Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.01.2015 09:08 | Správy | Domáce správy | Bratislava

V Bratislave vyhlásili celomestský posyp, dopravu to nezachránilo: Meškanie MHD narastá!

Vedenie Bratislavy nariadilo o siedmej ráno posyp kopcovitejších častí mesta a mostov, o pol ôsmej bol vyhlásený celomestský posyp.

Zjazdnosť ciest, chodníkov, námestí a priechodov pre chodcov v Bratislave zabezpečuje 54 sypačov a 89 pracovníkov. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová, v pondelok o 18:40 vydali príkaz na posyp kopcovitých terénov, ako sú cesty na Kamzík, Dlhé Diely, do Lamač, na Kramáre, a to najmä pre zľadovatený povrch vozoviek. Dnes ráno od 07:00 začali s posypom kopcovitých terénov, mostov a nadjazdov v Petržalke. Následne pre pretrvávajúce sneženie nariadili dnes o 7:30 celomestský posyp, ktorý trvá," podotkla Skokanová.

Dispečing oddelenia správy komunikácií Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava monitoruje stav ciest a reaguje na každú vzniknutú situáciu. Doprava nie je nikde vylúčená. "Komunikácie sú zasnežené a z tohto dôvodu vodiči jazdia opatrnejšie a so zvýšenou obozretnosťou. Mestská hromadná doprava mešká od 10 minút a v niektorých oblastiach približne 20 minút," informovala hovorkyňa dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Situácia na slovenských cestách

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné, informuje Slovenská správa ciest. Povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na cestách vo vyššie položených lokalitách stredného, východného Slovenska a na západnom Slovensku je vozovka miestami pokrytá kašovitým, prípadne utlačeným snehom v hrúbke 1-3 cm.

 

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý. Zľadovatený sneh do jedného centimetra sa miestami nachádza na priechodoch Vernár a Podspády. Utlačený sneh do 3 cm sa nachádza na horských priechodoch Vrchslatina, Cukmantel, Huty, Látky-Prašivá, Veľké Pole, Makov.

Správa z Českej republiky - cesta I/56 Staré Hamry - Ostratice je pre nákladnú dopravu neprejazdná (na SR - hraničné priechody Klokočov a Makov). Úsek cesty - III/06329 Dunajská Streda-Trhová Hradská je ťažko prejazdný. Pozor na zľadovatený sneh s hrúbkou do 5-10 cm na cestách I/75 na úseku Sládkovičovo - odbočka na Váhovce, I/75A Gáň - Galanta-Samsung, II/561 v okrese Galanta, 507 v okrese Galanta a Trnava, II/ 510 v okrese Trnava, II/561 hranica okresov NR/SA - Nitra a II/561 Trstice - Veľký Meder a na cestách III. triedy v okresoch Galanta, a s hrúbkou do 1 cm na cestách I/67 Podspády - Tatranská Javorina, III/067029 Podspády - Jurgów, štátna hranica.

Na horskom priechode Besník na ceste I/66 pre silný vietor sa tvoria snehové jazyky. Miestami utlačený sneh 4-5 cm je na cestách II. a III. triedy v Novozámockom a Komárňanskom okrese. Horský priechod Šútovce je uzatvorený pre vozidlá dlhšie ako 10 m a Zbojská pre vozidlá nad 3,5 t. Cesta I/64 Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo je uzatvorená pre vozidlá dlhšie ako 10 m. Na ceste I/14 v okrese Turčianske Teplice a na horský priechod Šturec hrozí padanie skál na vozovku.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou
Vďaka role Julesa v Pulp Fiction bol nominovaný na Oscara.
FotoVáš Tip
Do bratislavskej reštaurácie zavítal svetoznámy herec Samuel L. Jackson: Čo si objednal?
Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!
Withdraw cash from an ATM.
Neďaleko Bratislavy vykradli bankomat! Na mieste zasahuje polícia
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?