Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.02.2015 19:00 | Šport | Hokej

Slovanisti rozbehli rokovania o budúcej súťaži, Krajči: Sme PATRIOTI!

Funkcionári Slovana Bratislava rozbehli rokovania o budúcej súťaži.

Predstavitelia hokejového Slovana Bratislava začali po skončení ročníka rokovania o budúcnosti tímu a najmä o súťaži, v ktorej bude v novej sezóne klub pôsobiť. V hre sú štyri alternatívy - Kontinentálna hokejová liga, slovenská Tipsport extraliga, rakúska EBEL a česká najvyššia súťaž. Klub by najradšej zotrval v KHL, čo je však v tejto fáze nereálne. "Ak by sa objavil sponzor, ktorý by doplatil poslednú sezónu a ponúkol garanciu na ďalšiu, radi by sme zostali v KHL. Je to však asi iba teória zbožného želania. Radi by sme mali do konca marca definitívne stanovisko, kde budeme pôsobiť," uviedol generálny manažér Slovana Maroš Krajči. 

Slovan pôsobil v KHL tri sezóny, fanúšikovia si na súťaž zvykli a pravidelne zapĺňali štadión. Rozlúčka s hráčmi po poslednom zápase ročníka s Jokeritom Helsinki bola, akoby tím získal majstrovský titul. V súčasnosti všetko smeruje k tomu, že v novom ročníku už Slovan nebude pôsobiť v KHL. "Keď niečo končí, niečo nové sa začína. Na niečom novom teraz tvrdo pracujeme, čakajú nás stretnutia so zástupcami možností, ktoré máme. Zatiaľ sme absolvovali len predbežné rokovania, hlavné prídu v najbližších dňoch a týždňoch. Dáme dohromady podklady, zistíme plusy, mínusy, ktoré nám z toho vyplynú. Následne predstavíme podklady predstavenstvu a ono rozhodne, čo a ako ďalej," doplnil Maroš Krajči. 

Zástupcovia klubov slovenskej Tipsport extraligy si dokážu predstaviť, že v budúcej sezóne by v súťaži účinkoval aj Slovan. Domácej súťaži by návrat bratislavského tímu pomohol marketingovo i ekonomicky a dostalo by sa jej opäť viac pozornosti. Z administratívneho hľadiska by bol návrat Slovana jednoduchý. Ešte pri odchode do KHL rozhodli predstavitelia klubov a spoločnosti Pro-Hokej, že bratislavský tím bude pri prípadnom návrate prijatý späť do extraligy. Krajči nevníma návrat do extraligy ako krok späť a podpora na vstup od klubov ho potešila. "Návrat do extraligy by nebol krokom späť. Extraliga nás vychovala, vyšli sme z nej do KHL. Súťaž má svoju úroveň a my sme patrioti. Určite by to preto nebol krok späť. Stanovisko klubov ma potešilo, chcel by som sa im za to poďakovať. Uvidíme, čo prinesie čas. Vážime si to a berieme aj ako záväzok," uviedol Maroš Krajči. 

 

Slovan sa dostal počas pôsobenia v KHL na istú úroveň a v klube by si ju naďalej radi udržali. Zo sezóny 2014/2015 má však mužstvo aj veľa záväzkov. "Radi by sme ich čo najskôr splnili. Musíme rozmýšľať aj týmto smerom," tvrdí generálny manažér Slovana. Od budúcnosti klubu sa bude odvíjať aj zloženie kádra. V tejto fáze je predčasné rokovať o zmluvách či udržaní hráčov, keďže nie je známa súťaž, v ktorej bude klub pôsobiť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Rudolf Schuster dostal k jubileu pracovňu v Historickej radnici
Rudolf Schuster spomína na vstup Slovenska do NATO: Museli sme si to zaslúžiť!
Mikuláš Černák
Foto
Pôjde Mikuláš Černák na slobodu?! O prepustení bosa podsvetia má rozhodovať súd
(ilustračné foto)
Okrem zrážok zasiahlo Slovensko aj niečo iné: Ešte nie je koniec! Takéto počasie nás čaká
Ilustračné foto
Peklo v domove dôchodcov: Požiar si vyžiadal jednu obeť! Ďalší sa priotrávili
(ilustračné foto)
Ochromená doprava! Tisíce vodičov autobusov vstúpili do štrajku: V metropole zavládol chaos
(ilustračná foto)
Čaká nás druhé kolo volieb: Ministerstvo vnútra zriadilo infolinku! Čo všetko sa tam dozviete?
(ilustračné foto).
Aké sú ceny benzínu a nafty pred Veľkou nocou? Vodiči, na toto sa pripravte!
Lucid skončila v nemocnici s veľkými bolesťami.
Foto
KOMÁR dokaličil známu Slovenku: Vnútorné krvácanie, extrémne BOLESTI a... PREBOHA!
Lujze i Romanke mama nesmierne chýba.
Váš Tip
Kamarátka zavraždenej Janky († 52) sa snaží zabezpečiť jej dcéram dôstojný život: Pomoc zlomeným sirotám!
(ilustračné foto)
Horor v meste! Útočník nožom pobodal ľudí: Hlásia obete aj zranených
Ilustračné foto
Desivý incident vo Svidníku: Muž chcel podpáliť ženu, zapol všetky horáky v kuchyni! Hrôza, čo nasledovalo
Po Evke zostali tri deti a manžel.
Foto
Eva († 35) sa z bábätka tešila len mesiac: Čelná zrážka pripravila rodinu o mamu! Srdcervúce slová známych