Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.03.2015 18:23 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Trajter obžalovaný z vraždy Deáka: Zatkli ho na Seychelách, teraz prepustili na slobodu

Najvyšší súd v pondelok prepustil z vyšetrovacej väzby podnikateľa Mareka Trajtera, ktorý čelí obžalobe z objednania si vraždy Romana Deáka.

Najvyšší súd  tak musel urobiť na základe nálezu Ústavného súdu SR z 18. februára tohto roku, ktorým ÚS SR zrušil uznesenie Najvyššieho súdu SR z apríla minulého roku o predĺžení väzby Mareka Trajtera. Ústavný súd SR konštatoval, že predĺžením väzby podnikateľa obvineného v prípade vraždy Romana Deáka († 37) , NS SR porušil jeho základné právo.

Trajter opustil brány Ústavu na výkon väzby v Banskej Bystrici krátko pred 15.00 h. Pred väznicou ho čakali príbuzní a novinári. "Tak určite, som šťastný, že môžem byť so svojím synom," boli prvé slová obžalovaného, keď vyšiel z väzby. Ako uviedol, verí, že zvíťazí spravodlivosť. Pred médiami tiež povedal, že bude chodiť na všetky pojednávania na súde.  V najbližších dňoch sa Trajter chystá dokázať, že svedok Daniel V., ktorý ho usvedčuje z objednávky vraždy Deáka, klame. "Je klamár, dokážem to v najbližších dňoch na polygrafe, dúfam, že sa prídete pozrieť," vyzval médiá.

"Po doručení nálezu Ústavného súdu bude potrebné, aby Najvyšší súd urýchlene rozhodol, keďže v súčasnosti jeho väzba nie je právoplatne predĺžená," uviedla na začiatku minulého týždňa obhajkyňa Eva Mišíková. Spolu s ostatnými obhajcami Mareka Trajtera  predpokladala, že dôjde k prepusteniu ich klienta na slobodu. Obhajcovia ústavnú sťažnosť podali ešte vlani v máji. Namietali v nej porušenie práva na obhajobu. "Orgánmi činnými v trestnom konaní boli vykonávané dôkazy svedčiace v jeho neprospech. Tie dôkazy, ktoré boli nami navrhnuté, vo veľkom množstve podaní neboli vôbec akceptované," vysvetlila Mišíková. Ako zdôraznila, obhajcom nebolo umožnené klásť otázky korunnému svedkovi obžaloby Danielovi V., bývalému členovi skupiny sýkorovcov. Na súde vypovedal a uviedol, že vraždu Deáka si mal objednať Marek Trajter, čo on odmieta. Neboli vykonané ani konfrontácie, ktoré navrhovali na odstránenie rozsiahlych a závažných rozporov vo výpovediach svedkov. Podľa Mišíkovej v prípade ich klienta došlo k porušeniu základných ľudských práv a príslušných článkov Dohovoru o ľudských právach.

 

Mareka Trajtera pred dvoma rokmi dopravili na Slovensko zo Seychelských ostrovov.

Podnikateľ Roman Deák bol zavraždený v októbri 1999 v bratislavskej Dúbravke v 19-imi ranami zo samopalu a pištolí kalibru 7,65 a 9 mm Luger vo chvíli, keď prichádzal k svojmu luxusnému mercedesu. Strely ho zasiahli do hrudníka a tváre. Mareka Trajtera obvinili po vyše 13 rokoch od jeho vraždy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ak nemôže otec, robí Sebastianovi navigátorku kamarátka Karin.
FotoVáš Tip
Z 11-ročného Sebastiana vyrastá hviezda rely: Toto sú najväčšie úspechy malého pretekára za volantom!
(ilustračné foto).
Nočný požiar vystrašil ľudí vo Výbornej pod Tatrami: Čo sa stalo na dvore domu?!
Foto
Legenda futbalového Slovana vymenil loptu za prácu v kuchyni: Radšej budem čistiť zemiaky ako...
Riaditeľ RTVS Ľ. Machaj by po rozdelení prišiel o svoju stoličku.
Vláda rozhoduje o osude RTVS: Zásadná vec zostala, príde Machaj o stoličku riaditeľa?
Vlkolínec
Obyvatelia Vlkolínca už sú ZÚFALÍ: Sme ako opice v zoo, bodaj by sa na nás zabudlo!
Bojový dron
Poplach v Rusku: Smolenská oblasť pod paľbou! Na TOTO sa nepriatelia mali zamerať
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Izrael ďakuje USA: Silný odkaz pre všetkých našich nepriateľov!
Foto
Dobitý Mikle sa pomaly hlási do práce. Hokejista Žabka ešte nie je obvinený: Prečo sa vyšetrovanie vlečie?
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Bratislavčania, pripravte si nervy: Na cestách sa zdržíte
Manželia svoje ratolesti nadovšetko milovali. Žiaľ, po krutej rane osudu zostal Vlado na deti sám.
Foto
Po tragickej smrti Evy († 34) ostal Vlado sám s troma deťmi: Prišli o mamu, stratia aj bývanie?
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Biden tvrdí, že Rusom sa na Ukrajine darí: Okamžite začal konať!
(ilustračné foto)
Pláž v Chorvátsku s nebezpečným TAJOMSTVOM: Dovolenkári o tom netušia, domáci ZÚRIA!