Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.03.2015 18:23 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Trajter obžalovaný z vraždy Deáka: Zatkli ho na Seychelách, teraz prepustili na slobodu

Najvyšší súd v pondelok prepustil z vyšetrovacej väzby podnikateľa Mareka Trajtera, ktorý čelí obžalobe z objednania si vraždy Romana Deáka.

Najvyšší súd  tak musel urobiť na základe nálezu Ústavného súdu SR z 18. februára tohto roku, ktorým ÚS SR zrušil uznesenie Najvyššieho súdu SR z apríla minulého roku o predĺžení väzby Mareka Trajtera. Ústavný súd SR konštatoval, že predĺžením väzby podnikateľa obvineného v prípade vraždy Romana Deáka († 37) , NS SR porušil jeho základné právo.

Trajter opustil brány Ústavu na výkon väzby v Banskej Bystrici krátko pred 15.00 h. Pred väznicou ho čakali príbuzní a novinári. "Tak určite, som šťastný, že môžem byť so svojím synom," boli prvé slová obžalovaného, keď vyšiel z väzby. Ako uviedol, verí, že zvíťazí spravodlivosť. Pred médiami tiež povedal, že bude chodiť na všetky pojednávania na súde.  V najbližších dňoch sa Trajter chystá dokázať, že svedok Daniel V., ktorý ho usvedčuje z objednávky vraždy Deáka, klame. "Je klamár, dokážem to v najbližších dňoch na polygrafe, dúfam, že sa prídete pozrieť," vyzval médiá.

"Po doručení nálezu Ústavného súdu bude potrebné, aby Najvyšší súd urýchlene rozhodol, keďže v súčasnosti jeho väzba nie je právoplatne predĺžená," uviedla na začiatku minulého týždňa obhajkyňa Eva Mišíková. Spolu s ostatnými obhajcami Mareka Trajtera  predpokladala, že dôjde k prepusteniu ich klienta na slobodu. Obhajcovia ústavnú sťažnosť podali ešte vlani v máji. Namietali v nej porušenie práva na obhajobu. "Orgánmi činnými v trestnom konaní boli vykonávané dôkazy svedčiace v jeho neprospech. Tie dôkazy, ktoré boli nami navrhnuté, vo veľkom množstve podaní neboli vôbec akceptované," vysvetlila Mišíková. Ako zdôraznila, obhajcom nebolo umožnené klásť otázky korunnému svedkovi obžaloby Danielovi V., bývalému členovi skupiny sýkorovcov. Na súde vypovedal a uviedol, že vraždu Deáka si mal objednať Marek Trajter, čo on odmieta. Neboli vykonané ani konfrontácie, ktoré navrhovali na odstránenie rozsiahlych a závažných rozporov vo výpovediach svedkov. Podľa Mišíkovej v prípade ich klienta došlo k porušeniu základných ľudských práv a príslušných článkov Dohovoru o ľudských právach.

 

Mareka Trajtera pred dvoma rokmi dopravili na Slovensko zo Seychelských ostrovov.

Podnikateľ Roman Deák bol zavraždený v októbri 1999 v bratislavskej Dúbravke v 19-imi ranami zo samopalu a pištolí kalibru 7,65 a 9 mm Luger vo chvíli, keď prichádzal k svojmu luxusnému mercedesu. Strely ho zasiahli do hrudníka a tváre. Mareka Trajtera obvinili po vyše 13 rokoch od jeho vraždy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!