa Michal Chovan preštrikoval sám až pred Kostúra a krásnym blafákom vyrovnal. V 16. minúte hrali hostia presilovku a za Šimkom zazvonila tyčka. Následne hrali hostia dokonca 65-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, ale nedokázali ju využiť. Prvú tretinu ukončila presilovka domácich, ale ani tí z nej nič nevyťažili.

Druhá tretina začala podobne ako prvá. Pološance sa rodili na oboch stranách. V 24. minúte mieril tesne vedľa Sýkora. Z protiútoku však udreli domáci a peknú prihrávku Chovana od mantinelu premenil strelou bez prípravy Jurík. Zvolen zapol na vyššie obrátky a o dve minúty mali domáci ďalšiu šancu, keď Pulišovej strele z prvej chýbali iba centimetre. V polovici zápasu mal vyrovnanie na hokejke Matis, na prvýkrát mu to nevyšlo. Následne si však popradský útok vypracoval drtivý tlak, ktorý nakoniec skončil gólom a Matis sa po druhýkrát tešil už oprávnene. O dve minúty však domáci išli po druhý raz do vedenia, keď Škvaridlo jemne tečoval Juraškovu strelu. V 36. minúte mal šancu na vyrovnanie Takáč, puk skončil pod nič netušiacim Šimkom, ale nemal ho kto doraziť do siete. Druhú tretinu dohrávali domáci v oslabení, keď trestnú lavicu zohrievali najprv Ďaloga a po ňom Škvaridlo, ale domáci oslabenia ustáli.

Hostia začali tretiu tretinu presilovkou, ale hneď ako skončila, korčuľovali Jurík so Škvaridlom na samotného obrancu, no nakoniec z toho nič nebolo. V 44. minúte hrali presilovku, tutovku zahodil Bagín, následne však domácim hráčom unikol nestarnúci Kroták a vyrovnal na 3:3. O minútu neskôr už hostia viedli, keď sa z bezprostrednej blízkosti presadil tečom Gríger. Na domácich akoby "padla deka". V 54. minúte mali hostia prečíslenie dvoch na jedného, šanca z toho nakoniec nebola, ale o minútu neskôr za Šimkom po druhýkrát zazvonila žŕdka. V 56. minúte mal šancu na vyrovnanie Jurík, ale trafil iba Kostúra. Dve minúty pred koncom domáci za vlastnou bránkou vyrobili hrúbku a dvaja Popradčania sa mohli Šimka opýtať, kde to chce, ale Paločko nakoniec prestrelil. Domácim na vyrovnanie nestačila ani minútová hra bez brankára a Poprad sa tak ujal vedenia v sérii.

 

HKM Zvolen - HK Poprad 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)

Góly: 15. Chovan (Obdržálek), 25. L. Jurík (Michal Chovan, Fekiač), 33. Škvaridlo (Juraško, Bortňák) - 12. Fabián, 31. Matis (Štrauch), 44. Kroták, 45. Gríger (Sýkora, Takáč). Rozhodovali: J. Konc, Jura - M. Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 5:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 1896 divákov

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné