Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.01.2015 08:02 | Šport | Tenis

Cibulková sa podelila s fanúšikmi o zaujímavý darček: Kam si ho nalepí?

Slovenská tenistka Dominika Cibulková (25) sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Vlaňajšia finalistka v osemfinále ako nasadená jedenástka po výbornom výkone zdolala Bielorusku Victoriu Azarenkovú za 2:10 h v troch setoch 6:2, 2:6, 6:3, keď ju zničila drvivým forhendom.

Celkovo zahrala 44 víťazných úderov. Nad dvojnásobnou šampiónkou úvodného podujatia veľkej štvorky zvíťazila na harde prvýkrát, vzájomnú bilanciu skorigovala na 3:7. V dueli o postup do semifinále nastúpi v noci na stredu proti najvyššie nasadenej svetovej jednotke Američanke Serene Williamsovej, s ktorou má negatívnu bilanciu 0:4.

Na sociálne sieti sa Dominika podelila s fanúšikmi s fotografiou, na ktorej pózuje so zaujímavým darčekom. "Dostala som sa na mega nálepku," smeje sa štvrťfinalistka Australian Open.

Cibulková mala po postupe medzi elitnú osmičku veľkú radosť. "Keď som išla na kurt, vynorili sa mi v hlave krásne spomienky na vlaňajší Australian Open. Verila som, že to môžem dokázať a bývalú svetovú jednotku zdolať. Pred začiatkom sezóny som absolvovala skvelú prípravu, z ktorej teraz ťažím. Podala som výborný výkon, aj Vika hrala veľmi dobre, takže diváci dnes videli skvelý tenis. V prvom sete som ju ničila forhendom, no v druhom si súperka vstúpila viac do kurtu, začala lepšie podávať. Musela som pridať niečo extra, aby som zápas dotiahla do úspešného konca a v treťom sete som opäť hrala veľmi, veľmi dobre. Patrím medzi hráčky s nízkym vzrastom, no vynahrádzam to veľkou dávkou energie. Ani som nevedela, s kým budem hrať v ďalšom kole, nikdy sa nepozerám na ďalšie súperky v pavúku. Pozriem si zápas Sereny s Muguruzovou a budem sa snažiť naň čo najlepšie pripraviť," povedala Slovenka v prvom interview priamo na kurte.

 

Na margo zápasu neskôr v konferenčnom hovore so slovenskými médiami poznamenala. "Bol to zrejme najlepší zápas na tohtoročnom Australian Open, ten level tenisu bol naozaj veľmi vysoký. Návrat do arény Roda Lavera bol nádherný. Vedela som, že Azarenkovej nesmiem dať dýchať. V prvom sete som zahrala brutálne údery, strašne som ju hnala. Môj tréner Maťo Lipták mi po skončení duelu povedal, že takto dobre ma ešte hrať nevidel. Hovoril, že by som to mala raz púšťať na devedéčku svojim deťom, aby videli, ako ich mamina vedela hrať tenis. V druhom sete sa Azarenková zlepšila, no ani za stavu 1:5 ešte nebolo nič stratené. Podarilo sa mi znížiť na 3:5, škoda prasiatka, vďaka ktorému si vypracovala setbal a následne ho premenila. V úvode rozhodujúceho dejstva som prehrávala 0:2, no neklesala som na duchu. Fakt, že hrám na centri, mi dodával veľa sebavedomia. Povedala som si, že to je veľký zápas, ktorý musím vyhrať, nepripúšťala som si prehru."

Proti päťnásobnej šampiónke z Melbourne Serene Williamsovej chce nadviazať na kvalitný výkon zo zápasu proti Azarenkovej. "Musím ísť na kurt s tým, že sa dá zdolať. Brutálne servuje a hrá sa proti nej ťažko, no jej výkony na tohtoročnom Australian Open neboli presvedčivé. Dúfam, že pri nich zostane. Nesmiem sa jej zľaknúť. Každá hráčka je zdolateľná, aj ona je len človek."

Mladšia zo sestier Williamsových napriek slabšiemu úvodu odplatila Muguruzovej Blancovej prehru z vlaňajšieho Roland Garros. "V prvom sete som na ňu nestačila, hrala veľmi dobre, dokáže triafať loptičky s poriadnou razanciou. Dostávala som od divákov rady, aby som hrala údery s rotáciou a práve tie boli kľúčom k obratu. V posledných dňoch som bola trochu chorá, no aj vďaka fantastickému publiku som to zvládla. Na zápas s Dominikou Cibulkovou zatiaľ nemyslím, teším sa z postupu do štvrťfinále," povedala svetová jednotka.

Ženy - dvojhra - osemfinále:

Dominika CIBULKOVÁ (11-SR) - Victoria Azarenková 6:2, 3:6, 6:3

Serena Williamsová (1-USA) - Garbine Muguruzová Blancová (24-Šp.) 2:6, 6:3, 6:2

Madison Keysová (USA) - Madison Brenglová (USA) 6:2, 6:4

Venus Williamsová (USA-18) - Agnieszka Radwanská (Poľ.-6) 6:3, 2:6, 6:1.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Štefan Harabin, Tibor Gašpar.
Nezhodne sa koalícia na nominácii Harabina do Súdnej rady SR? Tibor Gašpar má obavy
Hands holding mobile phone on blurred background
Foto
Ľudia šírili HOAX: Nenormálne, aká lož koluje na internete
(ilustračné foto)
Rusi tvrdia, že Západ sa zúčastňuje vojny na Ukrajine: Toto má byť DÔKAZ!
Rudolf Schuster dostal k jubileu pracovňu v Historickej radnici
Rudolfovi Schusterovi udelili významné ocenenie: Ide o vôbec prvé v histórii
David Beckham a Mark Wahlberg riešia spor.
Hviezdna vojna: Beckham žaluje slávneho herca o 10 miliónov dolárov!
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
Kuleba potvrdil to, čo sa šepkalo: Ukrajina pristúpila k ráznemu kroku!
(ilustr.foto)
Vodiči, v Nitre si dávajte pozor: TU je cesta obmedzená zátarasami! Čo sa tam stalo?
Hana († 77) žila posledné roky v ústraní.
Foto
Skonala Hana Brejchová († 77): So sestrou sa zmieriť nestihla! Zvláštne, čo povedala jej neter
Ilustračné foto
Slováci, túto ZNÁMU aplikáciu si za žiadnu cenu nesťahujte! Predstavuje obrovské RIZIKO
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Odstrel medveďa, ktorý mal útočiť v Liptovskom Mikuláši: Iniciatíva podala trestné oznámenie! Prípad rieši polícia
Peter Pellegrini
Aktualizované
Web českej agentúry napadli hackeri: Vydali nepravdivú správu o Pellegrinim
Ilustračné foto
Trávite veľa času na telefóne? Môžete mať problém! Pozrite sa, čo ukázal prieskum