Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.01.2015 12:44 | Šport | Hokej

Nemajú iný nápad s maskotom? Iba ho oprášia, vymenia mu dres a svet sa nám bude smiať!

Ten istý maskot! Goooly bude zabávať fanúšikov aj počas hokejových majstrovstiev sveta 2019, ktoré by mali byť na Slovensku.

Samozrejme, najprv ich musí schváliť kongres Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v máji v Prahe. Po odstúpení Švajčiarska z kandidačného procesu je Slovensko jediným záujemcom o usporiadanie 83. majstrovstiev sveta v hokeji.

Goooly bol maskotom aj na svetovom šampionáte 2011. Už v septembri 2014 na polročnom kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v Tenerife na Kanárskych ostrovoch predstavili zástupcovia SZĽH motto šampionátu: "Slovak Republic, Hockey Republic, play again" čiže "Slovenská republika, hokejová republika, hrá opäť".

Podobné heslo mal aj prvý šampionát na Sloven

sku v ére samostatnosti. Zástupcovia SZĽH už predstavili aj logo MS 2019, ktoré vybrali spomedzi 120 zaslaných návrhov. Logo, ktoré navrhol Michal Krajči, nesie základné atribúty šablóny IIHF doplnené o mapu Slovenska, hokejku vo farbách vlajky SR a so štátnym znakom. Na logu je momentálne ešte aj názov kandidát, po pridelení šampionátu zmizne.

"Maskot Goooly mal v roku 2011 veľký úspech, je populárny, promujeme ho na všetkých zväzových akciách. Nebudeme ho preto meniť, dostane len nový dres s aktuálnym logom. Rovnako zostane aj úspešný slogan z posledného šampionátu, do ktorého pribudne spojenie 'hrá opäť'. V celom duchu sa bude niesť aj naša samotná prezentácia na kongrese IIHF," uviedol prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček.

Prípravné práce kandidatúry pokračujú podľa vopred stanoveného plánu. O šampionát sa uchádzajú Bratislava a Košice. Slovenská strana teraz musí splniť všetky podmienky IIHF. V závere roka 2014 odovzdali Slováci kompletnú technickú dokumentáciu k šampionátu, ktorá obsahovala zámer, organizačnú štruktúru, podporu subjektov na úrovni štátu, ministerstiev, územných celkov a hosťujúcich miest Bratislavy a Košíc. V súčasnosti sa chystá prezentácia pred príslušnou komisiou IIHF, ktorá sa uskutoční 2. a 3. marca v Zürichu. Ešte predtým prídu traja zástupcovia komisie pre podujatia na Slovensko na inšpekčnú cestu.

O pridelení MS 2019 sa bude rozhodovať 15. mája na kongrese IIHF v Prahe. Slováci budú mať pred delegátmi dvadsaťminútovú prezentáciu. "Je rozdelená do dvoch častí. V prvej bude videoprezentácia Slovenska, druhá bude technická, v ktorej predstavíme naše technické riešenia, logistiku, zonáciu a všetky ďalšie otázky. Aj keď sme jediný kandidát, stále si vytvárame na seba tlak a chceme poznať silné i slabé stránky nášho projektu, aby sme zorganizovali úspešný šampionát," uviedol projektový manažér kandidatúry Miroslav Valíček.

 

Slovensko predtým organizovalo MS v hokeji v roku 2011, Bratislava ešte v rokoch 1959 a 1992 ako súčasť federácie participovala na usporiadaní šampionátu s českými mestami. Slováci chcú, aby sa o MS 2019 hovorilo ako o ešte vydarenejších ako v roku 2011, ktoré mali obrovský úspech.

V súčasnosti sú známe už dejiská šampionátov do roku 2018. Najbližšie bude hostiť svetovú hokejovú elitu Česko (Praha a Ostrava) v máji 2016 sa MS uskutočnia v ruských mestách Moskva a Petrohrad, o rok neskôr v nemeckom Kolíne a francúzskom Paríži. Máj 2018 privedie najlepšie reprezentačné výbery do dánskych miest Kodaň a Herning.

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Dobré správy z vesmíru: Modul na Mesiaci sa podarilo aktivovať! Aký je jeho význam?
Ilustračné foto
Rusko a KĽDR pritvrdzujú: Stretli sa a... Strasie vás, keď zistíte, o čom diskutovali!
V košickej zoo sa vyskytla vtáčia chrípka (archívne foto).
Váš Tip
V košickej zoo to na jar ožíva: Na čo všetko sa môžu návštevníci tešiť už počas sviatkov?
Nehoda autobusu na diaľnici A9 v Nemecku
Foto
Prevrátený autobus na diaľnici: Počet obetí sa zmenil! Niekoľko ľudí bojuje o život
ilustračné foto
Foto
Najdivokejšie predpovede brazílskeho Nostradama pre rok 2024: 3. svetová, nový kráľ a... Jedna sa už mala naplniť!
(ilustračné foto)
Francúzsko je zdesené: Riaditeľovi školy sa vyhrážajú smrťou po hádke o hidžábe!
Foto
Černák prepisoval klubové štatistiky: TOTO dokázal iba ako štvrtý hráč Tampy
Foto
Kapitán hokejovej repre sa zranil: Je ohrozená jeho účasť na MS?!
Pád mosta v americkom Baltimore
Foto
Najhoršie správy sa potvrdili: Tragická dohra zrúteného mosta! Z vody vytiahli...
Novou šéfkou Bibiany sa stala Petra Flach.
Foto
Ďalší prešľap Šimkovičovej: Dosadila za riaditeľku Bibiany kamošku z Kittsee?! Reaguje aj Smatanová
Tibor Vargapál na súťaži Apimondia, ktorá sa uskutočnila v Čile, získal 15 medailí!
Obrovský úspech: Tiborov med patrí medzi NAJLEPŠIE na svete! Aha, koľko ocenení získal
Potápači majú za úlohu nájsť telá nezvestných robotníkov
Foto
Novinky o páde mosta v Baltimore: Odvolali záchrannú akciu! Hrozivý dôvod