Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.02.2015 19:24 | Šport | Hokej

Šok v Extralige na úvod play-off! Košice vyhoreli doma s Piešťanmi

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany prekvapivo triumfovali v zápase play off Tipsport extraligy na ľade HC Košice.

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany prekvapivo triumfovali v úvodnom štvrťfinálovom zápase play off Tipsport extraligy na ľade úradujúceho slovenského šampióna HC Košice 3:1. V sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0, druhý duel je na programe v nedeľu 1. marca opäť v Košiciach (17.00).

Pre "oceliarov" je to prvá prehra po dvanástich víťazných zápasoch pod vedením trénerského dua Peter Oremus a Roman Šimíček.

HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

 

Góly: 43. Sojčík (Češík) - 7. Románek (Bučka, Rais), 10. Petráš (Haring, Peško), 60. Pašek. Rozhodovali: Müllner, Stano - Bednár, Gajan, vylúčení: 2:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, striedanie: 28. Suja (Košice) zapojil sa do hry, 3209 divákov

Zostavy a striedanie:

HC Košice: Hylák - Černák, Štrbák, Jánošík, Philipp, Cebák, Macejko, Šeda - Spilar, Bartoš, Jenčík - Bicek, Rachůnek, Lapšanský - Kutálek, Chovan, Hrnka - Bondra, Češík, Sojčík - 28. Suja

ŠHK 37 Piešťany: Šúrek – Leppänen, Brňák, Škadra, Šedivý, Kotaška, Leško, Bučka, Rais – Petráš, Peško, Haring – Stupka, Pašek, Holovič – Klempa, Mišura, Konečný – Románek, Vaculín, Hudec

Peter Oremus, tréner Košíc: "Úvod zápasu nebol z našej strany taký, ako sme si predstavovali. Mali sme slabú početnosť streľby a slabú agresivitu pred bránkou. Nastalo zlepšenie, no gólov z našej strany padlo málo na to, aby sme duel dotiahli do víťazného konca. Zajtra musíme všetky tieto veci zlepšiť."

Peter Sojčík, autor jediného košického gólu: "Myslím si, že prehra bola zapríčinená zlým vstupom do zápasu, možno sme boli nervózni a pridal sa i tlak z domáceho prostredia. V play off sa to stáva a myslím si, že v druhej tretine sa to zlepšovalo a v tretej už tlak gradoval. Škoda, že sme so šancami a presilovkami nenaložili lepšie."

Leo Gudas, tréner Piešťan: "V prvej a druhej tretine sme boli trošku viac aktívni, mali sme dosť šancí a prejavilo sa to i gólovo. V tretej dvadsaťminútovke sme boli vylučovaní a tým sme sa dostali pod tlak. Sme radi za jeden maličký krôčik."

Dušan Pašek, autor tretieho piešťanského gólu: "Očakávali sme košický tlak, no zároveň sme nechceli prísť ako ovce na porážku. Vzopreli sme sa a možno sme ich prekvapili, podarilo sa nám dať dva góly, ktoré určili ďalší priebeh zápasu. Pod výsledok sa podpísal dobrý výkon brankára Šúreka a tímová práca."

Hokejisti HK Nitra triumfovali v úvodnom dueli štvrťfinálovej série extraligovej play off nad MHC Mountfield Martin vysoko 9:2. Hetrikom sa pod presvedčivý triumf podpísal skúsený Jozef Stümpel, ktorého prvá útočná formácia na krídlach s Lukášom Novákom a Romanom Tománkom nazbierala dovedna 11 kanadských bodov.

Nitra vedie v sérii 1:0, druhý duel je na programe už v nedeľu opäť pod Zoborom od 17.00 h.

HK Nitra - MHC Mountfield Martin 9:2 (2:0, 2:2, 5:0)

Góly: 8. Stümpel (Tománek, L. Novák), 12. Bajtek (Tománek, Ordzovenský), 30. Stümpel (Tománek, L. Novák), 38. Mráz (L. Novák), 50. L. Novák (König, Stümpel), 51. H. Ručkay (Školiak, Slovák), 53. Stümpel (König, Tománek), 57. Lelkeš (Mráz, Mezei), 59. Lelkeš (M. Novák, J. Ručkay) - 32. Fujerík, 37. Brcko (Macho, Zucker). Rozhodovali: Lokšík, Jonák - Kacej, Výleta, vylúčení: 7:10, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 3175 divákov

/na zápasy 1:0/

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Aj keď je výsledok jednoznačný, na zápasy je len 1:0. Do stretnutia sme vstúpili veľmi dobre, vytvorili sme si tlak na súpera aj gólové šance. Opakujem, je to prvý krok a na nedeľu sa musíme takisto dobre pripraviť."

Jaroslav Török, tréner Martina: "Bolo to nevydarené stretnutie, výsledok je trochu krutý, ale proti Nitre nemôžeme mať desať vylúčených hráčov. Po druhej tretine sa nám narušilo zloženie pätiek, keď dvaja útočníci nepokračovali v zápase. Súperovi gratulujem a verím, že v nedeľu nastúpime úplne inak a necháme na ľade všetko."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené