Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.03.2015 00:00 | Oprášené drámy

Nemeckého inžiniera uniesli do Komárna: Keď ho policajti oslobodili, začali sa diať prekvapivé veci!

Nemeckého inžiniera uniesli do Komárna: Keď ho policajti oslobodili, začali sa diať prekvapivé veci!
Nemeckého rukojemníka uneseného do Komárna naši policajti oslobodili. Potom vyšli najavo veci, ktoré zamotali hlavu viacerým súdom a prokurátorom. 

Zamotaný prípad sa odohral pred dvadsiatimi rokmi. Najskôr na parkovisku na Trnavskom mýte v Bratislave policajti oslobodili vtedy 31-ročného inžiniera Milana S. z Nemecka, ktorý tvrdil, že ho uniesli do Komárna a tam chceli od neho veľký balík peňazí za neuskutočnený obchod. Oslobodený rukojemník sa zakrátko ocitol vo väznici. Vyšlo totiž najavo, že bol na Slovensku odsúdený na 10 rokov za podvod a spreneveru. O pol roka však Najvyšší súd rozsudok zrušil a kauza sa vrátila na stôl prokurátorovi.

O čo šlo? Komárňanská firma sa kontaktovala s nemeckým obchodníkom, ba prostredníctvom neho nakúpila a doviezla na Slovensko nové a ojazdené mercedesy. Časť peňazí naši obchodníci previedli do Nemecka. Transakcia sa však neuskutočnila, nemecký obchodník prišiel na Slovensko. Tvrdí, že zástupcovia slovenskej firmy ho autom odvliekli do Komárna a tam od neho chceli zaplatenie straty. V Bratislave im mal sprostredkovateľ z Nemecka na parkovisku odovzdať vyše 70-tisíc eur ako výkupné za zadržiavaného obchodníka. Po zásahu kukláčov vyšetrovateľ troch mužov z Komárna a dvoch z Bratislavy obvinil z brania rukojemníka.

Po oslobodení nemeckého inžiniera vyšlo najavo, že je u nás odsúdený na 10 rokov za podvod a účasť na sprenevere. Spolu s matkou, ktorá tiež dostala rovnaký trest, podľa polície ošklbali vtedajšiu pridruženú výrobu družstva v okrese Nové Mesto nad Váhom a ďalšie firmy o približne 133-tisíc eur (vtedy 4 milióny korún) a odcestovali do Nemecka. Dvojica popredala všakovaké im zverené látky a výrobky, faktúry však ostali nezaplatené. na počudovanie mnohých ľudí dostal inžinier za dva roky nemecké občianstvo.

 

Nemecký inžinier Milan S. po oslobodení od svojich únoscov putoval za mreže. Po pol roku sa karta obrátila. Najvyšší súd rozsudok zrušil. Podľa trestného senátu "úmysel obvinených vyhýbať sa trestnému stíhaniu nebol zisťovaný..." Kauza sa opäť dostala na stôl prokurátora. Ako sa skončila? "Spis vtedajšej Mestskej prokuratúry v Bratislave bol v roku 2010 skartovaný," povedal v súvislosti s prípadom pre Čas.sk Michal Šúrek z Krajskej prokuratúry v Bratislave.

"Najlepšie bude na ten prípad zabudnúť. družstvo sa dávno rozpadlo a pridružená výroba už tiež dávno neexistuje. Najlepšie bude, keď na to obdobie po revolúcii zabudnete," povedala pani z Beckova. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí