Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.02.2015 15:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Najcennejší a najdrahší ľudia v biznise: Koľko berú Dangl, Kraus či Rozboril?

V šoubiznise panuje tvrdá konkurencia. A nie všetci sú si rovní. Dôležitejší ako talent je ohlas divákov.

Tí, ktorí prinášajú televíziám čísla sledovanosti, tých si cenia najviac. Samozrejme, aj finančne. Ktorí ľudia sú v súčasnosti pre telky teda najcennejší? Ktorým platia najviac? Pokúsili sme sa na základe informácií zo zákulisia triezvo odhadnúť príjmy desiatich naj. Samozrejme, niektorí majú okrem toho prácu v divadlách, moderovačky alebo iné bočáky.

 

1. Andy Kraus: Panelák pekne zarába

Odhad: 700 000 eur (príjmy firmy)

Hoci vlani mal v TV JOJ na starosti iba jeden projekt, aj tak je pre túto televíziu najcennejší tvorca. Veď čo by bola Jojka bez Paneláka? Ťahákom televízie je už od februára 2008 a pokračovať bude aj v tomto roku, Kraus navyše k tomu pridá nový sitkom Dvojičky. Krausova firma Panelák produkuje, on píše tiež scenáre a vyskúšal si aj réžiu. Nikoho neprekvapí, že Krausa si Jojka rozmaznáva a tomu zodpovedajú aj príjmy. „Dostávam za scenár nejaký honorár, a ten je fixný a čo sa týka zisku, ten je veľmi pohyblivý. Niektoré časti sú také náročné, že ako firma na tom aj prerobíme, ale treba to urobiť, aby seriál zafungoval,“ hovorí opatrne. Podľa odborníkov z brandže by odhad, že Krausova firma za výrobu Paneláka ročne berie okolo 700 000 eur, nemusel byť ďaleko od pravdy. Samozrejme, že táto suma neskončí celá uňho. „Neviem to zhodnotiť, určite sú aj lepšie zarábajúci. V rámci šoubiznisu je veľa ľudí, ktorí sú talentovaní a žiadaní a nebral by som sa ako jedinečný zjav,“ dodáva.

2. Dano Dangl: Kráľ zábavy

Odhad: 500 000 eur (príjmy firmy)

Za jediný rok má na konte tieto projekty: Haló (TV JOJ), Kukátko (TV JOJ), Kredenc (Markíza), pre RTVS produkoval finančnú poradňu Krotitelia dlhov a je kapitánom v sledovanej súťaži Milujem Slovensko. Okrem toho ešte stále zarába na Partičke v Česku. A aby sme nezabudli, Dangl produkoval aj kinový megahit 38 o Paľovi Demitrovi, ktorý vyniesol vyše 400 000 eur! „Naša produkčná spoločnosť (má ju spolu s manželkou) na filme niečo zarobila, ale, že by to bola taká položka, pri ktorej by sme si trhali vlasy od radosti, to teda nie. Od začiatku som išiel do toho filmu, že na ňom prerobím... Návštevnosť nás milo prekvapila a tým sme sa mierne dostali do plusu,“ vysvetľuje Dangl, ktorý sa o zisky z filmu musel podeliť s kinami a distribútormi. „Takže tie reálne čísla nie sú také, ako by sa zdalo.“ Keď sa však zrátajú všetky jeho projekty, príjmy jeho firmy mohli podľa odhadov dosiahnuť 500 000 eur.

3. Vilo Rozboril: Moderátorská hviezda

Odhad: 200 000 eur (príjmy firmy)

Jeho prechod do Jojky bol veľký risk, ktorý sa však oplatil. Relácia V siedmom nebi priniesla Jojke vysoké čísla sledovanosti a Rozboril dostal slušne zaplatené. Podľa odhadov ľudí z branže mohla jeho firma za štyri mesiace vysielania relácie zinkasovať okolo 200 000 eur, z toho však treba, samozrejme, odrátať náklady na výrobu. A Rozboril je silná značka, na jar spustí novú šou Vytancuj sen a na jeseň by sa malo vrátiť V siedmom nebi.

4. Diana Mórová: Bez nej to nejde

Odhad: 95 000 eur (plat)

Televízie si, samozrejme, neofukujú len tvorcov, ale aj hercov. Veď to sú pravé celebrity, ktoré sú stále všetkým na očiach! K tým najlepšie plateným patria najobľúbenejšie tváre zo seriálov. Časy, keď boli najvychytenejšími Kramár či Studenková, sú už preč. Dnes iní herci zarábajú v televízii viac. Asi najlepšie platenou seriálovou herečkou je Diana Mórová. Tá už pomaly ôsmy rok hviezdi v jojkárskom Paneláku a bez nej by to tam mohli fakt celé zatvoriť. Uvedomuje si to ona aj televízia a tak nečudo, že jej televízne príjmy sú viac ako slušné. Za nakrúcací deň môže brať od 800 do 1 000 eur. Podľa odhadu počtu nakrúcacích dní a jej nadštandardných honorárov nám vychádza, že iba v Paneláku mohla vlani zarobiť 95 000 eur!

5. Vladimír Kobielsky: Prestup sa oplatil

Odhad: 95 000 eur (plat)

Rovnako dlho ako Mórová bol v Paneláku aj on, lenže v novej sérii už nefiguruje. Kobielsky sa totiž dal zlákať do Markízy a teraz ako arogantný milionár rozohráva intrigy v Búrlivom víne. Jeho vlaňajší televízny zárobok odhadujeme tiež na 95 000 eur.

6. Tomáš Maštalír: Miláčik divákov

Odhad: 90 000 eur (plat)

Medzi najcennejšími hercami nechýba ani Tomáš Maštalír, ktorý hrá v markizáckom Chlapi neplačú. Jeho príjmy zo seriálu odhadujeme na 90 000 eur, ale netreba zabúdať, že je tiež hlasom reklám jednej banky, a to bude tiež za pár tisíc.

7. Alexander Bárta: Nepreplatili ho

Odhad: 75 000 eur (plat)

Potom čo pred dvoma rokmi opustil jojkársky Panelák a prešiel do markizáckeho Chlapi neplačú, si finančne polepšil. Jeho odchodom cena narástla, ale asi nie až natoľko, aby ho mali tvorcovia Paneláka záujem extrémne preplácať, len aby sa vrátil. Jeho vlaňajšie seriálové príjmy sa mohli pohybovať okolo 75 000 eur.

8. Ján Koleník: Lojalita sa cení

Odhad: 60 000 eur (plat)

Podobne veľa ako Mórová by mohol vlani zarobiť v Paneláku aj Ján Koleník, ale ten niekoľko mesiacov nakrúcal v Česku, a tak odhady jeho zárobku v Jojke sa pohybujú okolo 60 000 eur. Podľa zdrojov zo zákulisia si televízia na Koleníkovi cení jeho lojalitu, že napriek lukratívnym ponukám neprešiel ku konkurencii, a preto dostane priestor aj v novom seriáli Divoké kone.

9. Danica Haláková: Macher na seriály

Odhad: 50 000 eur (plat)

Najväčším bohatstvom televízií sú dnes tí, čo vedia dodať dobrý seriál a zaistia sledovanosť. Keď vlani kreatívna producentka Danica Haláková opustila Búrlivé víno a išla pre Jojku vyrábať Divoké kone, neprerobila. Pretože je internou zamestnankyňou televízie, jej príjmy nie sú také horibilné, ale zase ich má v čistom bez vedľajších výdavkov. Odhadujeme ich na 50 000 eur.

10. Zuzana Ferenczová a Katarína Moláková: Ony robia Búrlivé víno

Odhad: 50 000 eur každá (plat)

Ani po odchode Halákovej neprejavilo Búrlivé víno výraznejšie problémy a zostáva najsledovanejším seriálom. Veľkú zásluhu na tom majú práve tieto kreatívne producentky, ktoré sa po odchode Halákovej stali pre Markízu kľúčovými. Ich príjmy sa môžu pohybovať okolo 50 000 eur.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?