Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.01.2015 20:13 | Šport | Hokej

Svet sa pred nami definitívne uzavrel: Slovensko už jednoducho nikto nechce!

Slovenský hokej môže mať na obnovenom Svetovom pohári 2016 definitívne zastúpenie iba vo výbere Európy.

Hokejový Svetový pohár pomaly začína naberať kontúry. Začne sa presne 17. septembra 2016, skončí 1. októbra 2016 v Toronte. Podujatie ôsmich tímov, zložených z údajne deviatich národností, by sa malo organizovať raz za štyri roky. Každý tím bude poskladaný z dvadsiatich korčuliarov a troch brankárov.

Isté miesto majú hokejové veľmoci Kanada, USA, Švédsko, Fínsko, Rusko či Česko. Popasujú sa s nimi aj all-star výber zo zvyšku Európy a mladíci do 23 rokov zo Severnej Ameriky (teda Kanada a USA). Áno, presne o toto majú záujem kanadskí mladíci ako Nathan MacKinnon, Aaron Ekblad či Connor McDavid – bojovať po boku amerických kolegov proti vlastnej krajine... #sarkazmus 

Čo sa týka postavenia slovenských borcov na šampionáte – taktiež žiadna výhra. Európsky all-star tím bude zložený prevažne z hokejistov spod Tatier, Švajčiarov, Nemcov, Dánov, Nórov, Rakúšanov či Slovincov. Objaviť sa môže aj zastúpenie z Lotyšska či Bieloruska „Nemôžme si dovoliť luxus v podobe kvalifikačných zápasov pred začiatkom podujatia,“ povedal na dnešnej tlačovej konferencii Gary Bettman, komisár NHL. 


 

Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, ako by mohol vyzerať tím so slovenským zastúpením bojujúci o zlatú medailu v roku 2016: 

Brankári: Jaroslav Halák (Slovensko), Frederik Andersen (Dánsko), Jonas Hiller (Švajčiarsko) 

Tu nie je o čom – Halák, Andersen či Hiller patria k naozajstnej brankárskej elite, ktorú „zvyšok“ Európy ponúka. 

Útočníci: Anže Kopitar (Slovinsko), Tomáš Tatar (Slovensko), Marián Hossa (Slovensko), Marián Gáborík (Slovensko), Tomáš Jurčo (Slovensko) Thomas Vanek (Rakúsko), Frans Nielsen (Dánsko), Lars Eller (Dánsko), Mats Zuccarello (Nórsko), Michael Grabner (Rakúsko), Zemgus Girgensons (Lotyšsko), Nino Niederreiter (Švajčiarsko) 

Bude zaujímavé sledovať, či sa do zostavy naozaj prebojuje aj Tomáš Jurčo. Čiernym koňom môže byť Martin Réway, ktorý bude mať v tomto čase už 22 rokov. 

Obrancovia: Zdeno Chára (Slovensko), Andrej Sekera (Slovensko), Andrej Meszároš (Slovensko) Roman Josi (Švajčiarsko), Mark Streit (Švajčiarsko), Luca Sbisa (Švajčiarsko), Christian Ehrhoff (Nemecko), Denis Seidenberg (Nmecko) 

Mnohí už pomaly zabúdajú na meno Andreja Meszároša. Slovenský bek momentálne viac neoblieka ako oblieka dres zúfalého tímu z Buffala. My si však myslíme, že do tejto zostavy sa prebojuje. Taktiež sme zvedaví na výkony tridsaťdeväťročného Zdena Cháru. 


Svetový pohár prinesie divákom zaručene netradičný hokejový zážitok. Či už s novým formátom a usporiadaním súhlasíte alebo nie, každý z nás je určite na tento turnaj zvedavý. Navyše treba dať do pozornosti Bettmenove slová, ktorý sa vyjadril, že o prípadnej účasti/neúčasti hráčov z NHL na ZOH ešte stále nie je rozhodnuté. Nádej umiera posledná... Neberte nám Olympiádu, pán Bettman! 


A takto by podľa nás mala vyzerať zostava tímu mladíkov zo Severnej Ameriky: 

Útočníci: Nathan MacKinnon (Colorado Avalanche), Ryan Strome (New York Islanders), Sean Monahan (Calgary Flames), Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton Oilers), Alex Galchenyuk (Montreal Canadiens), Connor McDavid (nedraftovaný), Brandon Saad (Chicago Blackhawks), Jonathan Huberdeau (Florida Panthers), Johnny Gaudreau (Calgary Flames), Mark Scheifele (Winnipeg Jets), Curtis Lazar (Ottawa Senators), Jonathan Drouin (Tampa Bay Lightning) 

Obrancovia: Aaron Ekblad (Florida Panthers), Seth Jones (Nashville Predators), Jacob Trouba (Winnipeg Jets), Dougie Hamilton (Boston Bruins), Morgan Reilly (Toronto Maple Leafs), Jake McCabe (Buffalo Sabres), Cody Ceci (Ottawa Senators), Ryan Murray (Columbus Blue Jackets) 

Brankári: John Gibson (Anaheim Ducks), Zachary Fucale (Montreal Canadiens), Malcolm Subban (Boston Bruins)


Ohlasy osobností na Svetový pohár:

Otto Sýkora, generálny sekretár SZĽH: Je to turnaj, ktorý organizuje NHL a hráčska asociácia NHLPA. Oni si určili pravidlá. Žiaľ, v NHL už nemáme toľko hráčov, aby sme poskladali celý tím. Takto budú môcť tímu Európy fandiť všetci európski fanúšikovia z menších hokejových krajín, ktoré tam budú mať svoje zastúpenie.

René Fasel, prezident IIHF: Medzinárodná hokejová federácia víta návrat Svetového pohára. Je to skvelé podujatie, ktoré posunie imidž medzinárodného hokeja ešte vyššie a hlavne do celého sveta. Tlieskam NHL, NHLPA a rovnako aj národným hokejovým asociáciám, že pracovali tvrdo, aby dospeli k takémuto výsledku, akým je opätovný zrod a návrat tohto prestížneho podujatia do hokejového kalendára.“

Slovenskému brankárovi Jaroslavovi Halákovi by zaradenie do výberu Európy veľmi neprekážalo. "Som tomu otvorený. Bolo by to pekné byť v mužstve s hráčmi z iných krajín," zareagoval v Columbuse podľa USA Today Halák. "Myslím, že by to mohlo byť veľmi konkurenčné mužstvo," uviedol napríklad i Anže Kopitar.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Bývalá sekretárka po rokoch prelomila mlčanie: Takáto je Meghan naozaj! A nie je to príjemné...
Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo
Investment theme stockmarket and finance business analysis stockmarket with digital tablet
Nemecká a francúzska ekonomika budú rásť pomalšie, ako sa očakávalo: Odhad rastu eurozóny je zrušený