Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.02.2015 08:58 | Správy | Domáce správy

Pozrite sa, aká je situácia na slovenských cestách

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné. Povrch je prevažne mokrý, okrem vyššie položených miest, kde na cestách nižších tried je čerstvý, kašovitý až utlačený sneh v hrúbke 1 až 5 cm, miestami až do hrúbky 15 cm. Na cestách v okresoch Žilina, Bytča, Rajec, Spišská Nová Ves, Rožňava a Moldava nad Bodvou je vyhlásený I. stupeň kalamitnej situácie, upozorňuje Slovenská správa ciest na svojej internetovej stránke.

Povrch ciest cez horské priechody (HP) je prevažne pokrytý čerstvým, kašovitým až utlačeným snehom do hrúbky do 5 cm. HP Donovaly, Cukmantel, Veľké Pole, Zbojská majú hrúbku snehovej vrstvy 5 až 10 cm, HP Súľová nad 15 cm. HP Šútovce, Šturec, Príslop, Dargov, Chorepa, Kremnické Bane, Ďurďošík, Soroška, Biela Hora a Vyšehrad majú povrch vozovky vlhký až mokrý, HP Klenov a Pusté Pole majú povrch vozovky suchý. HP Zbojská, Donovaly a Havran majú na povrchu vozovky miestami zľadovatený sneh. HP Súľová je uzatvorený pre všetku dopravu! Vernár je uzatvorený pre nákladnú dopravu. Uzatvorené sú HP Zbojská a Dobšiná pre vozidlá nad 3,5 t a HP Donovaly, Veľké Pole a Šútovce pre vozidlá nad 10 m. HP Soroška pre vozidlá nad 3,5 t a HP Homôľka pre vozidlá nad 10 m sú prejazdné len so snehovými reťazami.

Cesty prvej triedy I/59 v úseku Korytnica - Ružomberok, I/67 na úseku Rožňava - Henckovce, I/67 odb. Dedinky - Ostrá Skala sú pre vozidlá nad 3,5 t prejazdné len so snehovými reťazami. Na ceste I/51 na úseku Tepličky - Banská Belá , na I/59 Uľanka - Motyčky je miestami zľadovatený sneh. Cesta I/64 na úseku Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo je uzatvorený pre vozidla nad 10 m.

 

Cesty druhej triedy II/526 Štítnik - Rožňava, II/535 odb. Dobšiná - Palcmanská Maša, II/584 úsek Srdiečko - Bystrá, II/587 Henckovce - odb. Petrovo - Pašková sú pre vozidlá nad 3,5 t prejazdné len so snehovými reťazami. Cesty II/526 sedlo Hrádok - Štítnik, II/533 Gemerská Poloma - sedlo Súľová a II/549 Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie sú uzatvorené pre všetku dopravu.

Cesta tretej triedy III/018147 Štrba - Liptovská Teplička je uzatvorená z dôvodu silného nárazového vetra a tvorby snehových závejov. Cesta III/05086 Hronská Dúbrava - Železná Breznica z dôvodu popadaných stromov na vozovku neprejazdná pre motorové vozidlá. Odklon dopravy riadi dopravná polícia. Cesta III/06517 od konca obce Vyhne po Červenú Studňu je uzavretá do odvolania z dôvodu popadaných elektrických káblov a konárov. Cesta III/06526 Lehôtka pod Brehmi - Podhorie je až do dovolania uzatvorená v dôsledku padania stromov na cestu. Cesta III/06712 Rejdová (okres Rožňava) je pre popadané stromy neprejazdná.

SSC upozorňuje aj na zníženú viditeľnosť do 100 m v lokalitách Čataj, Zeleneč, Zavar, Tornaľa a Lozorno a do 200 m v lokalitách Budimír, Rimavská Sobota a Brezno.

Na ceste I/14 v okrese Turčianske Teplice a na HP Šturec hrozí padanie skál na vozovku. Pri teplotách okolo bodu mrazu sa pri dažďových, zmiešaných a snehových zrážkach môže na vozovke vytvárať poľadovica.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?