Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.02.2015 22:46 | Šport | Futbal

Liga Majstrov: Suarez zostrelil Manchester, Juventus zdolal Dortmund

Futbalisti anglického majstra Manchester City prehrali v utorňajšom úvodnom osemfinále Ligy majstrov.

Futbalisti anglického majstra Manchester City prehrali v utorňajšom úvodnom osemfinále Ligy majstrov 2014/2015 na domácom Etihad Stadium s FC Barcelona 1:2. Katalánci si tak po dvoch prvopolčasových góloch uruguajského útočníka Luisa Suareza vytvorili skvelú pozíciu do odvety na Nou Campe, ktorá sa bude hrať 18. marca. V druhom utorňajšom osemfinále na štadióne Juventusu Turín zvíťazili domáci nad Borussiou Dortmund 2:1.

V Manchestri sa v repríze vlaňajšieho osemfinále začalo opatrne, v 8. minúte Milner z dobrej pozície pokazil priamy kop a tak ako prvý sa do nebezpečnejšej situácie dostal po desiatich oťukávajúcich minútach hosťujúci "nepriateľ tribún" Suarez. No jeho zakončenie minulo pravú žrď. Ale uruguajský útočník sa už presadil v 16. minúte, keď center Messiho narobil Kompanymu veľké problémy a od jeho chrbta odrazenú loptu poslal po zemi do siete bývalý hráč FC Liverpool. Španielsky tím mal opticky viac z hry, domáci čakali na nebezpečný brejk, no ten neprichádzal. Po polhodine hry zakombinoval Messi s Albom, ktorého center našiel Suareza a ten aj s pomocou ľavej žrde poslal loptu druhýkrát za chrbát bezmocného Harta. Definitívne K.O. domácim mohol uštedriť v 44. minúte Alves, ale v rýchlom úniku jeho lob cez Harta skončil len na brvne. "Citizens" mohli znížiť v 45. minúte Nasrim, jeho strelu ale ter Stegen vyrazil na roh.

Do druhého polčasu vstúpil aktívnejšie Manchester a v 49. minúte mohol skórovať Džeko, úplne osamotený na päťke ale hlavičkoval iba do stredu brány, resp. náručia ter Stegena. O šesť minút nebezpečne, ale tesne mimo pálil Agüero. Moment domáceho argentínskeho útočníka ale prišiel v 69. minúte, keď City zakombinovalo pred 16-kou, Agüero do nej vtrhol medzi troch obrancov "Barcy" a strelou pod brvno nezadržateľne znížil. Domáci tlačili v snahe vyrovnať, ale dostali tvrdú ranu v 74. minúte, keď po faule na Alvesa a druhej žltej karte musel predčasne z ihriska Clichy. Zverenci Luisa Enriqueho početnú prevahu využili na kontrolovanie hry a cennú výhru nad tímom Čiľana Manuela Pellegriniho ustrážili. V nadstavenom čase ešte penaltu zahodil Messi.

 

V Turíne začali "bianconeri" náporom, mali viac loptu na kopačkách a svoju prevahu zužitkovali v 13. minúte. Morata potiahol po ľavej strane, po zrýchlení sa cez obrancu dostal k prudkému zakončeniu, brankár Borussie Weidenfeller loptu len vyrazil presne pred dobiehajúcého Teveza a ten do prázdnej brány už nemal problém doraziť. Výber kouča Jürgena Kloppa nezvesil hlavy a na nohy ho postavila v 18. minúte chyba stopéra Chielliniho, ktorý sa pošmykol, Reus si loptu naviedol na stred šestnástky a rutinérskou strelou prekonal Buffona. Po polhodine hry napriahol nebezpečne hosťujúci Sahin, ale Buffon domácich podržal. "Stará dáma" udrela krátko pred polčasom, Pogba z ľavej strany nacentroval do päťky, kde nepokrytý Morata trafil do odkrytej brány.

V 58. minúte tvrdo, no len do stredu domácej bránky pálil Immobile. Borussia mala viac z hry, lepšie kombinovala, ale nevedela si vypracovať čistú šancu. Na druhej strane ju mohol definitívne poslať do kolien Tevez v 72. minúte, ale tesne minul pravú tyč. Neujala sa ani veľká šanca domáceho Pereyru v 86. minúte. Taliansky šampión doma neprehral už v 47. súťažnom zápase za sebou a do odvety v Dortmunde (18. marca) pôjdu zverenci kouča Massimiliana Allegriho v lepšej pozícii.

Manchester City - FC Barcelona 1:2 (0:2)

Góly: 69. Agüero - 16. a 30. Suarez, ŽK: Clichy - Rakitič, Alves, Adriano, ČK: 74. Clichy (Manchester) po 2 ŽK, rozhodoval: Brych (Nem.), 45.500 divákov.
zostavy:

Manchester: Hart - Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy - Nasri (61. Fernandinho), Fernando, Milner, Silva (78. Sagna) - Džeko (68. Bony), Agüero

Barcelona: ter Stegen - Alves (75. Adriano), Pique, Mascherano, Alba - Rakitič (71. Mathieu), Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar (80. Pedro)

Juventus Turín - Borussia Dortmund 2:1 (2:1)

Góly: 13. Tevez, 43. Morata - 18. Reus, ŽK: Vidal, Pereyra - rozhodoval: Lahoz (Šp.), 39.000 divákov.
zostavy:

Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo (37. Pereyra), Pogba - Vidal (86. Padoin) - Tevez (89. Coman), Morata

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (32. Ginter), Papastathopoulos (46. Kirch), Hummels, Schmelzer - Gündogan, Sahin - Aubameyang, Mchitarjan, Reus - Immobile (76. Blaszczykowski)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši
Hoaxy zašli priďaleko.
FotoVáš Tip
Hoaxy zašli priďaleko, na ľudí číha nové nebezpečenstvo: Slovák šíri na internete strašidelnú výzvu!
Na scenáristu nedá televízia dopustiť.
Foto
Andy Kraus zdolal jeden zo svojich najväčší strachov: Uf, to chcelo ale odvahu!
Ilustračné foto
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene
Ilustračné foto
Na západe zúri nebezpečné ochorenie: Slovensko tento rok láme rekordy, na zozname pacientov sú len tínedžeri
Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.
Šéf NATO na plné ústa: Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť protivzdušnú obranu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Aktualizované
Fico odhalil plány: Koho navrhnú na post eurokomisára za Slovensko? Má to byť tento muž
Nájdete všetkých psíkov, ktorí majú zatvorené aspoň jedno oko?
Slováci, potrápte si hlavičky: Koľko psíkov má na obrázku zatvorené aspoň jedno oko?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Splnili sme sľub, vyhlásil Fico: Seniori si po novom prilepšia k dôchodku