Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Hrozná cena za zlé vysvedčenie: Krásnej Jesike odrezal vlak v Pezinku nohy!

Pre zlé známky si siahla na život! Prváčka Jesika (15) z pezinského gymnázia si v piatok polročné vysvedčenie neprevzala.

Deň predtým sa zo strachu rozhodla ukončiť svoj mladý život strašnou smrťou pod kolesami vlaku. Akoby zázrakom však zrážku prežila. Obľúbený volejbal, v ktorom reprezentuje Pezinok, si však už nikdy nezahrá - prišla o obe nohy.

Gymnazistka Jesika síce o vlások unikla smrti, ale už navždy z nej bude invalid. Vlak jej od tela odrezal pravú nohu v predkolení a ľavú nad členkom. Podľa zdroja Nového Času mali byť dôvodom jej zúfalého činu známky na vysvedčení. Študenti gymnázia potvrdili, že Jesika prepadla na pol roka z fyziky, chémie a matematiky.

„Je to hrozné. V škole s ňou iné problémy, okrem znalostí z niektorých predmetov, neboli. Je to len polročné hodnotenie, do konca roka si žiak môže známky opraviť,“ prezradila pre čas.sk pedagogička zo školy, do ktorej dievča chodí. Zhrozená je aj riaditeľka gymnázia. „Sme z toho zdrvení a veľmi nás to mrzí. Vôbec sme niečo také nečakali,“ priznala riaditeľka Jana Solgová. Podľa spolužiakov bola Jesika veselá a vôbec nechápu, prečo sa úspešná reprezentantka Pezinka vo volejbale rozhodla pre takýto hrozný čin. „Je to super dievča a nikdy v živote by som si nepomyslela, že ona bude schopná niečoho takého,“ prezradila Jesikina spolužiačka, ktorá navštevuje vedľajšiu triedu na gymnáziu.

Tragédia sa stala neďaleko železničnej stanice Pezinok-zastávka. „Dievča vošlo na trať a ľahlo si na koľajisko. Rušňovodič ihneď zatiahol rýchlobrzdu, no zrážke už nedokázal zabrániť. Vlak jej amputoval obe dolné končatiny,“ uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Krásnu Jesiku previezli do Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch. „Zdravotný stav dievčaťa je stabilizovaný, je mimo ohrozenia života,“ uzavrela hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická.

  

Dieťa sa bojí, že rodičov sklame

František Skokan, psychológ

- Samovraždy pre zlé známky sú predovšetkým o strachu. Dieťa sa bojí, že rodičov sklame a aký bude mať zlé vysvedčenie dosah na jeho život. Mladý človek však neuvažuje, aké bude mať samovražda dôsledky. V prvom rade by mali meniť rétoriku rodičia. Rečami ako „s päťkou mi domov nechoď“, chcú deti motivovať, no nie každý v tomto veku je zrelý, aby vnímal, čo je medzi riadkami. Potom sa mladý človek bojí, že sa niečo stane, obáva sa najmä trestov. Rodičia majú moc, môžu zakazovať, ale nemali by ju zneužívať. Motiváciou tiež môže byť neúspech, že ostatní sú lepší, ako som ja. Problémom nášho školstva tiež je, že podľa učiteľov je pre náš život dôležité všetko. Aj osnovy sú tak postavené. Myslím si, že množstvo vecí, ktoré sa učia, sú zbytočné. Niektorí učitelia to nevedia pochopiť, majú čierno-biele videnie. Sú nároční. Ako zistiť, že dieťa sa chystá spáchať samovraždu? Zatajuje, nerozpráva sa alebo nepriznáva niektoré veci...

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu