Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.01.2015 00:00 | Šport | Hokej

Tibor Kutálek sa teší z prvého hetriku v Extralige: Vyhráva na ľade aj heligónke!

Skvelá sezóna. Skúsený útočník Tibor Kutálek (28) ju momentálne prežíva v Piešťanoch, kde je s 39 bodmi (20 + 19) najproduktívnejším hráčom. 

Výbornú formu potvrdil aj v utorok proti Trenčínu, keď v druhej tretine za šesť minút strelil hetrik a zariadil tak obrat z 0:3 na konečných 4:3! Málokto z fanúšikov však vie, že odchovanec Skalice okrem hokeja rád vyhráva aj na heligónke.

Keďže v Piešťanoch bola tradičná Kutálkova 33-ka obsadená, Tibor hrá v drese s číslom 24. To patrilo jeho bývalému slávnemu spoluhráčovi Žigmundovi Pálffymu. „Mne to bolo jedno, a tak som povedal môjmu synovi Martinkovi, aby mi nejaké vybral. A on hneď ukázal na Žigovo. Určite si však nič nenamýšľam, s takým hráčom sa nemôžem porovnávať,“ usmial sa Kutálek.

Do uplynulej sezóny bolo meno Tibora Kutálka neodmysliteľne spájané so Skalicou, kde pravidelne patril medzi lídrov HK 36. Po jej skončení sa však s vedením nedohodol na novej zmluve a prijal ponuku z Piešťan. Tam rýchlo zapadol. „Zatiaľ je to dobré a prestup hodnotím ako vydarený. Bodovo i herne sa mi darí, čo je však zásluha celého tímu, a ak by som mal niekoho obzvlášť vyzdvihnúť, tak Dušana Pašeka. Len škoda, že nie sme vyššie v tabuľke,“ povedal šikovný pravý krídelník. To, v akej pohode momentálne hrá, naposledy potvrdil v utorok proti Trenčínu, keď Piešťany nakopol v už takmer prehranom zápase: „Nevyzeralo to s nami dobre, ale prvý gól prebral mňa i celé mužstvo. Bol to môj vôbec prvý hetrik v Extralige a cením si ho o to viac, že vo víťaznom zápase. Hneď mi prišlo množstvo gratulácií od rodiny i od priateľov. Potešilo ma, že to sledujú. Je super, že sme zabodovali naplno a ešte viac odskočili konkurentom v boji o postup do play off.“

 

Okrem hokeja sa tento útočník už roky aktívne venuje aj hre na heligónke so spevom ľudových piesní. Je členom Klubu priateľov heligónky v Senici a za sebou má už viacero vystúpení na rôznych festivaloch na Slovensku i v Česku! „Samozrejme, že zo začiatku som mal takú zdravú trému, ale teraz už nie. Lásku a hádam aj nejaký talent k muzike som zdedil po otcovi, ktorý bol tiež heligonkár. Je to môj koníček, ktorý beriem zároveň ako príjemné odreagovanie hlavne v lete. Vtedy sa rád venujem folklóru vrátane vystúpení, na ktoré chodievam aj so svokrom, ktorý hrá na bubne,“ prezrádza Tibor Kutálek. Doma má tri heligónky a jednu z nich v Piešťanoch, keďže na cvičenie si nájde čas aj počas sezóny. O jeho záľube vedia aj spoluhráči. „Už v Skalici, keď sme mali nejakú akciu, často sa to skončilo pri heligónke. A chalanom v kabíne som zahral už aj v Piešťanoch. O tom, že som profesionálny športovec, však vedia aj kolegovia v hudbe, takže v lete na koncertoch sa ma ľudia zase pýtajú na hokej,“ dodal Kutálek.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Lucid skončila v nemocnici s veľkými bolesťami.
Foto
Extrémne BOLESTI známej Slovenky: Vnútorné krvácanie kvôli KOMÁROVI a... PREBOHA!
Lujze i Romanke mama nesmierne chýba.
Váš Tip
Kamarátka zavraždenej Janky († 52) sa snaží zabezpečiť jej dcéram dôstojný život: Pomoc zlomeným sirotám!
(ilustračné foto)
Horor v meste! Útočník nožom pobodal ľudí: Hlásia obete aj zranených
Ilustračné foto
Desivý incident vo Svidníku: Muž chcel podpáliť ženu, zapol všetky horáky v kuchyni! Hrôza, čo nasledovalo
Po Evke zostali tri deti a manžel.
Foto
Eva († 35) sa z bábätka tešila len mesiac: Čelná zrážka pripravila rodinu o mamu! Srdcervúce slová známych
(ilustračné foto)
Vyslať vojakov na Ukrajinu? Názor Poliakov vás prekvapí: Také výsledky nikto nečakal!
Ilustračné foto
Úmrtnosť vlani na Slovensku klesla: Toto bola najčastejšia príčina smrti!
Filipa aj Denisu napadla medvedica.
Foto
Obete zastrelenej medvedice majú stále strach: Denisa od incidentu nebola vonku! Poznačilo to aj Filipovho synčeka
Spoznávate tohto muža?
Foto
Krádež v obchodnom centre v Bratislave: Muža zachytili kamery! Spoznávate ho?
Nehoda autobusu na diaľnici A9 v Nemecku
Foto
Tragická nehoda v Nemecku: Šoférmi prevráteného autobusu boli Slovák a Čech! Nové informácie
Dusno na súde medzi Kollárom a Richterovou.
Foto
Dusno na súde! Kollár a Richterová po takmer 4 hodinách na pojednávaní: Prečo odchádzala s úsmevom?
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Komplikácie na diaľnici smerom do Bratislavy: Na ceste sa nachádza... Vodiči, dávajte si pozor!