Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.01.2015 00:00 | Oprášené drámy

Ladislava († 43) našli s puškou pri nehybnom tele: Pred samovraždou s ňou napáchal hrôzu!

Po zbesilých útokoch v Martine a Reci (okres Senec) útočníci obrátili  zbraň proti sebe. Drámy oživili spomienky na nezabudnuteľnú hrôzu, ktorú napáchal Ladislav († 43).

Pokus o vraždu exmanželky Ivety (53) v stredu vydesil obyvateľov domu na sídlisku Ľadoveň v Martine. Po zranení bývalej partnerky nožom sa Dušan († 57) blízko domu zastrelil.

Pri nedávnej streľbe za obcou Reca (okres Senec) zomreli manželia Peter († 35) a Veronika († 34). Podľa ľudí strieľal Peter, ktorý nezvládol plánovaný rozvod. Pri streľbe za okamih pripravil svoje dve malé deti o matku aj otca. Obidva prípady, ktoré polícia vyšetruje, oživili spomienky na podobné drámy. 

Zastrelil troch ľudí a napokon seba

Otrasný prípad sa odohral pred vyše 20 rokmi v neveľkej obci Rovné (okres Rimavská Sobota). Začiatok hrôzy prišiel, keď Ladislavova exmanželka Oľga podala na súd návrh, aby rozhodol o vyporiadaní bezpodielového vlastníctva. Chcela, aby dom, v ktorom bývala s dvomi synmi, patril jej. Ladislav, ktorý sa po rozvode presťahoval k inej žene, však bol presvedčený, že dom patrí iba jemu. V osudný deň boli synovia Ladislava a Oľgy mimo domu. Keď sa  Oľga vrátila domov, vo dverách ju privítal exmanžel. Po jeho vyhrážkach zavolala na políciu a z obavy o život prespala u susedov. Policajti Ladislavovi zobrali brokovnice a guľovnice. Nikto však netušil, že v stene domu mal tajnú skrýšu na zbrane... Ráno sa prišiel policajt opýtať, či sa nič nestalo. Pani Oľga mu povedala, že nie a policajt odišiel. Krátko po jeho odchode Ladislav prišiel k domu, kde bola jeho exmanželka. Keď vošiel do kuchyne, Oľga sa utiekla skryť do kúpeľne. Ladislav na ňu cez dvere z pištole vystrelil tri rany. Keď sa dostal dnu, chladnokrvne na ležiacu matku ich synov vystrelil. Oľga (†39) zomrela na mieste. Krátko po smrteľnom výstrele vošiel do domu Jaroslav († 44). Ladislav aj suseda bez milosti zastrelil. Po smrti dvoch ľudí sa zabijak sprevádzaný svojím vlčiakom pobral k bytovke. Pred domom opäť zaznel výstrel a k zemi padla mŕtva dôchodkyňa Anna († 67), bývalá zamestnankyňa samosprávy. Ladislav bol presvedčený, že práve táto žena stála v pozadí postupu jeho exmanželky voči nemu.  Vyčíňanie Ladislava pokračovalo. V dome, ktorý bol hlavným jablkom sváru, porozlieval pripravenú horľavinu a podpálil. Dom bol o chvíľu v plameňoch.

Zabijak sa pobral do lesa za dedinou a tam sa zastrelil z guľovnice. Ladislava († 43) našli s puškou pri nehybnom tele. Verného vlčiaka, ktorý nedovolil policajtom priblížiť sa k nemu, zastrelili. 

 

Aj po vyše dvadsiatich rokoch sa mnohí ľudia v dedine pamätajú na každú minútu osudného dňa. "Na také niečo sa nedá zabudnúť do konca života," povedala pani, ktorá býva blízko domu hrôzy.


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?