Utorok 19. 3.
Jozef
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.03.2015 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Najväčšie tajomstvo v živote Petra Sklára: Prečo som si zmenil meno!

Herec Peter Sklár sa snaží pozerať na život z tej lepšej stránky. Nie vždy sa mu to však darí, osud mu totiž pripravil nejedno trápenie. 

O tom, že mal problémy s exmanželkou, sa už niečo popísalo. Ale o fakte, že sa vlastne nevolal Sklár, prehovoril po prvý raz.

Ako sa cítite ako starosta Hornej Dolnej Karol Frlajz?

Výborne, na parádu. Sú tam všetci moji ľudia, ktorých mám rád a oni majú radi mňa. Takže je tam radosť žiť.

 

Stretli ste sa aj so skutočným starostom Novej Lehoty, kde sa Horná Dolná nakrúcala?

Stretli sme sa na akcii, ktorú sme mali už po výrobe seriálu a možno pôjdem k nemu aj na školenie, aby som sa zaučil.

Vedeli by ste si predstaviť, že by ste boli ozajstným starostom?

Žijem v Šenkviciach, a keď­že je starosta môj kamarát, viem, že to vôbec nie je ľahká práca. Je to o papierovačkách a politike, takže je s tým otrava a radšej by som zostal pri tom svojom hereckom starostovi.

Karol Frlajz je na rozdiel od vás vášnivým rybárom. Dokázali by ste uviazať háčik na silón a nahodiť udicu?

Už áno, pretože som poprosil kamarátov rybárov o rýchlokurz. A dohodli sme sa, že keď budem aj naďalej hrať rybára, tak ma zoberú aj na rybačku.

A ako relaxujete vo voľnom čase?

Absolútny relax je pre mňa lyžovanie a pred šiestimi rokmi som objavil golf, takže som aj vášnivým golfistom. Je to adrenalínový šport, hoci predtým som si myslel, že je to pre pánov nad 55 rokov, s veľkým bruchom a s dvoma by-passmi. Nie je to tak a mrzí ma, že som tento šport objavil až po štyridsiatke.

Ľudia, ktorí robia zábavu, sú vraj doma dosť nudní. Je to aj váš prípad?

Hovorí sa, že doma sú najsmutnejší komici a klauni. Za celý deň majú toho dosť, veď humor je vážna vec. Aj ja keď prídem domov, musím riešiť problémy otca, výchovu detí, fungovanie domácnosti, všetko to, čo aj ostatní...

Hrávali ste v zábavnej relácii S. O. S. s Peťou Polnišovou, Romanom Pomajbom, Danom Danglom. Prečo vás nevzali do partie, keď robili reláciu Kredenc, alebo ešte predtým Partičku?

To je otázka pre Dana Dangla, ktorý mal už tento projekt rozbehnutý, a ja som zasa fungoval v iných. Herci si nemajú šancu vyberať, nás vždy len oslovia na projekt. Ale potešilo by ma, keby som tam bol.

V seriáli Panelák ste sa objavovali ako doktor Filip Malý. Je pravda, že vám dali v Jojke stopku?

Andy Kraus píše dejové linky a rozohráva situácie jednotlivých rodín. Keď potrebuje niektorú z nich dostať do popredia, tak niektorí sa na čas vytratia. Mňa raz poslal na Oravu robiť primára, a potom som sa zase vrátil s novou rodinou. Som veľmi rád, že mi Andy dal šancu zahrať si v Paneláku. Bola to zas iná postava ako Ali z Mafstory, ktorý bol alfa samcom. Teraz som si zahral submisívneho pána doktora.

Takže sa tam vrátite, alebo vám povedali, že končíte, lebo ste v konkurenčnej Hornej Dolnej?

Nie, rozprávali sme sa len o tom, že moja rodina sa trochu stiahne. Nemám informáciu, že by som skončil. Ja dúfam, že sa tam vrátim, lebo nie som sám, čo účinkuje v Paneláku a tiež v Hornej Dolnej.

Všetci vás poznajú ako Petra Sklára, ale v skutočnosti ste sa narodili ako Peter Perďoch. Prečo ste si priezvisko zmenili?

Perďoch je priezvisko môjho otca, ktorý pochádza z Kysúc. Na vysokej škole som sa rozhodol, že si ho zmením na priezvisko po mame, ktorá sa za slobodna volala Sklárová. Bolo to už pred viac ako dvadsiatimi rokmi, takže nechcem to nejako riešiť, ale Sklár nie je pseudonym.

Prečo ste to urobili?

Kvôli herectvu. Zdalo sa mi to lepšie zapamätateľné a aj sa to lepšie vyslovuje.

Ako to zobral váš otec?

Absolútne to chápal a akceptoval. Nedal na sebe znať, že by ho to trápilo. A moji synovia Matej (18) a Michal (17) sa už narodili s priezviskom Sklár.

S ich mamou, ktorá mala problémy so zákonom a dva roky bola vo väzení, ste sa po dlhých ťahaniciach rozviedli. Koľko mali chlapci rokov a ako vnímali život bez mamy?

To je skôr otázka na nich. Starší mal vtedy sedem, mladší šesť. Ale aj v tomto prípade platilo, čo ťa nezabije, to ťa posilní. Nevidím na nich, že by ich to nejako poznačilo. Mne neprekáža o tom hovoriť, ja sa nad to povznesiem, ale nerád by som to rozoberal kvôli svojim synom. Aj keď sú veľkí, načo jatriť znovu rany. S exmanželkou sme už desať rokov od seba a ja to považujem za uzavretú kapitolu. Chlapci už dospievajú do veku, keď si sami formujú názor a ja to nechávam na nich.

Zostať sám s dvoma malými deťmi asi nebolo pre vás jednoduché...

Nebolo to ľahké, ale neberiem to tragicky. Veď len v našej ulici sme boli asi traja otcovia, ktorí sami vychovávali svoje deti. Tak to život priniesol a nejako sme to zvládli. Ako mladý herec som vtedy rozbiehal svoju kariéru a najviac mi pomohla moja rodina. Potom prišla ponuka, kde som sa zviditeľnil a neskôr aj lukratívnejšie práce, takže odvtedy sa to trochu zlepšilo.

O otcovi sa vždy veľmi pekne vyjadrujete a zdôrazňujete, že to bol práve on, kto vám v ťažkých chvíľach pomohol. A čo mama?

Otec je najdôležitejší chlap v mojom živote. Musím priznať, že aj listy, ktoré mi kedysi napísal, boli tie najkrajšie, aké som kedy dostal. Dodali mi silu... Teraz už je na dôchodku, bude mať 77 rokov, ale doteraz je veľmi empatický. Veľmi mi pomohol, ale veľmi mi pomáhala aj mama. Je profesorkou a v tom čase učila na univerzite v Poľsku. Bola tam desať rokov. S otcom sme žili denne, tak­že preto bola tá pomoc intenzívnejšia a dodnes je otec pilierom našej rodiny. Mama zase ešte stále učí v škole v Bratislave, a to už bude mať 70 rokov.

Zanevreli ste po tom nevydarenom manželstve na ženy?

Nie, ale bol som vo vzťahoch veľmi opatrný. V podstate som bol štyri roky sám.

Už niekoľko rokov je však vašou partnerkou Monika (51). Čo robí a kde ste sa spoznali?

Monika je produkčná v jednej reklamnej agentúre a zoznámil nás spolu jeden náš spoločný známy na kofole. Pol roka sme si vykali, potom to prešlo do vzťahu a už sme spolu takmer desať rokov. Ale najskôr musela Monika prejsť v konkurze cez mojich synov.

Žijete spolu v Šenkviciach?

Monika tam s nami žila, ale teraz je kvôli práci v Bratislave a do Šenkvíc dochádza.

Nakrúcanie Hornej Dolnej urýchlili 

Taký divácky úspech, ako dosiahol seriál Horná Dolná, nečakal azda nikto. Čísla sledovanosti sa vyšplhali k miliónu a televízia Markíza spolu s tvorcami a hercami sú nadšení. Osem dielov nakrútili za dva mesiace ešte minulý rok a s ďalšími sa malo začať až po 15. máji tohto roku. Všetko je však inak. Vďaka úspechu sa kolotoč v obci Nová Lehota rozbehne už o mesiac skôr, teda 15. apríla! Podľa zdroja zo zákulisia to už nebude len osem častí, ale hneď šestnásť. Vymyslieť však niečo nové a zábavné len s tým istým hereckým obsadením, aké tam je, zrejme nebude ľahké ani pre režiséra a tvorcu Tomáša Janča. Herci sa preto domnievajú, že do jednotlivých častí príde zakaždým niekto nový, ako to bolo v prípade Turka, ktorého si perfektne s dokonalou turečtinou zahral Roman Pomajbo.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nemecký minister obrany Boris Pistorius (vpravo) na zasadnutí parlamentu v Berlíne.
Poľsko a Nemecko aktivujú tankovú koalíciu: Preberajú zodpovednosť za sily rýchlej reakcie
Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona počas tlačovej konferencie v Senci.
Foto
Veľké komplikácie na repre zraze: TOTO vyšetrenie poslalo domov 4 hráčov!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Biely dom potvrdil to, čím sa chválil Izrael: Smrť vysokopostaveného vodcu Hamasu
Vladimir Putin oslavuje ďalšie víťazstvo v prezidentských voľbách.
Pravda o prezidentských voľbách v Rusku odhalená: Týmto sa Putin rozhodne nebude chváliť
Neprišlo im zvláštne, že sú na pláži sami.
Foto
Na prvý pohľad nevinná fotka, no turistov vyšla draho: Za to, čo si dovolili na pláži, im hrozí vysoká pokuta!
Vladimir Putin (druhý sprava) sa zúčastňuje na koncerte pri príležitosti svojho víťazstva v prezidentských voľbách a 10. výročia anexie Krymu Ruskom na Červenom námestí v Moskve v Rusku spolu s protikadidátmi vo voľbách, vľavo Vladislav Davankov, druhý zľava Leonid Sluckij a vpravo Nikolaj Charitonov.
Putin a jeho protikandidáti na jednom pódiu: Jasný dôkaz o tom, ako to s voľbami v Rusku bolo
Zľava Marek Hrivík, Šimon Nemec, Oliver Okuliar, asisitent trénera Andrej Podkonický, tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
Skvelá správa: Slovensku môže na MS v Česku pomôcť aj TÁTO zámorská posila!
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka počas tlačového vyhásenia na tému Podanie prezidentky na Ústavný súd SR.
Úrad špeciálnej prokuratúry prešiel zmenami: Bolo konanie Žilinku v súlade so zákonom?
Jeden z najuznávanejších a najvplyvnejších módnych návrhárov.
Foto
Draží sa rezidencia ikony sveta módy: Prečo Lagerfeld († 86) nejedol vo svojom vlastnom byte?
(ilustračné foto)
Chodíte spať s mokrými vlasmi? Už to nikdy neurobíte: TOTO si vodíte do postele
Členovia volebnej komisie zrátavajú hlasy po prezidentských voľbách v Rusku.
Spojené štáty komentujú voľby v Rusku: Toto bol neuveriteľne nedemokratický priebeh
Skokani sú zvyknutí skákať aj v lete, preto sa nápadu nebránia.
Foto
Tvár jej zaliala krv: Hororový pád lyžiarskej skokanky!